Μας μιλάει για το Parents Hub, την καινοτόμα γονεϊκή πλατφόρμα γνώσης.


Είστε γονιός και αναζητάτε ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής σας; Καλώς ήρθατε στο Parents Hub – μια πλατφόρμα που απευθύνεται τόσο σε μαμάδες όσο και σε μπαμπάδες. Πρόκειται για ένα νέο site που μπήκε στη ζωή των γονιών και των ατόμων φροντίδας παιδιών που αναζητούν τον τρόπο να γίνονται καλύτεροι γονείς μέρα με τη μέρα. Με μια ενδιαφέρουσα συλλογή άρθρων και προτάσεις χώρων για παιδιά, οι γονείς αποκτούν κίνητρα για να ζουν την κάθε μέρα δημιουργικά. Για το Parents Hub, μιλήσαμε με την Γιούλη Φιλιππίδου, παιδαγωγό και ιδρύτρια της καινοτόμου πλατφόρμας. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.
 
To Parents Hub ξεκίνησε με την προσδοκία να προσφέρουμε σε όλους τους γονείς την ευκαιρία να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Με απλά λόγια, συγκεντρώσαμε τη δική μας εμπειρία χρόνων, που προκύπτει από το παιδαγωγικό μας υπόβαθρο και τη ζύμωση στο χώρο, με σκοπό να τη μοιραστούμε μαζί τους. Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να βομβαρδίζονται οι νέοι γονείς με συμβουλές από το περιβάλλον τους, οι οποίες πολλές φορές τους μπερδεύουν ή τους απογοητεύουν. Θελήσαμε να καταρρίψουμε μύθους και λάθος πρακτικές χρόνων δίνοντας φωνή σε ειδικούς που ασχολούνται με το παιδί και την οικογένεια.

 author-parentshub
 
Το site μας έχει δύο πτυχές. Απευθυνόμαστε αρχικά σε όλους τους γονείς που ενδιαφέρονται να κατακτήσουν νέες γνώσεις που θα τους στηρίξουν στο ρόλο τους. Μέσα από αξίες όπως η θετική διαπαιδαγώγηση, φιλοδοξούμε να προσφέρουμε χρήσιμες γνώσεις με επιστημονική βάση και να προσφέρουμε προτάσεις για από κοινού δραστηριότητες με τα παιδιά. Η δεύτερη πτυχή αφορά σε έναν οδηγό πόλης με χώρους για παιδιά, όπως κέντρα δραστηριοτήτων, παιδότοπους, νηπιαγωγεία, κλπ. Η διαφορά μας έγκειται στο γεγονός ότι δεν προσθέτουμε στις λίστες μας όλα τα κέντρα αλλά εκείνα που πιστεύουμε ότι έχουν κάτι ιδιαίτερο να προσφέρουν στα παιδιά και πληρούν τα δικά μας αυστηρά ποιοτικά κριτήρια. Για να προβληθεί ένας χώρος για παιδιά στο Parents Hub φροντίζουμε πρώτα να επισκεφθούμε το κέντρο αυτό και να γνωρίσουμε προσωπικά τους ιδιοκτήτες.

 rsz_shutterstock_1422225446_copy

 Ο στόχος μας είναι να προτείνουμε στους γονείς κέντρα/σχολεία για τα παιδιά που εμπιστευόμαστε. Θέλουμε στο site μας να βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι καλύτεροι χώροι της Αθήνας αρχικά, και σε δεύτερο χρόνο και χώροι εκτός του λεκανοπεδίου καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο οι γονείς θα ξέρουν ότι για να βρίσκεται πχ ένας παιδότοπος στη λίστα μας σημαίνει ότι μπορούν να τον εμπιστευτούν.
Πιστεύουμε πολύ στην πρακτική της βρεφικής και νηπιακής εκπαίδευσης που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και ποικίλες δραστηριότητες που ακονίζουν τον νου. Παράλληλα δίνουμε μεγάλη σημασία στη φοίτηση από την προσχολική ηλικία σε ποιοτικούς παιδικούς σταθμούς και σε χώρους που παρέχουν εποικοδομητικούς τρόπους ψυχαγωγίας. Με αυτόν τον τρόπο χτίζονται οι επόμενες γενιές που θα αναζητούν με χαρά τη γνώση, θα γνωρίζουν τον εαυτό τους και θα δημιουργούν σχέσεις βασισμένες στον αλληλοσεβασμό.
 
Προσπαθούμε να οργανώνουμε τις σκέψεις μας καλύτερα και να προγραμματίζουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε. Στην αρχή είναι εύκολο να παρασυρθεί κανείς και να κάνει λίγο απ’ όλα - σε ένα βαθμό βέβαια και αυτό είναι απαραίτητο. Όμως, όσο περνάει ο καιρός, διαφαίνονται καλύτερα τα ατού και οι αδυναμίες κάθε ατόμου και μοιράζονται οι αρμοδιότητες με τον ανάλογο τρόπο. Είμαστε δύο μόνιμα στελέχη αλλά συνεργαζόμαστε με ένα ένα μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών που συγγράφουν άρθρα σε αντίστοιχους τομείς. Αυτή τη στιγμή είναι δέκα και ολοένα αυξάνονται. Πιστεύουμε πως η αυτονομία κάθε ειδικού που συγγράφει για εμάς είναι ζωτικής σημασίας. Έτσι όλοι εργάζονται εξ αποστάσεως απ’ όπου κι αν βρίσκονται.

 parentshub1

 
 
Σε πρώτη φάση δεν έχουμε επιλέξει την οδό της χρηματοδότησης. Οι προτεραιότητές μας ήταν άλλες και θέλαμε να στήσουμε την επιχείρησή μας από την αρχή με τον δικό μας τρόπο. Όταν τα πράγματα έχουν μπει σε μια ροή, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να προσανατολιστούμε προς κάτι τέτοιο. Οι συνθήκες θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερες για τους νέους επιχειρηματίες. Για όσους ασχολούνται με την καινοτομία υπάρχουν κάποιες λύσεις, όμως δεν είναι όλες οι νεοφυείς επιχειρήσεις αυτής της φιλοσοφίας. Στη δική μας περίπτωση, έγιναν όλα ψηφιακά, οπότε καταφέραμε να είμαστε μέχρι στιγμής εντελώς αυτόνομοι.
 
Σίγουρα η έλλειψη κινήτρων και οι επίπονες γραφειοκρατικές διαδικασίες μπορούν να αποθαρρύνουν κάποιον που θέλει να μπει στον κόσμο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα σήμερα. Παρόλα αυτά, διακρίνεται μια αλλαγή νοοτροπίας, ειδικά ανάμεσα στους νέους ανθρώπους. Όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να μην επιλέξουν μια πιο σταθερή δουλειά από νεαρή ηλικία - άλλωστε και αυτό ακόμα έχει τις δικές του προκλήσεις και αντιξοότητες στη χώρα που ζούμε. Το στοίχημα λοιπόν για κάθε επιχειρηματία είναι να μην επηρεαστεί τόσο πολύ από αυτές τις προκλήσεις ώστε να ξεχάσει τον αρχικό στόχο και να τα παρατήσει.

rsz_shutterstock_279019793 

Πιστεύουμε πως δεν θα είχαμε κάνει κάτι διαφορετικά εαν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο. Όλες οι αποφάσεις που πήραμε ήταν οι ενδεδειγμένες για την εκάστοτε περίσταση. Φυσικά έγιναν και λάθη αλλά μέσα από αυτά μάθαμε καινούρια πράγματα, γίναμε καλύτεροι στη δουλειά μας και βρήκαμε νέους τρόπους να διαχειριζόμαστε τις “αναποδιές”. Σε διάστημα 5 ετών ονειρευόμαστε να έχουν δοκιμάσει πολλοί γονείς τα εργαλεία που προτείνει το Parents Hub. Θα θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε κάθε άνθρωπο να ανακαλύψει ενδιαφέροντες τρόπους για να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά του. Πάνω απ’ όλα ευελπιστούμε να έχουμε βάλει το δικό μας λιθαράκι σε μια πιο φροντισμένη, ευτυχισμένη και ανοιχτόμυαλη γενιά παιδιών.

Κάθε κρίση είναι ευκαιρία αμφισβήτησης και αναπροσαρμογής - το ίδιο ισχύει τόσο για την οικονομική όσο και για την ανθρωπιστική κρίση που σύμφωνα με πολλούς διανύουμε τα τελευταία χρόνια. Γεννιέται η ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τις καθημερινές μας ανάγκες και τον γενικότερο τρόπο που ζούμε. Προσωπικά πιστεύω πως κάθε άνθρωπος που βγαίνει στην αγορά εργασίας καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανάγκη του για χρήματα και τους γενικότερους στόχους που έχει στη ζωή του. Άλλοτε η ζυγαριά μπορεί να γέρνει προς τη μία πλευρά και άλλοτε προς την άλλη. Μένοντας όμως πιστός στις αξίες του μπορεί κανείς να πετύχει τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως άνθρωπος.

https://parentshub.gr