Μας μιλάνε για την EggΠαίδευση,  που παρέχει μια γκάμα εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο το παιδί.


Την καλύτερη εισαγωγή για την EggΠαίδευση την βρίσκουμε στο site τους : Γεια σας! Είμαστε η Κατερίνα και η Ναταλία, δύο νηπιαγωγοί που ενώσαμε τη τρέλα μας και την αγάπη μας για τα παιδιά και την εκπαίδευση. Γνωριστήκαμε στις αρχές του 2016, ως συνάδελφοι τότε σε ένα σχολείο, όπου υλοποιώντας δράσεις μαζί με τις ομάδες μας καταλάβαμε ότι μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία. Το 2021 είπαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα και έτσι ανοίξαμε τη δική μας επιχείρηση, την “EggΠαίδευση”. Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί την ονομάσαμε EggΠαίδευση; Πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο. Η ιδέα προέκυψε από την σημασιολογία της λέξης Egg (αυγό). Όπως το αυγό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του εμβρύου, έτσι και η EggΠαίδευση σχεδιάζει τις ανάλογες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού στα πρώτα χρονια της ζωής του. Στόχος μας είναι να δείξουμε στο κόσμο ότι η εκπαίδευση μπορεί να γίνει διασκεδαστική για μικρούς και μεγάλους. Οραματιζόμαστε να προσφέρουμε παιδοκεντρικές εκπαιδευτικές εμπειρίες, εμπνευσμένες από το έργο και τη παιδαγωγική φιλοσοφία αξιόλογων επιστημόνων που ασχολήθηκαν με την εκπαίδευση (Piaget , Vygotsky, Montessori κ.α). Για την EggΠαίδευση μιλήσαμε με την Κατερινά Αδαμοπούλου και Ναταλία Μπαϊμάκα. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπαν στον Παναγιώτη Λουκά.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε μετά την πρώτη φάση του Κορονοϊού, όταν ακόμη ήμασταν συνάδελφοι σε ένα σχολείο. Τότε προέκυψε και η ανάγκη για περισσότερο εποπτικό υλικό που χρειαζόμασταν για να στέλνουμε στα παιδιά και τις οικογένειες τους, δεδομένου ότι τα σχολεία ήταν κλειστά. Εκείνη την περίοδο μάλιστα όλη η εκπαιδευτική κοινότητα έψαχνε στο διαδίκτυο για έτοιμο υλικό, το οποίο ωστόσο ήταν παρωχημένο ή σε άλλες γλώσσες. Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε μια στροφή στην καριέρα μας και να προσεγγίσουμε την εκπαίδευση από μια άλλη οπτική. Ξεκινώντας και ιδρύοντας την EggΠαίδευση οραματιζόμασταν να παρέχουμε αφενός εκπαιδευτικά παιχνίδια στα παιδιά τα οποία θα προσέφεραν γνώση μέσα από το παιχνίδι και αφετέρου σύγχρονο και υποστηρικτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς.

 Η EggΠαίδευση παρέχει μια γκάμα εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο το παιδί. Μία από τις υπηρεσίες αυτές, είναι τα εκπαιδευτικά βίντεο που προβάλλονται στην πλατφόρμα του YouTube και πραγματεύονται διάφορες θεματικές που επεξεργάζονται στα σχολεία (νηπιαγωγεία και δημοτικά). Στη συνέχεια, τα χειροποίητα εκπαιδευτικά παιχνίδια που κατασκευάζουμε στο εργαστήρι μας απευθύνονται σε παιδιά από 3+ ετών έως και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Παρέχουμε ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές εμπειρίες μέσα από τα βαλιτσάκια δραστηριοτήτων, όπου στόχος είναι μέσα από το παιχνίδι το παιδί να κατακτήσει βιωματικά νέες εμπειρίες και δεξιότητες. Ακόμη, με τα παιχνίδια λόγου και μαθηματικών στοχεύουμε στην επίτευξη μαθησιακών στόχων μέσα από ένα υλικό που προσελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών. Έπειτα από αιτήματα του κοινού μας δημιουργήσαμε και πρωτότυπα εκπαιδευτικά δωράκια για πάρτυ γενεθλίων, γιορτής, αλλά και μπομπονιέρες για βάπτιση. Η πρωτότυπη ιδέα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι τα δωράκια είναι εξατομικευμένα για κάθε εκδήλωση, προσαρμόζονται στη θεματική, αλλά και στις ανάγκες των παιδιών. Τέλος, το προσεγμένο εποπτικό μας υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ή ακόμη και από γονείς στο σπίτι. Προσπαθώντας μάλιστα να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των γονέων στο σπίτι, έχουμε συμπεριλάβει στα περισσότερα προϊόντα μας αναλυτικές οδηγίες και παραλλαγές των παιχνιδιών για να μπορούν εύκολα να τα αξιοποιήσουν  στο σπίτι.

Οι στόχοι της EggΠαίδευσης είναι αρχικά να δώσουν νέα ερεθίσματα και ευκαιρίες σε μικρούς και μεγάλους σχετικά με την μάθηση μέσα από το παιχνίδι σε οποιοδήποτε περιβάλλον, είτε αυτό είναι το σχολείο, είτε το σπίτι! Το όραμα μας όπως προαναφέρθηκε είναι να παρέχουμε υλικό και εκπαιδευτικά παιχνίδια που θα προσεγγίζουν την γνώση με έναν πιο σύγχρονο - εκπαιδευτικό και παράλληλα διασκεδαστικό τρόπο! Σε όλη αυτή τη διαδικασία βέβαια συμπεριλαμβάνουμε και τον ενήλικα, ο οποίος λειτουργεί πάντα υποστηρικτικά δίπλα στο παιδί που ανακαλύπτει τη γνώση βιωματικά μέσα από το παιχνίδι και την αλληλεπίδραση με το υλικό που του παρέχεται.

 Όσο ζεις και προσπαθείς πάντα θα εξελίσσεσαι! Έτσι και εμείς προσπαθούμε πάντα να εξελισσόμαστε, να μαθαίνουμε νέα πράγματα και να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε συνθήκες. Προς το παρόν έχουμε κάποιους εξωτερικούς συνεργάτες με τους οποίους συνεργαζόμαστε άψογα και σύντομα η ομάδα μας θα μεγαλώσει συμπεριλαμβάνοντας ένα ακόμη άτομο!

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν αποτελεί ένα μέρος στο οποίο μπορείς να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα εύκολα. Υπάρχουν πολλά εμπόδια και δυσκολίες. Εμείς ωστόσο καταφέραμε εξ αρχής να μπούμε σε ένα πρόγραμμα επιχορήγησης του ΕΣΠΑ που εστιάζει στην γυναικεία επιχειρηματικότητα για γυναίκες από 18-29 ετών. Το πρόγραμμα αυτό σίγουρα μας βοήθησε να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα, να στήσουμε το εργαστήριο μας και να ξεκινήσουμε την επιχειρηματική μας ιδέα.! Στην συνέχεια, πρόσφατα γίναμε δεκτές στον οργανισμό Θ.Ε.Α που στηρίζεται από το Ε.Β.Ε.Α το οποίο στηρίζει και ενισχύει την προσπάθεια  νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Γενικά, για να επιβιώσει μια startup επιχείρηση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, χρειάζεται πολύ προσπάθεια!

Σίγουρα μια πολύ σημαντική πρόκληση για κάθε επιχείρηση αποτελεί η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και των σύγχρονων μέσων διαφήμισης μέσω του διαδικτύου. Αυτή η συνθήκη όπως γίνεται αντιληπτό απαιτεί σίγουρα από τις επιχειρήσεις αφενός να παραμένουν διαρκώς ενήμερες και να προσαρμόζονται διαρκώς στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και αφετέρου να είναι παρόντες στον ψηφιακό χώρο, να διαχειρίζονται τις κοινωνικές πλατφόρμες και να αναπτύσσουν στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ. Αυτό από μόνο του απαιτεί χρόνο, αλλά εξειδίκευση πάω σε αυτόν τον τομέα. Ακομη, εξαιτίας των οικονομικών και άλλων συνθηκών υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην προσέλκυση και την διατήρηση ταλαντούχων εργαζομένων! Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε από την λίστα των προκλήσεων και το γεγονός ότι οι καταναλωτές της εποχής αυτής αναμένουν από τις επιχειρήσεις να έχουν μια θετική επίδραση στην κοινωνία και το περιβάλλον. Επομένως οι εταιρείες έχουν να διασφαλίσουν ότι οι δραστηριότητες τους είναι κοινωνικά υπεύθυνες!

 Αν  μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, σίγουρα θα αλλάζαμε την στρατηγική που ακολουθήσαμε τον πρώτο χρόνο. Θα εστιάζαμε κυρίως στην εξωστρέφεια και στην επικοινωνία της φιλοσοφίας και των προϊόντων με όσο περισσότερο κόσμο μπορούσαμε.Τέλος, σε 5 χρόνια από τώρα βλέπουμε την EggΠαίδευση σίγουρα ανανεωμένη, εμπλουτισμένη και εμπνευσμένη από όλες αυτές τις εμπειρίες που συλλέγουμε διαρκώς. Θα θέλαμε πολύ να στηρίξουμε από μεριάς μας την γυναικεία επιχειρηματικότητα κάνοντας νέες συνεργασίες με φορείς, αλλά και άλλες εταιρείες με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης με έναν πιο σύγχρονο και διασκεδαστικό τρόπο!

Η αλήθεια είναι ότι σε καιρούς κρίσης, οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να σκεφτούν διαφορετικά και να αναζητήσουν νέους τρόπους για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Αυτό μπορεί να τις οδηγήσει πολλές φορές στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών που να καλύπτουν νέες ανάγκες της αγοράς. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε βέβαια και εμείς! Σχετικά με την συμβουλή που θα δίναμε σε έναν νέο άνθρωπο που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας θα ήταν αρχικά να καθορίσει τους στόχους,αλλά και τα ενδιαφέροντα του. Έτσι ένας πιο ξεκάθαρος προσανατολισμός θα βοηθήσει στην εύρεση του κατάλληλου επαγγέλματος. Σίγουρα θα τον συμβουλεύαμε ακόμη να επενδύσει χρόνο και προσπάθεια για να αναπτύξει τις δεξιότητες του. Και πάντα να θέλει να εξελίσσεται και να μαθαίνει. Ένας άνθρωπος που ψάχνεται και έχει όρεξη, ποτέ δεν χάνεται!

www.eggpaideush.gr