Μας μιλάει για τη Renthis2me, την πλατφόρμα που κάθε άτομο μπορεί να ενοικιάσει τα αντικείμενα του, σε άλλα άτομα.


 Νότια Κρήτη. Σούρουπο. Θάλασσα. 3 φίλοι συζητάμε για το πως μπορούμε να ζήσουμε μια ζωή́ χωρίς περιορισμούς, όπως την ονειρευόμαστε...
Όντας φοιτητές, είχαμε πολλή ενέργεια, χρόνο και πάθος για νέες περιπέτειες. Όμως, τα χρήματα πολλές φορές στέκονταν εμπόδιο στις επιθυμίες μας. Όπως κι εκείνο το απόγευμα του Αυγούστου! Τα χρήματα λίγα για να κάνεις μια φωτογράφιση κάτω από́ τη θάλασσα, χωρίς επαγγελματική́ κάμερα. Λίγα για να πας για κάμπινγκ χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό́. Λίγα για να οργανώσεις ένα ανεπανάληπτο πάρτι που θα το θυμάσαι για όλη σου τη ζωή́. Μας «σκότωνε» η ιδέα ότι μια κιθάρα μας έκλεινε το μάτι σε ένα από́ τα γειτονικά́ σπίτια, σκονισμένη και αναξιοποίητη, ενώ εμείς την θέλαμε τόσο πολύ εκείνη την στιγμή́!
Την ώρα που αναρωτιόμασταν γιατί να μην υπάρχει μια πλατφόρμα όπου όλοι μπορούν να δανείζονται ή να ενοικιάζουν τα αντικείμενά τους, πέρασε από́ μπροστά́ μας μια κοπέλα με την πολυπόθητη κιθάρα στο χέρι. Λίγα λεπτά μετά γίναμε μια παρέα, απολαμβάνοντας την μουσική και το κύμα.
Θέμα τύχης, θα μας πείτε. Γι’ αυτό, λοιπόν, αποφασίσαμε να μην αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους.
Και εγένετο η Renthis2me! Οι προσδοκίες μας παραμένουμε ίδιες από την αρχή μας και αποτελούν μέρος των αξιών μας. Προσδοκίες μας είναι να κάνουμε τις πλούσιες εμπειρίες φθηνές για όλους.
  Για την Renthis2me, μιλήσαμε με τον Άρη Κεφαλογιάννη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη  Λουκά

parousiasi-sto-mediterranean-college-copy

 
Βασικός χρήστης της Renthis2me είναι ο άνθρωπος που θέλει να ζει συνεχώς νέες εμπειρίες χωρίς περιορισμούς. Για αυτόν τον λόγο το σλόγκαν είναι το Beyond limits. Tα οφέλη είναι πολλαπλά για όλους τους χρήστες μας. Από την μια πλευρά ο χρήστης που δίνει το αντικείμενο του για ενοικίαση (Owner) κερδίζει έξυπνα χρήματα από αντικείμενα που όλοι έχουμε σπίτι και κάθονται. Από την άλλη εκείνος που τα παίρνει-ενοικιάζει (Renter) μπορεί να δοκιμάσει κάτι πριν το αγοράσει και το σημαντικότερο, να δημιουργήσει νέες στιγμές για εκείνον και τους δικούς του. Ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι μαζί καταπολεμάμε τον υπερκαταναλωτισμό και την κλιματική αλλαγή, καθώς πολλά άτομα μοιράζονται ένα αντικείμενο. 

Renthis2me3.jpg

Το όραμα μας είναι ξεκάθαρο και απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τον τρόπο λειτουργίας μας. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο που όλα τα μοιράζεσαι, ένα κόσμο που όλα σου ανήκουν. Η πορεία μας στον χώρο των Start-up ξεκίνησε το 2020 όταν βραβευτήκαμε με την 3η θέση στο πανελλαδικό διαγωνισμό καινοτομίας “Youth Entrepreneurship Club(YEC)”. Στην συνέχεια ενταχθήκαμε στην θερμοκοιτίδα του “OK!thess” και ολοκληρώσαμε επιτυχημένα όλα τα στάδια. Εκεί γνωρίσαμε και τον σημερινό μας μέντορα, τον Κ.Τσονιώτη. Σημαντική και πολύ θετική καμπή στην προσπάθειά μας, η επένδυση 5.000 + 10.000 ευρώ από το “European Institute of Innovation & Technology (EIT)”. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στον επιταχυντή του Καποδιστριακού πανεπιστημίου και ανήκουμε στην επίσημη ψηφιακή πύλη για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, το Elevate Greece υπό την αιγίδα που Υπουργείου Ανάπτυξης και επενδύσεων.
Η ιστοσελίδα είναι live στο renthis2me.com και μπορείς να ενοικιάσεις οτιδήποτε θέλεις ή να κερδίσεις «έξυπνα» χρήματα από αντικείμενα που έχουμε όλοι σπίτι.

 

Renthis2me2.jpg


 Αυτή την στιγμή πίσω από την Renthis2me βρίσκονται 3 ιδρυτές, 2 μέντορες, 1 νομικός σύμβουλος και  ένας Developer. Είναι πράγματι πρόκληση για εμάς να οργανωνόμαστε και να συντονιζόμαστε καθώς βρισκόμαστε από την Κρήτη μέχρι την Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι το κλειδί στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι άλλο από τον επαγγελματισμό. Σιγουρά είναι σημαντικό βέβαια να υπάρχει και η ξεκάθαρη οργανωτική δομή και οι αρμοδιότητες που έχει ο καθένας μας.  

Renthis2me4.jpg

 Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα με πολλές δυνατότητες. Τα τελευταία χρόνια έχει ταλανιστεί από πολλές κρίσεις με κυριότερες εκείνες του 2010 και η σημερινή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στον διάσημο δείκτη ευκολίας επιχειρηματικής δραστηριότητας της παγκόσμιάς τράπεζας (Doing Business) βρισκόμαστε στην θέση 79/190. Διάφορα ζητήματα όπως η γραφειοκρατία και η φορολογία αποτελούν τα βασικά εμπόδια για την ανάπτυξη ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον καθώς δεν είναι λίγες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει όπως αυτή της ψηφιοποιήσης του κράτους.  

Renthis2me6.jpg

Στην Renthis2me έχοντας συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα  οικοσυστήματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα  θεωρούμε ότι η αφομοίωση νεών τεχνολογιών όπως AI,blockchain,machine learning είναι μονόδρομος επιτυχίας για τις επιχειρήσεις. Συν τοις άλλοις, το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή είναι μια εξαιρετικά σύνθετη και δύσκολη πρόκληση που δεν πρέπει και κατά την γνώμη μας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα κράτη μόνα τους χωρίς την βοήθεια των επιχειρήσεων.  

Renthis2me5.jpg

Αναμφίβολα έχουμε κάνει λάθη στην πάροδο του χρόνου που μας έχουν στοιχίσει. Λάθη δεν κάνει μόνο εκείνος που δεν κάνει τίποτα. Θα δανειστώ μια φράση που μας είχε πει κάποτε ένας καθηγητής μας στο πανεπιστήμιο, λάθος + λάθος + λάθος= επιτυχία. Πιστεύομε ότι τα λάθη μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δυνητικής επιτυχίας μας. Σε 5 χρόνια από τώρα θέλουμε να έχουμε καταφέρει να εδραιωθούμε σε όλη την Ελλάδα και να λειτουργούμε και σε χώρες της Ευρώπης.

Είναι πράγματι αλήθεια ότι η κρίση πέρα των δεινών που φέρνει, δημιουργεί και κάποιες φοβέρες ευκαιρίες. Δεν ξέρω αν πραγματικά είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να δώσω συμβουλές, αλλά αν έπρεπε να συμβουλέψω κάτι, κάποιο άτομο που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας θα ήταν, να βρει το χόμπι που θα τον πληρώνει. Αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να είναι η δουλεία, ένα χόμπι.
 
 http://renthis2me.com

 logo-renthis2me-copy