Μας μιλάει για το DealOut μια νέα εφαρμογή που διαθέτει προσφορές και κεράσματα σε πολλά καταστήματα της Θεσσαλονίκης.


Είσαι φοιτητής ή φαντάρος σε εποχή οικονομικής κρίσης. Ή νέος «εργαζόμενος». Θέλεις να βγεις για έξω για καφέ, μπύρα, donut ή ναργιλέ , αλλά ψάχνεις στο πορτοφόλι σου και βλέπεις ότι τα χρήματα που έχεις είναι ελάχιστα. Η μια λύση είναι να κάτσεις μέσα, η άλλη λύση είναι στο κινητό σου να σου έρχονται διάφορες προσφορές που μπορεί να περιλαμβάνουν κερασμένο καφέ ή ποτό (εντελώς δωρεάν) ή και  προσφορές τύπου 1+1 σε διάφορα μαγαζιά. Την λύση δίνει η εφαρμογή DealOut, που ξεκίνησε πειραματικά στη Ρόδο και αυτή την περίοδο διαθέτει προσφορές και κεράσματα σε πολλά καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Για το DealOut μιλήσαμε με τον Λεωνίδα Ορφανίδη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Σαν ερέθισμα για την ίδρυση του DealOut υπήρξε η καθημερινότητα η ίδια. Οι δύσκολοι οικονομικοί καιροί που δεν πρέπει να επηρεάζουν αρνητικά ψυχολογικά κανέναν και ειδικότερα τις πιο νέες γεννιές. Ξεκινήσαμε πειραματικά στη Ρόδο χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας μεγάλες προσδοκίες, οι οποίες γεννήθηκαν με τον καιρό.
 
Απευθυνόμαστε στον μέσο φοιτητή, νέο ή αν θέλετε μέσο Έλληνα από την μία πλευρά και στις ελληνικές επιχειρήσεις από την άλλη. Ο χρήστης του DealOut μπορεί να επωφεληθεί από διάφορες δυνατές προσφορές που δίνουμε καθημερινά (όπως ένας δωρεάν καφές, κούρεμα, κρέπα κλπ) και να συνεχίσει να βγαίνει έξω λίγο πιο εύκολα από πριν. Οι επιχειρήσεις από την άλλη κερδίζουν νέο κόσμο στο κατάστημα, διαφημίζονται καθημερινά 24 ώρες μέσω της εφαρμογής σε ένα περιβάλλον που ο ίδιος ο χρήστης (πελάτης) πάει στην διαφήμιση τους (προσφορά) και όχι η διαφήμιση με κάποιο ενοχλητικό τρόπο στον πελάτη τους. Παράλληλα τους δίνεται ένα εργαλείο για να αυξήσουν τον τζίρο τους, τις δύσκολες αυτές οικονομικά μέρες.

DealOut2.jpg
 
Δουλεύουμε βήμα βήμα. Σαν πρώτο στόχο έχουμε την επέκταση της εφαρμογής σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, κάτι το οποίο μας ζητάει έντονα ο κόσμος. Όραμα μας είναι να γίνει το DealOut ένα σταθερό μέσο διευκόλυνσης κυρίως των νέων που βρίσκονται στην πιο αποδοτική φάση της ζωής τους και δυστυχώς καλούνται να την περάσουν σε δύσκολες οικονομικά συγκυρίες.

DealOut3.jpg 

Σίγουρα όλα εξελίσσονται με τον καιρό όσον αφορά τον συντονισμό της εργασίας. Πλέον μέσω του διαδυκτίου η απόσταση δεν αποτελεί πρόβλημα, κάτι το οποίο μας βοηθάει καθημερινά όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και στην προσωπική μας ζωή. Αυτή την στιγμή πέρα της ομάδας των προγραμματιστών μας δεν υπάρχουν πολλά μέλη στην ομάδα μας, σταδιακά όμως θα αναζητούμε καθημερινά νέους συνεργάτες για να καθορίσουμε εφικτή τόσο την επέκταση μας όσο και την ικανοποίηση και εξυπηρέτηση των καταστημάτων και των χρηστών μας στον μέγιστο βαθμό.

Δυστυχώς δεν θα μπορούσα να πω ότι η Ελλάδα βοηθάει την επιχειρηματικότητα. Αντίθετα, ξεκινώντας ένα εγχείρημα η βαριά φορολογία  και η έλλειψη χρηματοδότησης σε αναγκάζουν να συγκεντρωθείς στο να παραμένεις (με πολύ δουλειά και κόπο) βιώσιμος οικονομικά και όχι στο να εξελίξεις την επιχείρηση σου.

Σαν πρόκληση για τις επιχειρήσεις μπορεί να θεωρηθεί από το παραμείνεις βιώσιμος και να συνεχίσεις την λειτουργία της επιχείρησης, μέχρι το να εξελιχθείς και να επεκταθείς όπου χρειάζονται την υπηρεσία σου. Είναι θέμα χαρακτήρα και πόσο διαθετιμένος είσαι να θυσιάσεις τον προσωπικό σου χρόνο.

DealOut4.jpg

Σίγουρα ο καθένας μας αν είχε αυτή τη δυνατότητα να γυρίσει πίσω τον χρόνο, θα ενεργούσε διαφορετικά σε κάποιες στιγμές. Μακάρι να είχα μικρότερος την εμπειρία που έχω τώρα και μακάρι να είχα αυτή στιγμή, την εμπειρία που θα έχω μετά από 5 έτη. Δεν μου αρέσει να ονειρεύομαι, δουλεύω σκληρά έτσι ώστε μετά από 5 έτη να είμαι πρώτα από όλα ικανοποιημένος με τις προσπάθειες που έκανα προσωπικά. Αν είμαι εγώ ικανοποιημένος πιστεύω ότι όλα θα είναι εκεί που πρέπει.

Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες, αρκεί να είσαι αποφασισμένος να τις εκμεταλευτείς και να τις κυνηγήσεις με όλες σου τις δυνάμεις. Δεν είναι όπως παλιά που όποιος είχε την σχετική όρεξη για εργασία πετύχαινε. Πλέον χρειάζεσαι πολύ περισσότερη προσωπική εργασία, αλλά και τον παράγοντα τύχη για να πετύχεις. Σαν συμβουλή σε κάποιον που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας το μόνο που έχω να πω είναι να συγκεντρωθείς σε αυτό που πραγματικά αγαπάς και να το κυνηγήσεις με όλες σου τις δυνάμεις. Αν κυνηγήσεις αυτό που σου αρέσει θα εξελιχθείς σταδιακά και θα μεγαλουργήσεις.
 
http://www.dealout.gr/

{youtube}GLAm0hx4jPA{/youtube}