Δύο windsurfers που κατέκτησαν τον κόσμο των action και water sports με μια εφαρμογή για Android και iPhone!


WEENDY: Δύο windsurfers που κατέκτησαν τον κόσμο των action και water sports με μια εφαρμογή για Android και iPhone!


Πριν πας για windsurfing ή kitesurfing σίγουρα ρίχνεις και μία ματιά στον καιρό. Αυτό ήταν το ερέθισμα για την Κατερίνα Στροπονιάτη και τον Γιάννη Βαρελά – windsurfers και οι δυο τους – που κατέκτησαν τον κόσμο των action και water sports με την εφαρμογή WEENDY, μία δωρεάν community-based εφαρμογή για Android και iPhone, με την οποία οι χρήστες μοιράζονται ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο σημείο που τους ενδιαφέρει.

Κάνετε κλικ εδώ για να ξεφυλλίσετε το τεύχος Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του free press Platform.




Υπάρχουν σχέδια για άνοιγμα και σε περισσότερα sports και δραστηριότητες πέραν των λεγόμενων water sports;


Φυσικά. Είναι το επόμενο βήμα και είμαστε στην φάση που το χτίζουμε. Η ανάγκη να βρίσκεις spots αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες για το αγαπημένο σου άθλημα δεν υπάρχει μόνο στα watersports, αλλά παντού: ski, snowboard, biking, paragliding κ.α. Θέλουμε να γίνουμε το outdoor app του κινητού σου!

Είδαμε πρόσφατα και μία συνεργασία με τη νέα εταιρία Vaavud αλλά και άλλες. Τα πάντα κινούνται γρήγορα;

Το Vaavud (σ.σ. ένα πρωτοποριακό gadget απο τη Δανία που προσαρμόζεται στο κινητό σου και μετράει την ταχύτητα του ανέμου και άλλες μετεωρολογικές προβλέψεις και εφαρμογές) ταιριάζει «γάντι» με τα watersports, αλλά πολλά πράγματα και συνεργασίες που ετοιμάζουμε και απευθύνονται σε άλλα activities θα ανακοινωθούν σε λίγο καιρό.

Τα outdoor sports είναι πολύ ενδιαφέρον τομέας και η τεχνολογία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μαζί τους - από τον εξοπλισμό μέχρι τα apps. Το να είσαι γρήγορος είναι πολύ βασικό στοιχείο επιτυχίας, αλλά πρέπει να ξέρεις αν τρέχεις στην σωστή κατεύθυνση και να καταλάβεις νωρίς αν πας λάθος.



Silicon Valley και Ελλάδα. Άλλοι κόσμοι και πραγματικότητα;


Μεγάλες διαφορές, σε σημείο να μπορείς να γράψεις βιβλίο. Κάθε τόπος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που τον κάνουν ξεχωριστό. Το Silicon Valley είναι το αποτέλεσμα της μίξης κάποιων χαρακτηριστικών: ταλέντου (Stanford, Berkeley), χρημάτων (vc) και κατάλληλου περιβάλλοντος. Τα πιο τρελά πράγματα θα τα δεις εκεί. Οι άνθρωποι δοκιμάζουν, ξαναδοκιμάζουν, συνεργάζονται (να το τονίσουμε αυτό) και χαίρονται τόσο με τις επιτυχίες όσο και με τις αποτυχίες τους. Αν δεν δοκιμάσεις, δεν θα μάθεις ποτέ.

Πολλές χώρες προσπαθούν να αντιγράψουν το τι γίνεται εκεί, χωρίς καμία αξιόλογη επιτυχία - με μόνη εξαίρεση το Ισραήλ που, για τους δικούς του πάλι ξεχωριστούς λόγους, πάει πάρα πολύ καλά σε αυτό τον τομέα. Η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα, με ξεχωριστές ομορφιές και ανθρώπους. Αν αρχίζουμε να τα χρησιμοποιούμε όπως πρέπει, πιστεύω μπορούμε να δούμε πολύ όμορφα πράγματα να συμβαίνουν στον τόπο μας.

Τι να περιμένουμε απο το Weendy στο άμεσο μέλλον; Σχέδια;

Το πλάνο είναι να ανοίξουμε σε όλα τα outdoor sports και αυτό θα αρχίσει να φαίνεται στους επόμενους δυο-τρεις μήνες.

Δεν θα γίνει με την μία, αφού κάθε άθλημα έχει τις δικές του ανάγκες και ιδιαιτερότητες, αλλά κάποια πράγματα είναι κοινά, όπως: Σε ποιο σημείο μπορώ να κάνω downhill στην Αττική; Με τι συνθήκες κάνω surf στην Τήνο; Σε ποιο σημείο του βουνού είναι οι φίλοι μου; Αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα θα είναι σε θέση να απαντά η εφαρμογή το επόμενο χρονικό διάστημα. Και πάντα είμαστε open σε προτάσεις απο τους χρήστες, για αυτό στείλτε μας ότι σχόλια έχετε στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Περισσότερα για το Weendy και πως θα το αποκτήσετε (πάντα δωρεάν) στο: www.weendy.com