Αν είναι μοναχικός τύπος (ή θέλεις την ησυχία σου στην τελική)  μπορείς να επισκεφτείς το συγκεκριμένο café και αμέσως θα βρεις παρέα στο τραπέζι σου. 


Παράξενη και γοητευτική ταυτόχρονα η Ιαπωνία, έχουμε δει να ξεπετιούνται πολλές καινοτόμες ιδέες από εκεί και άλλες τόσες άχρηστες εφευρέσεις και όχι μόνο. Και η κουλτούρα της εξίσου γοητευτική με πάρα πολλές αντιθέσεις (μικρό παράδειγμα από τα τόσα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, πως γίνεται σε μία κλειστή και αυστηρή κοινωνία να ανθεί τόσο πολύ η βιομηχανία του porno;). 


Ένα café που σίγουρα αντανακλά όλα τα παραπάνω και δεν νομίζουμε ότι θα βρίσκαμε (για άλλους λόγους) στην Ελλάδα είναι το Moomin House Café. Αν είναι μοναχικός τύπος (ή θέλεις την ησυχία σου στην τελική)  μπορείς να επισκεφτείς το συγκεκριμένο café και αμέσως θα βρεις παρέα στο τραπέζι σου. Μόνο που η παρέα σου θα είναι μία μεγάλη Moomin λούτρινη κούκλα, ένας χαρακτήρας που μοιάζει με ιπποπόταμο, διάσημος στην Φινλανδία (τόπος καταγωγής του) και Ιαπωνία, μέσα απο βιβλία, κόμιξ και τηλεοπτικές σειρές.

Αυτό τώρα δεν το λες παράδοξο, όταν ένας αγαπημένος χαρακτήρας για παιδιά στη Σκανδιναβία ‘κρατάει συντροφιά’ σε μοναχικούς Ιάπωνες την ώρα που πίνουν τον καφέ τους; 

Υπάρχουν τρία Moomin House Café στην Ιαπωνία, με το πρώτο να κλείνει αισίως τα πρώτα 10 χρόνια λειτουργίας του. 

Πηγή: CNN International