O 6ος κατά σειρά Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO,ο οποίος θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Περιστερίου, στην Αθήνα, στις 28 Ιουνίου 2014 από τις 9:30 το πρωί με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Εκπαίδευσης της χώρας διοργανώνεται ο 6ος κατά σειρά Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO,ο οποίος θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Περιστερίου, στην Αθήνα, στις 28 Ιουνίου 2014 από τις 9:30 το πρωί με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι μια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση που φέρνει σε επαφή τους μαθητές και καθηγητές από όλη τη χώρα με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων μέσα από τις προκλήσεις των εκπαιδευτικών διαγωνισμούς ρομποτικής.

Στην κατηγορία του διαγωνισμού «OPEN»,  η αποστολή των παιδιών από το Δημοτικό έως το Λύκειο είναι ο ευφάνταστος σχεδιασμός και η δημιουργική συναρμολόγηση των δικών τους ρομπότ που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων, που ανακύπτουν στη πορεία εξερεύνησης του στο Διαστήματος.

Οι νικητές της κάθε κατηγορίας (από το δημοτικό ως το λύκειο) έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα στο Σότσι (Ρωσία), η οποία διεξάγεται το Νοέμβριο 2014 από το Υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του διαγωνισμού : http://wrohellas.gr