Μας μιλάει για την Brain Insurtech, που θέλει να βοηθήσει την ασφαλιστική αγορά να εφαρμόσει σύγχρονες ψηφιακές διαδικασίες.


Οι ασφαλιστικές εταιρίες, σε χώρες όπου η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι προαιρετική ξοδεύουν περισσότερο από 90 ευρώ ανά συμβόλαιο απλά για την έκδοσή του. Για ασφαλιστικές εταιρείες που ψάχνουν εξυπνότερη τεχνολογία ώστε να δημιουργήσουν συμβόλαια, η Brain InsurTech είναι μία ολοκληρωμένη λύση που αυτοματοποιεί διαδικασίες, βελτιώνοντας την εμπειρία χρήστη, αυξάνοντας την παραγωγικότητα των ομάδων και σώζοντας το 50% από τα συμβόλαιο που αυτή τη στιγμή καταλήγουν ανείσπρακτα κατά την πρώτη πληρωμή, αυξάνοντας 15% την συνολική παραγωγή. Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, η λύση της εταιρίας επικεντρώνεται στην αύξηση των πωλήσεων και μπορεί να συνδεθεί με τις τεχνολογίες κάθε ασφαλιστικής εταιρείας το πολύ σε 2 μήνες. Ο Βασίλης Πλαβός έχοντας δουλέψει για χρόνια ως ασφαλιστικός σύμβουλες, διαπίστωσε από πρώτο χέρι το πρόβλημα και δημιούργησε την Brain InsurTech που στόχος τους είναι να βοηθήσουν την ασφαλιστική αγορά να εφαρμόσει σύγχρονες ψηφιακές διαδικασίες βελτιώνοντας την εμπειρία των ασφαλισμένων. Για την Brain InsurTech μιλήσαμε με τον Βασίλη Πλαβό. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Τα ερεθίσματα που έλαβα, προσωπικά ως Βασίλης Πλαβός, για να ξεκινήσω την Brain Insurtech ήταν τα προβλήματα! Μου αρέσει να δίνω λύσεις σε προβλήματα και η ασφαλιστική αγορά είναι μία αγορά που αναζητά σύγχρονες λύσεις. Δουλεύοντας στον ασφαλιστικό κλάδο, έβλεπα ότι οι διαδικασίες είναι πολύ πίσω τεχνολογικά. Όταν ένας άνθρωπος της γενιάς μου έχει μάθει να κάνει τα πάντα χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή ή το κινητό του, είναι δύσκολο να ακολουθήσει τα πεπαλαιωμένα συστήματα που εφαρμόζουν ακόμη και σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρείες.  Ώς ασφαλιστικός σύμβουλος, έχανα πολλές παραγωγικές ώρες σε διαδικασίες και η γραφειοκρατία έκανε τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα. Για να ασφαλίσω ένα πελάτη μου, παρέχοντάς του ασφάλιση υγείας, μπορεί να περίμενα και πάνω από 2 μήνες ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Αυτό είναι κάτι που με σύγχρονα μέσα μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά! Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που στην ασφάλιση ζωής και υγείας υφίσταται σε παγκόσμια κλίμακα. Μόνο στην Ευρώπη, η ασφαλιστική αγορά στην ασφάλιση ζωής και υγείας, χάνει 1 στους 4 νέους πελάτες, λόγω κακής εμπειρίας πελάτη και πολύπλοκων back-office διαδικασιών. Κατ’ αυτό τον τρόπο, χάνει περισσότερα από 1,3 δισ. € από νέα καθαρή παραγωγή ετησίως.

Στόχος μας η Brain Insurtech να γίνει ο Νο. 1 insurtech provider παγκοσμίως. Οι προσδοκίες της Brain Insurtech, είναι να καταφέρουμε στα επόμενα 10 χρόνια να γίνουμε ο νούμερο 1, technology provider για τον ασφαλιστικό κλάδο παγκοσμίως. Για να το πετύχουμε αυτό έχουμε σχεδιάσει μία σουίτα εφαρμογών, ξεκινώντας με το digital transformation στο industry 4.0 και εστιάζοντας στο πως θα πορευτεί η ασφαλιστική αγορά στα ερχόμενα χρόνια. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο σοβαρά κέντρα τεχνολογίας της Ευρώπης. Λαμβάνοντας υπόψη, τις ικανότητες των νέων, την ακάλυπτη ανάγκη για τεχνολογία παγκοσμίως και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, η ανάπτυξη εταιρειών τεχνολογίας θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα για την χώρα. Εμείς τολμάμε στην Ελλάδα, συνεισφέροντας σε όποια τεχνολογική ανάγκη αφορά τον ασφαλιστικό κλάδο!

Η εταιρεία μας, Brain Insurtech, απευθύνεται απευθείας σε ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά και σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, brokers κτλ. Είμαστε μία B2B εταιρεία τεχνολογίας και αναπτύσσουμε λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν την ασφαλιστική αγορά να γλυτώσει εκατομμύρια ευρώ ετησίων, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των πωλήσεων για την ασφάλιση ζωής & υγείας παγκοσμίως. Αναλυτικότερα, απευθυνόμαστε σε ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως, που έχουν προϊόντα ασφάλισης ζωής και υγείας (νοσοκομειακή περίθαλψη, χειρουργικές επεμβάσεις, ασθένειες, ΜΟΑ κτλ) και θέλουν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των πωλήσεων κάνοντας τις διαδικασίες πολύ γρηγορότερες. Παράλληλα απευθυνόμαστε σε ασφαλιστικά γραφεία πωλήσεων, παρέχοντας ψηφιακά εργαλεία που τους βοηθάνε να αυξήσουν τις ευκαιρίες πωλήσεων, να δώσουν καλύτερο service στους πελάτες τους, να διαχειριστούν καλύτερα το πελατολόγιό τους και να έχουν προχωρημένο reporting. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να πετύχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, βοηθώντας τους να κατανοήσουν το κοινό τους διεξοδικά.  Στην Brain Insurtech, ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την ασφαλιστική αγορά να εφαρμόσει σύγχρονες ψηφιακές διαδικασίες βελτιώνοντας την εμπειρία των ασφαλισμένων. Υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες που χρειάζονται βοήθεια με το digital transformation. Είναι μεγάλες εταιρίες με legacy συστήματα και tech illiterate προσωπικό. Το όραμά μας, είναι να δώσουμε τεχνολογικά εργαλεία στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που θα κάνουν πολύ πιο εύκολη την ζωή τους χωρίς να χρειάζεται να έχουν οι ίδιοι τεχνολογικές γνώσεις. Με τις λύσεις που αναπτύσσουμε, οι ασφαλιστικές εταιρείες πετυχαίνουν στοχευμένη ανάπτυξη των πωλήσεων και καλύτερη παραγωγικότητα, αυξάνοντας τα έσοδά τους και εστιάζοντας σε εργασίες που έχουν μεγαλύτερη αξία. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μπορούν να εστιάσουν στους πελάτες τους και στο πως να τους εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο ενώ οι ασφαλισμένοι μπορούν να έχουν πολύ πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση και ικανοποίηση, απολαμβάνοντας γρηγορότερα διαδικασίες ώστε η ασφαλιστική αγορά να μην χάσει τους πελάτες της.
 
Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία βοηθάει πάρα πολύ στην αποτελεσματικότητα και τον συντονισμό. Χρησιμοποιούμε πολλά τεχνολογικά εργαλεία ωστόσο πάντα αποφεύγουμε heavy weight πλατφόρμες γιατί υστερούν πολύ σε επίπεδο ευκολίας στην χρήση. Όσες φορές δοκιμάσαμε heavy weight πλατφόρμες είδαμε ότι οι περισσότεροι συνεργάτες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Η ομάδα μας αποτελείται από 5 άτομα ωστόσο συνεργαζόμαστε με πολλούς συνεργάτες εξωτερικά. Οι πελάτες μας, οι συνεργάτες μας ακόμη και ιδρυτικά στελέχη της εταιρείας βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Αυτό δε μας δυσκόλεψε ποτέ, αντίθετα μας έδωσε μεγάλη ευελιξία! Είχαμε καλές ψηφιακές δομές από την πρώτη μέρα και αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να κάνουμε ομαλή ανάπτυξη των διαδικασιών σχετικά με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία πετυχαίνουμε να ορίζουμε τις συναντήσεις μας, να αναθέτουμε εργασίες, να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε όποιο αίτημα υπάρχει βάσει προτεραιότητας και να παίρνουμε αποφάσεις σε χρόνο dt. Κάποια από τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε τα έχουμε δημιουργήσει οι ίδιοι ενώ μέσα στον Ιούνιο υπολογίζουμε να τα κυκλοφορήσουμε και για το ευρύ κοινό, μέσω της ιστοσελίδας μας braininsurtech.com.
 
Η ίδρυση της εταιρείας ήταν πολύ εύκολη για την Brain Insurtech καθώς ήδη υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα. Προσωπικά για μένα, οι δυσκολίες της γραφειοκρατίας δε θα ήταν ποτέ λόγος να τα παρατήσω καθώς πάντα ψάχνω τον τρόπο να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις. Τώρα όσον αφορά τα κίνητρα που δίνει σαν χώρα προς τους νέους επιχειρηματίες, πιστεύω ότι υπάρχει η διάθεση από την χώρα να ενθαρρύνει τους νέους να επιχειρήσουν. Ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, κατανόηση και η δύναμη να φύγει από τους γηραιότερους και να περάσει στους νεότερους, για να μπορέσει η χώρα να δώσει κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες σε ικανοποιητικό επίπεδο.

BrainInsurtech3.jpg

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι επιχειρήσεις πρέπει να ακολουθούν το flow της εποχής και να είναι κοντά στις ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών. Έχουμε πλέον φύγει από την Ψηφιακή επανάσταση και διανύουμε την Τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, γνωστή ως Industry 4.0. Η 4η βιομηχανική επανάσταση εστιάζει στην αυτοματοποίηση και στην ανταλλαγή δεδομένων. Πιστεύω ότι όσες μεγάλες επιχειρήσεις δεν ακολουθήσουν άμεσα τις νέες αλλαγές, αν δεν κλείσουν θα συνεχίσουν να χάνουν μεγάλη μετοχική αξία.
 
Οι αλλαγές δημιουργούν ευκαιρίες, η κρίση απλά έτυχε να είναι μέρος των αλλαγών. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα για τους πολίτες να μην περνάνε περιόδους αντίστοιχες με αυτό που ονομάζουμε κρίση, ωστόσο οι κρίσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι των συστημάτων που εφαρμόζονται στις τρέχουσες κοινωνίες. Σε κάποιον και κάποια που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας θα τους έλεγα να μην είναι διστακτικοί και θα τους παρότρυνα να δοκιμάσουν να μάθουν νέα πράγματα, αναζητώντας αυτά που τους ταιριάζουν περισσότερο. Να κοιτάνε πως η δουλειά που κάνουν θα έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία ώστε να είναι ουσιαστικά παραγωγικοί, να αναπτύξουν αυτό που λέμε growth mindset και να μην σταματάνε πουθενά! Φυσικά, θα είναι χαρά μου να με ενοχλήσουν για να τους δώσω όποια πληροφορία θα μπορούσα και προσωπικά, μέσω του Linkedin https://www.linkedin.com/in/vasilisplavos/ .

https://braininsurtech.com/

 

BrainInsurtech4.jpg