Οι The META Project μας μιλάνε για την εμπειρία τους και τα οφέλη από τον διαγωνισμό CU Restart Up@Ρομάντσο


Restart είναι να δίνεις ευκαιρίες σε νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις, νέους ανθρώπους. Ένας διαγωνισμός για ανήσυχα μυαλά. Για νέους και νέες με δημιουργική δραστηριότητα και ιδέες που θέλουν να τις κάνουν πράξη. Ένας διαγωνισμός του CU και του Ρομάντσο που σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις την καλύτερη αρχή της επαγγελματικής σου καριέρας. Για νέους που είναι 18-28. Ο διαγωνισμός έχει «τρέξει» τέσσερις φορές και 34 νέοι δημιουργοί και ομάδες έχουν ήδη κάνει το δικό τους επαγγελματικό restart στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο.

Την περίοδο Μαρτίου – Οκτωβρίου 2016 φιλοξενήθηκαν στη θερμοκοιτίδα οι νικητές του 4ου γύρου του διαγωνισμού. Στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο δεν βρίσκονται σε ένα ασύνδετο ανθρώπινο περιβάλλον, αλλά γίνονται μέρος του μόνου δημιουργικού οικοσυστήματος της πόλης που έχει ήδη διαμορφωθεί σε ένα ενεργό σημείο συνάντησης και επαγγελματικής δικτύωσης.

Το Youth Platform βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει με την The META Project, μια από τις νικήτριες ομάδες του 4ου γύρου του διαγωνισμού. Το The MÉTA Project είναι μια δημιουργική ομάδα με κύριο πεδίο δραστηριοτήτων της την τέχνη της φωτογραφίας και του βίντεο. Η ομάδα ασχολείται κυρίως με βίντεοκλιπ, ντοκιμαντέρ και φωτογραφήσεις.

Ένα από τα βασικά πρότζεκτ της ομάδας είναι το Meet the Artist, μια ενέργεια που προωθεί μέσα από ένα ρομαντικό πρίσμα νέους καλλιτέχνες, όπως κι αν ορίζονται αυτοί. Το The MÉTA Project, συνομιλεί με τους καλλιτέχνες στον χώρο που οι ίδιοι έχουν επιλέξει και αισθάνονται όμορφα, βγάζει φωτογραφίες και βίντεο και μ’ αυτά συνθέτει μια τελική παρουσίαση, αντιπροσωπευτική της δράσης, της αισθητικής και του ύφους τους.

Μας μίλησαν για τη συνολική τους εμπειρία από τον διαγωνισμό, τα οφέλη που αποκόμισαν, καθώς και τη συμβουλή τους στους επίδοξους startupers!

Ποιο ήταν το ερέθισμα για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό;

Γνωρίζαμε το Ρομάντσο σαν πολυχώρο καθώς επίσης και τη θερμοκοιτίδα. Βλέποντας τα άτομα που ήταν ήδη μέσα σε αυτό, τα δημιουργικά δρώμενα και τις δράσεις, μας ώθησαν στο να θέλουμε να γίνουμε μέλη και οι ίδιες, αυτής της οικογένειας.

curestart.jpg

Ποια ήταν τα στάδια επιλογής σας στον διαγωνισμό;

Μετά την αποστολή της αίτησής μας, λάβαμε ένα τηλεφώνημα στο οποίο η ομάδα του CU μας ζητούσε να γνωριστούμε από κοντά. Η συνάντηση έγινε 1 εβδομάδα πριν την τελική απόφαση και, μέσα σε ένα υπέροχο και ευδιάθετο κλίμα, γνωριστήκαμε, είπαμε τις ιδέες μας και τα πλεονεκτήματα που θα αποκτούσαμε από την επιλογή μας και λίγες ημέρες μετά λάβαμε το mail όπου έλεγε ότι επιλεχθήκαμε ανάμεσα στους νικητές του 4ου γύρου.

Τι ήταν αυτό το «ιδιαίτερο» που είχατε, ανάμεσα στους υποψήφιους του διαγωνισμού, ώστε να ξεχωρίσετε και τελικά να επιλεγείτε;

Σίγουρα η δουλειά μας έπαιξε ρόλο στο να ξεχωρίσουμε στα πρώτα στάδια του διαγωνισμού. Ωστόσο θεωρούμε ότι "κλειδί" ήταν η προσωπική γνωριμία, μέσω της οποίας δείξαμε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο.

Ποια ήταν τα οφέλη της συμμετοχής σας στο CU RestartUp@Ρομάντσo και πόσο έχετε εξελιχθεί ως startup από την στιγμή που ενταχθήκατε στον διαγωνισμό;

Αλληλεπιδράσαμε με περισσότερο δημιουργικό κόσμο, διευρύναμε τους ορίζοντές μας, είχαμε περισσότερη και πιο άμεση επικοινωνία μεταξύ μας ως ομάδα κάτω από την ίδια στέγη. Η εξέλιξη είναι κάτι που φαίνεται εν καιρώ. Από μεριάς μας, σίγουρα έχουν υπάρξει νέες σκέψεις και ιδέες για το META Project, αλλά και νέοι και ανανεωμένοι στόχοι.

Τι συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό του CU Restart Up@Ρομάντσo;

Just go for it!

Ο 5ος γύρος του διαγωνισμού CU Restart Up@Ρομάντσο, διοργανώνεται από το CU και το Bios Ρομάντσο, με την υποβολή συμμετοχών να γίνεται μέχρι τις 15/02/2017.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό και δήλωση συμμετοχής στο www.vodafonecu.gr/restartup.