Μας μιλάει για το Therapeek, το online εργαλείο σχεδιασμένο για ειδικούς ψυχικής υγείας που τους εξοικονομεί χρόνο.


Το Τherapeek γεννήθηκε όταν οι ανάγκες της Μικαέλας Μονιούδη, που είναι ψυχολόγος, συνάντησαν τις ιδέες του Πέτρου Κοβάτση, που είναι μηχανικός λογισμικού. Η ένωση των δύο αυτών τομέων, δημιουργεί ένα καινοτόμο εργαλείο στην διάθεση των ειδικών ψυχικής υγείας, που δίνει μία νέα προοπτική στην εποπτεία και παρακολούθηση της θεραπείας. Το Therapeek συλλέγει όλα τα σημαντικά στοιχεία και τους στόχους της θεραπείας από το αποτέλεσμα των συνεδριών και τα μετατρέπει σε γραφήματα, αναλυτικά στοιχεία και επαυξημένη πληροφορία, δίνοντάς στους θεραπευτές, ένα αποδοτικό και γρήγορο τρόπο παρακολούθησης της συνολικής θεραπευτικής πράξης, αλλά και της προόδου των ασθενών. Για το Τherapeek μας μιλάει ο Πέτρος Κοβάτσης. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

           
Ο λόγος που ξεκινήσαμε την συγκεκριμένη προσπάθεια, ήταν το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους ειδικούς ψυχικής υγείας και τις καινοτόμες λύσεις που μπορεί να τους προσφέρει η τεχνολογία. Παρατηρήσαμε λοιπόν πως ήταν χρονοβόρα, η αναζήτηση του ιστορικού των προηγούμενων συνεδριών, η παρακολούθηση της πορείας της θεραπείας των ασθενών ανά πάσα στιγμή, αλλά και η λήψη αποφάσεων, την κατάλληλη στιγμή, για την αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων. Στην αρχή λοιπόν, κάναμε την δική μας έρευνα για να διευκρινίσουμε κατά πόσο μια τέτοια λύση θα μπορούσε να βοηθήσει δραστικά την καθημερινή θεραπευτική κλινική πράξη, αλλά και την λειτουργία των επιχειρήσεων Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά και έτσι ξεκινήσαμε ταχύτατα να αναπτύσσουμε το προϊόν μας. Αυτό που προσφέρουμε είναι descriptive, predictive και prescriptive analytics πάνω στην θεραπεία των ασθενών.

Το προϊόν μας απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ειδικούς θεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς και γενικά, σε οποιοδήποτε κλάδο του συγκεκριμένου τομέα που λειτουργεί με θεραπευτικό πλάνο.

Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ένα σύγχρονο προϊόν, το οποίο θα καλύπτει από την αρχή έως το τέλος της καθημερινής κλινικής πράξης, όλες τις ανάγκες των θεραπευτών. Θα αποτελεί ένα εργαλείο, σαν έναν προσωπικό βοηθό, που θα τους εξοικονομεί χρόνο, θα τους βοηθάει στην λήψη αποφάσεων στην καθημερινή θεραπευτική πράξη και κατ’ επέκταση, θα δημιουργεί καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων, ικανοποιημένους πελάτες, άρα και αύξηση των κερδών.

Σίγουρα ο τρόπος εργασίας έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια και σίγουρα θα αλλάξει και άλλο. Πλέον, αυτό που ενδιαφέρει κάθε επιχείρηση, δεν είναι μόνο η ολοκλήρωση των εργασιών σε λιγότερο χρόνο, αλλά και η βέλτιστη ολοκλήρωση τους με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών. Για την ώρα, οι δικοί μας συνεργάτες, 4 στον αριθμό, βρίσκονται όλοι στην Αθήνα, οπότε δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα στην οργάνωση της καθημερινής μας λειτουργίας. Βέβαια, δεν πιστεύω καθόλου ότι θα υπάρχει πρόβλημα στο να έχουμε απομακρυσμένους συνεργάτες ή κάποιους που δεν θα εργάζονται σε μόνιμη βάση στο γραφείο. Αυτό, διότι η τεχνολογία μας επιτρέπει να συνυπάρχουμε νοητά σε έναν ευρύτερο χώρο, οπουδήποτε στον πλανήτη και να ολοκληρώνουμε επιτυχώς τις καθημερινές μας λειτουργίες. Αυτό μπορεί βέβαια να πετύχει αν υπάρχει σεβασμός, κατανόηση και εμπιστοσύνη, καθώς και όταν ο στόχος είναι κοινός και ξεκάθαρος.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν προσφέρει ακόμα τις κατάλληλες υποδομές στήριξης και ας πούμε, κατανόησης σε νέους επιχειρηματίες Έχουν βέβαια γίνει σημαντικά βήματα και αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, ίσως στα επόμενα χρόνια να έχουμε πιο πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτύσσονται και να πετυχαίνουν. Όσον αφορά στο Therapeek, εμείς βρισκόμαστε σε συνεργασία με το ACEin, με την υποστήριξη του ΟΠΑ. Τα γραφεία μας βρίσκονται εκεί για την ώρα, και ακόμα δεν έχουμε προχωρήσει σε σύσταση εταιρείας. Αυτό βέβαια αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα, ίσως τον επόμενο μήνα, που θα έχουμε τελειώσει η πρώτη δοκιμαστική περίοδος του προϊόντος μας. Ναι, σκεφτόμαστε να κάνουμε την έναρξη στην Ελλάδα. Η γραφειοκρατία δεν αποτελεί τόσο μεγάλο εμπόδιο, τουλάχιστον στην αρχή. Βέβαια, όταν χτίζεις ένα προϊόν το οποίο απευθύνεται σε πανευρωπαϊκή ή παγκόσμια κλίμακα, σίγουρα κοιτάς πιο προσεκτικά τι μπορεί να προσφέρει η χώρα σου, αλλά και οι άλλες χώρες.

Οι προκλήσεις σίγουρα είναι το κεφάλαιο και η δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών. Αν μια επιχείρηση διαθέτει αυτά τα δυο συστατικά, σίγουρα οι πιθανότητες επιτυχίας αυξάνονται εκθετικά. Επιπλέον, η αναζήτηση και εύρεση των κατάλληλων συνεργατών και η σύνθεση μιας δυναμικής ομάδας, αποτελεί σίγουρα μια ακόμα πρόκληση. Μια υγιής επιχείρηση σίγουρα διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα και όχι μεμονωμένα πρόσωπα.

Εαν γυρνούσα πίσω στον χρόνο σίγουρα θα αλλάζαμε πράγματα! Σίγουρα θα ήμασταν πιο προσεκτικοί σε κάποιες κινήσεις που αφορούν σε λειτουργίες και συνεργασίες. Βέβαια από την άλλη, αυτό μας κάνει σήμερα αυτούς που είμαστε και ίσως καμιά φορά πρέπει κάποια πράγματα να γίνονται για να κατανοήσεις και εσύ ο ίδιος την δική σου πορεία. Μετά από 5 χρόνια, σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε μια εδραιωμένη εταιρεία και να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας, σε όλη την Ευρώπη.

Η κρίση δημιουργεί “έξυπνους” και απαιτητικούς ανθρώπους! Οι ευκαιρίες πάντα υπήρχαν, απλά δυσκολευόμασταν τόσα χρόνια να τις δούμε. Ο λόγος που συνέβαινε αυτό ήταν ο “στρωμένος” εργασιακός δρόμος και οι απαραίτητες γνωριμίες. Σήμερα, αυτά φαίνεται να μειώνονται και αυτό οδηγεί τις νέες γενιές να σκέφτονται περισσότερο και να πράττουν περισσότερα. Δείτε για παράδειγμα την καθημερινότητα μας και τον τρόπο που διασκεδάζουμε. Κάποτε, το μόνο που μας ένοιαζε ήταν η έξοδος, πλέον μας νοιάζει με τα λίγα χρήματα που θα διαθέσουμε, να περάσουμε καλά και από την έξοδο μας να κερδίσουμε εμπειρίες και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Αυτό σίγουρα δημιουργεί ικανότερους ανθρώπους, ευρηματικούς, χαμηλών τόνων, με όρεξη για δουλειά και με υψηλούς στόχους και σίγουρα, πιο απαιτητικούς πελάτες, που για να τους ικανοποιήσεις και να πετύχεις, πρέπει και εσύ να είσαι ένας από αυτούς.

 

www.therapeek.com