Το νέο αυτοκίνητο της Google δεν θα έχει φρένα, γκάζι, λεβιέ, τιμόνι..



Δεν θέλουμε να ρίχνουμε spoilers αλλά όποιος έχει δει τη φοβερή τηλεοπτική σειρά ‘Silicon Valley’ του Mike Judge (‘Beavis and Butt-head’) για το δίκτυο HBO θα γελάσει με την ιδέα ενός αυτοκινούμενου  οχήματος. Εκεί υπάρχει μία σπαρταριστή σκηνή με ένα (σχετικά) ανάλογο αυτοκίνητο αλλά δεν λέμε κάτι παραπάνω.

Στο θέμα μας, η Google παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο της πρωτότυπο αυτοκινούμενο όχημα και θα αρχίσει να το τεστάρει σύντομα με την κατασκευή των 100 πρώτων μοντέλων. Φυσικά, μην περιμένουμε να βγει στην κυκλοφορία σύντομα, θα πάρει αρκετά χρόνια μιας και μιλάμε για καθαρά game-changing υπόθεση που θα θέσει νέα στάνταρ στην αυτοκίνηση και στις μετακινήσεις.


Το νέο αυτοκίνητο της Google δεν θα έχει φρένα, γκάζι, λεβιέ, τιμόνι, και εκεί διαφέρει από τις προηγούμενες προσπάθειες της εταιρίας, αυτοκινούμενα οχήματα που όμως μπορούσε να επέμβει ο οδηγός όταν χρειαστεί. Εδώ απλά το καλούμε μέσω smartphone, έχει θέσεις για δύο άτομα (ίσως και ένα μικρό σκύλο) και ταχύτητα αρχικά στα 40 χλμ/ώρα (αργό αλλά η ταχύτητα θα ανέβει αρκετά όταν είναι έτοιμο). Απο design δεν λέει και κάτι, αλλά πραγματικά δεν μας απασχολεί μιας και είναι σε αρχικό στάδιο και ο σκοπός του είναι η ασφαλής μετακίνηση και όχι φιγούρα στην Ποσειδώνος. Φυσικά, θα υπάρχει και ένα κουμπί εκτάκτου κινδύνου.


Στην ουσία είναι ένα όχημα που ίσως καθορίσει τις μετακινήσεις και συγκοινωνίες στο μέλλον, ένα όχημα που απλά θα σε πηγαίνει από το σημείο Α στο σημείο Β, χωρίς να κάνεις τίποτα εσύ. Απλά βάζεις τα δεδομένα της διαδρομής (άσε που δεν χρειάζεσαι και δίπλωμα οδήγησης), πατάς το κουμπί ‘GO’ και έφυγες (και ο Θεός βοηθός...).

{youtube}CqSDWoAhvLU{/youtube}