Μας μιλάει για το Get In The Ring, τον πιο δυναμικό διαγωνισμό για startups!


To Get in the Ring είναι ο πιο δυναμικός διαγωνισμός για startups. Στις 21 Μαρτίου 2018 στο νέο Σεράφειο (Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς) θα διαγωνιστούν κορυφαίες ελληνικές startups (Early Stage) ώστε να προκύψουν οι 4 με την υψηλότερη βαθμολογία που θα διαγωνιστούν μπροστά στο κοινό και τους κριτές ("judges"). Συγκεκριμένα θα "μονομαχήσουν" δημόσια σε ring με "διαιτητή το Λάμπρο Φισφή! Μετά τις δύο "μονομαχίες" θα οριστεί το τελικό ζεύγος, απ΄ όπου θα βγει ο τελικός νικητής που θα πάει στον Παγκόσμιο Τελικό! Για το Get In The Ring μιλήσαμε με τον Ορέστη Ματσούκα. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Το «Get in the Ring» είναι ο δυναμικότερος διαγωνισμός για startups επιχειρήσεις ο οποίος ξεκίνησε το 2012 από πέντε Ολλανδούς επιχειρηματίες οι οποίοι ήθελαν να κάνουν κάτι πρωτοποριακό και συνάμα ενδιαφέρον για την καινοτόμα επιχειρηματικότητα σε μορφή διαγωνισμού. Από τότε το «Get in the Ring» συγκέντρωσε διθυραμβικές κριτικές αλλά και την προσοχή του επιχειρηματικού κόσμου και πλέον αποτελεί το δυναμικότερο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας παγκοσμίως. Το «Get In The Ring StartingUp Athens» φιλοδοξούμε να έχει ακριβώς τον ίδιο σκοπό με αυτόν των υπόλοιπων χωρών, να αποτελέσει δηλαδή ένα μεγάλο ετήσιο γεγονός, όχι μόνο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, αλλά και πολιτισμού. Στην Αθήνα διοργανώνεται από την Orama Group σε συνεργασία με το Europe Direct City of Athens και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Aνάπτυξης και του ESYNE-Hellenic Association of Young Entrepreneurs (ΕΣΥΝΕ ΑΠΠ) με την ονομασία «Get in the Ring StartingUP Athens» και έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα.

Οι startups που θα συμμετάσχουν στο «Get In The Ring StartingUp Athens» θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν την επιχείρηση τους, να ενημερωθούν για τους νέους κύκλους των επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων και επιταχυντών και των χρηματοδοτήσεων για τις startups και κυρίως θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο ring και να αποδείξουν τις δυνατότητες τους με τη νικήτρια ελληνική startup να λαμβάνει μέρος στον Παγκόσμιο Τελικό και να αποκτά έτσι παγκόσμια προβολή.
 
GetInTheRing2.jpg
 

Στις 21 Μαρτίου λοιπόν, στο ανακαινισμένο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), θα συμμετάσχουν οι κορυφαίες ελληνικές startups, οι οποίες αρχικά θα διαγωνιστούν μακριά από το κοινό και θα αξιολογηθούν από επαγγελματίες που έχουν άριστη γνώση της startup επιχειρηματικότητας. Στη συνέχεια, οι τέσσερις startups που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα χωριστούν με κλήρωση σε δύο αντίπαλα ζεύγη, τα οποία θα «μονομαχήσουν» δημόσια στο ring! Μετά τις δύο «μονομαχίες» θα οριστεί το τελικό ζεύγος, όπου θα βγει ο τελικός νικητής που θα πάει στον Παγκόσμιο Τελικό. Ο γνωστός stand up perfomer Λάμπρος Φισφής θα αναλάβει τα χρέη παρουσιαστή αλλά και “διαιτητή” των “μονομαχιών” αφού ο σκοπός του συγκεκριμένου event είναι το κοινό να γνωρίσει με εύληπτο τρόπο την καινοτόμα επιχειρηματικότητα. Αυτό δεν θα επιτευχθεί μέσω μιας ανιαρής εκδήλωσης αλλά μέσω πλούσιων διαδραστικών παρουσιάσεων . Αξίζει δε να αναφέρω, πως πέραν του ταλαντούχου Λάμπρου Φισφή, το κορυφαίο δίδυμο των LP Dudes θα αναλάβει να μας παρουσιάσει επικές μάχες της ραπ μουσικής!
 
 GetInTheRing3.jpg

Το ασταθές οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα περιορίζει σε μεγάλο βαθμό το κίνητρο των νέων επιχειρηματιών. Οι Έλληνες ωστόσο έχουν αποδείξει πως παρά τις αντιξοότητες δεν τα παρατάνε και τόσο εύκολα. Προσπαθούν και σχεδόν πάντα μοχθούν για τη δουλειά τους. Είμαι αισιόδοξος πως και με το συγκεκριμένο event, η καινοτόμα επιχειρηματικότητα θα προβληθεί στο βαθμό που της αρμόζει και θα αποτελέσει έστω ένα μικρό λιθαράκι στο να αλλάξουν τα δεδομένα προς το καλύτερο. Ωστόσο, είναι αυτονόητο πως και η εκάστοτε η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει κίνητρα στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ως σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις θα ξεκινήσω λέγοντας ότι είναι το φλέγον ζήτημα της αγοράς εργασίας όπου δυστυχώς έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση στη χώρα μας. Υπάρχει έντονη ανησυχία για το κόστος εργασίας με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολλοί περιορισμοί στην προσφορά εργασίας. Από κει και πέρα η τεχνολογική εξέλιξη αποτελεί μια άκρως σημαντική πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν πλέον οι επιχειρήσεις. Η ψηφιακή πρόοδος εξελίσσεται με τρομερά γρήγορους ρυθμούς και όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να συμμορφωθούν στα νέα δεδομένα αφού η χρήση των ψηφιακών μέσων έχει κερδίσει την προτίμηση του κόσμου.  

Θεωρώ πως οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες σε αυτούς που θέλουν να τις εκμεταλλευτούν. Η συμβουλή που έχω να δώσω ωστόσο στις νέες startups είναι πως στην ουσία δεν αρκεί μόνο μια έξυπνη ιδέα. Θα πρέπει να διαμορφώσετε ένα πολύ προσεγμένο πλάνο για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης σας. Κι αν κάτι πάει στραβά μην απογοητευτείτε και μην απομακρυνθείτε από το σκοπό σας. Απλώς σηκωθείτε και ξαναμπείτε στο ring!
 
Το αναλυτικό πρόγραμμα του «Get In The Ring StartingUp Athens»: https://goo.gl/ryqTbY
Εισιτήρια https://goo.gl/bB4Ku4
Event: https://goo.gl/8g39eV