Απευθυνόμαστε στους τρεις βασικούς συνδετικούς κρίκους του βιβλίου: τους αναγνώστες, τους συγγραφείς και τους εκδότες.



Θα μπορούσαν άραγε όλα τα βιβλία να μεταφέρουν μαζί τους ό,τι πληροφορία θα έκανε την ανάγνωση τους απολαυστικότερη ή ακόμα και συναρπαστικότερη; Θα μπορούσε αυτή η πληροφορία, όχι μόνο να μην απαιτεί από εμάς να την αναζητήσουμε, αλλά να είναι άμεσα διαθέσιμη και να έχουμε την δυνατότητα να ενημερωνόμαστε για κάθε τι νέο; Οι Νίκος Αργύρης και Φάνης Χαραλάμπους δημιούργησαν την booksecrets. Πλέον τα αγαπημένα μας βιβλία, μπορούν να μας καλούν όταν έχουν κάτι να μας πουν, ενώ μπορούμε να ανακαλύψουμε το επόμενο βιβλίο μας, μέσω των μυστικών που μεταφέρει. Για την booksecrets μιλήσαμε με τον Νίκο Αργύρη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.
 
Η booksecrets γεννήθηκε σαν ιδέα πριν περίπου ένα χρόνο, όταν ο Φάνης Χαραλάμπους ως συγγραφέας και εκδότης παιδικών βιβλίων, σκέφτηκε πως θα ήθελε να ενημερώνει τους αναγνώστες των βιβλίων του για δρώμενα και πράγματα που συμβαίνουν σχετικά με αυτά. Το όραμα ήταν να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα που θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε δημιουργό βιβλίου, συγγραφέα ή εκδότη, να μπορεί να επικοινωνεί επιπλέον περιεχόμενο σχετικό με τα βιβλία του, άμεσα, μέσω των ίδιων των αντιτύπων. Ήταν ευτυχές ότι στην πορεία της έρευνάς του συναντηθήκαμε και υλοποιήσαμε την booksecrets μαζί.
 
Απευθυνόμαστε στους τρεις βασικούς συνδετικούς κρίκους του βιβλίου: τους αναγνώστες, τους συγγραφείς και τους εκδότες, με κοινό παρονομαστή την αγάπη για τα βιβλία και το διάβασμα. Δίνουμε την δυνατότητα σε συγγραφείς και εκδότες να επικοινωνήσουν άμεσα και στοχευμένα με τους αναγνώστες τους, μέσω των χιλιάδων αντιτύπων που κυκλοφορούν, ενώ δίνουμε στους αναγνώστες ένα εύχρηστο εργαλείο για να ανακαλύψουν πράγματα για τα βιβλία που αγαπούν και τους ενδιαφέρουν, να βρουν το επόμενο τους βιβλίο, ή να εκμεταλλευτούν προσφορές.

 

booksecrets1.jpg


 

Στόχος μας είναι κάθε βιβλίο που κυκλοφορεί να κουβαλάει πάντα μαζί του, οτιδήποτε το αφορά και προσθέτει αξία στον αναγνώστη του. Στα επιχειρηματικά μας σχέδια, θα θέλαμε να καθιερωθούμε στην ελληνική αγορά βιβλίου και στη συνέχεια να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα προς τις αγορές του εξωτερικού, ξεκινώντας από τα αγγλόφωνα βιβλία.
 
Ο πυρήνας της booksecrets αποτελείται από τους δύο μας. Η έλλειψη πόρων δεν μας επιτρέπει για την ώρα την μόνιμη απασχόληση συνεργατών, και για τον λόγο αυτό δουλεύουμε με εξωτερικούς συνεργάτες, που πράγματι πολλές φορές είναι δύσκολο να συντονιστούν. Ευτυχώς, τα εργαλεία που έχει στην διάθεσή του πλέον ένας επιχειρηματίας είναι πολλά, και επιτρέπουν την απομακρυσμένη εργασία, συνεργασία πολλών ατόμων με διαφορετικούς ρόλους σε διάφορα project κ.ο.κ. Ενδεικτικά, δουλεύουμε πάρα πολύ με εργαλεία όπως το Asana, Slack ,Skype, τα οποία μας λύνουν τα χέρια. Η ανάγκη για ένα φυσικό χώρο στον οποίο προσέρχονται όλοι 9 με 5 πιστεύουμε πως έχει εξαλειφθεί.

 

booksecrets2.jpg


 
Η αλήθεια είναι οτι ξεκινώντας ποτέ δεν σκεφτήκαμε ή μας απασχόλησε το αν υπάρχουν κίνητρα ή όχι, ή το πού θα βρούμε βοήθεια για να κάνουμε πράξη αυτό που είχαμε στόχο. Η αλήθεια είναι τα κίνητρα από την Πολιτεία είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε ποτέ να σταματήσει κάποιον. Άλλωστε, ένας από τους λόγους που η χώρα μας βρίσκεται σήμερα στην δεινή αυτή θέση, είναι το πελατειακό κράτος, και η προσδοκία της κρατικής χρηματοδότηση ή επιχορήγησης για τα πάντα. Αν και μας απασχόλησε το δίλημμα για το πού θα έπρεπε να κάνουμε την έδρα της επιχείρησης, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με την Ελλάδα, και να εξετάσουμε στην πορεία την πιθανότητα μετεγκατάστασης, αν αυτό κριθεί απαραίτητο ή πιο συμφέρον. Πλέον μπορεί κάποιος με πολύ μικρά έξοδα, και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες να ιδρύσει μια Ι.Κ.Ε. σε μερικές ημέρες.

 
Ως σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις θεωρούμε τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, την καθημερινή αλλαγή και εξέλιξη στην τεχνολογία, το συγκριτικό πλεονέκτημα που θα ξεχωρίσει από την υπερπροσφορά υπηρεσιών.

Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, και είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αποτέλεσμα κάποιων πράξεων ή αποφάσεων μας. Ένα είναι σίγουρο, πως στην πορεία δημιουργίας της booksecrets από το μηδέν, καθημερινά μαθαίνουμε πάρα πολλά νέα πράγματα, γεγονός που κάνει την εμπειρία αυτή μοναδική! Πού βλέπουμε την booksecrets σε 5 χρόνια; Είμαστε αισιόδοξοι και φιλόδοξοι! Θέλουμε να πιστεύουμε πως η booksecrets θα είναι συνώνυμη με το βιβλίο και θα δραστηριοποιείται σε τουλάχιστον 5 χώρες.
 
Κατά την γνώμη μας, δεν δημιουργεί η κρίση τις ευκαιρίες, αλλά εμείς οι ίδιοι. Η συμβουλή μας είναι μία: ο καθένας ας κάνει τα όνειρά του πράξη σήμερα, με τόλμη και αισιοδοξία.

https://booksecrets.com/

 

booksecrets3.jpg