Μας μιλάει για την Megaventory που έχει δημιουργήσει μια cloud ERP εφαρμογή για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.


Η Megaventory ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 2010 - μία από τις πρώτες εταιρείες που προσέφεραν εμπορική διαχείριση και διαχείριση παραγγελιών online. Εταιρείες από όλο τον κόσμο εμπιστεύονται τη Megaventory καθώς προσφέρει δυνατότητες διαχείρισης αποθέματος, κατασκευής τελικών προϊόντων από συστατικά υλικά και παραγγελιών για αγορές και πωλήσεις. Επιπλέον, προσφέρει εκτενείς αναφορές (reports), τη δυνατότητα έκδοσης τιμολογίων και έχει εκτενείς δυνατότητες παραμετροποίησης. Για την Megaventory μιλήσαμε με τον Κωστή Μαμάση. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Η ανάγκη για την ανάπτυξη της εφαρμογής megaventory.com προέκυψε από την πραγματική πρόκληση που αντιμετώπιζε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου το 2007. Τότε, ήταν απαραίτητο να βρεθεί μια λύση διαχείρισης αποθέματος για το diveshop.gr το οποίο ήταν σε φάση επέκτασης σε μια επιπλέον αποθήκη σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας. Μετά από δύο χρόνια ανάπτυξης μια alpha έκδοση ήταν διαθέσιμη και το Σεπτέμβριο του 2010 ιδρύθηκε η Megaventory Inc ως μετεξέλιξη της ιδέας. Την ίδια χρονιά πραγματοποιήθηκε και η πώληση της πρώτης συνδρομής.

Η Megaventory είναι μια τεχνολογική επιχείρηση που έχει δημιουργήσει μια cloud ERP εφαρμογή για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η λύση μεταξύ άλλων προσφέρει δυνατότητες διαχείρισης αποθέματος, κατασκευής τελικών προϊόντων από συστατικά υλικά και παραγγελιών για αγορές και πωλήσεις. Επιπλέον, προσφέρει εκτενείς αναφορές (reports), τη δυνατότητα έκδοσης τιμολογίων και έχει εκτενείς δυνατότητες παραμετροποίησης.

Ένας από τους βασικούς στόχους αλλά και όραμα της επιχείρησης είναι να φτάσουμε στις 5 καλύτερες λύσεις διαχείρισης αποθεμάτων παγκοσμίως για μεσαίες επιχειρήσεις.

Με την πάροδο του χρόνου αλλά και με την εξέλιξη της τεχνολογίας ο τρόπος με τον όποιο εργαζόμαστε πλέον έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Η Megaventory αποτελείται από μια ομάδα 8 ατόμων με μέρος της ομάδας να βρίσκεται και να εργάζεται από διαφορετική πόλη/χώρα. Η επικοινωνία μέσω των κατάλληλων εργαλείων (Teams, Trello, κλπ) και ο συντονισμός της ομάδας για εμάς είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε σχετικά εύκολα. Η σωστή επιλογή ικανών επαγγελματιών ως μέλη της ομάδας είναι το κλειδί για την καλύτερη συνεργασία ανεξαρτήτως τοποθεσίας.

ceo-kostis-mamasis

Η Ελλάδα τα τελευταία 2-3 χρόνια δίνει αρκετά οικονομικά κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ρίσκο όπως και στα προηγούμενα χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα τελευταία. Η ίδρυση της επιχείρησης έγινε σε γρήγορο χρονικό διάστημα αλλά η γραφειοκρατία στην φορολογία και το ασφαλιστικό κόστος παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις.

Μια από τις σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις είναι εύρεση έμπειρων επαγγελματιών. Είτε πρόκειται για προγραμματιστές είτε για πωλητές και υπεύθυνους προώθησης, η προσέλκυση ατόμων που έχουν γνώσεις των τελευταίων τεχνολογιών και μεθόδων παραμένει δύσκολο εγχείρημα ακόμα και για μια επιχείρηση που είναι διατεθειμένη να επενδύσει ικανό ποσό για να τους ανταμείψει.

Εάν υπάρχει κάτι στο οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε ενεργήσει διαφορετικά στο παρελθόν, θα ήταν στην προσέλκυση περισσότερων συμβούλων και έμπειρων επαγγελματιών ώστε να παρέχουν περισσότερες ιδέες σε κομβικά σημεία κατά την εξέλιξη της επιχείρησης.

Ευκαιρίες υπάρχουν κάθε στιγμή - και ανεξάρτητα από το να βρίσκεται κανείς σε περιβάλλον κρίσης ή επιχειρηματικής άνθισης. Για κάποιον ο οποίος είναι στα πρώτα βήματα του, η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σχετικής με το αντικείμενο ενασχόλησης είναι κρίσιμο στοιχεία για να ξεχωρίσει κανείς στην αγορά εργασίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με projects που θα κάνετε για τον εαυτό σας, είτε λαμβάνοντας μέρος σε πρακτική (είτε στα πλαίσια της σχολής είτε εκτός), αλλά και προσφέροντας εθελοντικά εργασία σε κοινωφελή σκοπό. Είναι πολύ βασικό για κάθε άτομο που βγαίνει στην αγορά εργασίας να μπορεί να επιδείξει ότι εκτός από τυχόν σπουδές έχει και πρακτική εμπειρία - καθώς και επαγγελματισμό και έμπρακτο ενδιαφέρον να εξελιχθεί.

https://www.megaventory.com

 

 megaventory-logo