To Ready2Hire είναι η πρώτη online πλατφόρμα εύρεσης εργασίας που απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης.


To Ready2Hire είναι η πρώτη online πλατφόρμα εύρεσης εργασίας που απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης, των cafe - bar και των ξενοδοχείων - καταλυμάτων. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί ραγδαία αύξηση των επιχειρήσεων του κλάδου με συνέπεια την διόγκωση της αγοράς εργασίας. Η απαίτηση για ποιοτική προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας βιωσιμότητας και επιτυχίας. Η άρτια στελέχωση προσωπικού είναι ζωτικής σημασίας με αποτέλεσμα οι μέχρι τώρα τρόποι αναζήτησης εργαζομένων να κρίνονται ανεπαρκής. Κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες αυτών των επαγγελματικών χώρων για στοχευόμενη, άμεση και ευέλικτη εύρεση εργαζομένων οι Francois Robbrecht και Λευτέρης Καχραμάνης δημιουργήσαν το Ready2Hire για να καλύψουν αυτές τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες. Για το Ready2Hire μιλήσαμε με τον Λευτέρη Καχραμάνη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.


 
Η ιδέα του Ready2Hire προέκυψε έπειτα από συζήτηση με φίλο και ιδιοκτήτη επιχείρησης εστίασης για την δυσκολία που αντιμετώπιζε στη στελέχωση του εστιατορίου του. Μετά από έρευνα αναγνωρίσαμε ένα απτό πρόβλημα και θελήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι το οποίο θα έδινε μία πραγματική λύση. Βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα μας βήματα αλλά η προσδοκία από τη σύλληψη της ιδέας ως και σήμερα είναι να γίνουμε ένα απαραίτητο εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας όσων αφορά την στελέχωση τους. Επίσης πέραν των όποιων επιχειρηματικών προσδοκιών μας θα ήταν μεγάλη επιτυχία για εμάς αν το Ready2Hire συνέβαλε  έστω και κατά το ελάχιστο προς την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. 
 

Το Ready2Hire απευθύνεται στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις του κλάδου της HORECA (café, bars, εστιατόρια, caterings, ξενοδοχεία, καταλύματα κτλ.) Στους εργαζόμενους – επαγγελματίες του χώρου αυτού δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουν εύκολα, γρήγορα και κυρίως δωρεάν ένα online επαγγελματικό προφίλ. Οι εργαζόμενοι μπορούν να εισάγουν στο προφίλ τους στοιχεία όπως η εκπαίδευση τους, η επαγγελματική τους εμπειρία, αν ενδιαφέρονται για full time ή part time εργασία, αλλά συγχρόνως κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, μπορούν να δηλώσουν σε ποιες περιοχές επιθυμούν να εργαστούν καθώς επίσης συμπληρώνοντας το προσωπικό τους ημερολόγιο πότε είναι διαθέσιμοι. Κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες του κλάδου θέλαμε να δώσουμε ένα πραγματικό εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων. Βάσει των αναγκών της μια επιχείρηση μπορεί να αναζητήσει στοχευόμενα τον εργαζόμενο που επιθυμεί να προσλάβει εισάγοντας πολλαπλά κριτήρια στη μηχανή αναζήτησης και στη συνέχεια να επικοινωνήσει μαζί του. Είναι μια διαδικασία πολύ απλή, πολύ γρήγορη με άμεσα αποτελέσματα.
 

Ο κυριότερος στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να προσελκύσουμε εργαζόμενους οι οποίοι επιθυμούν εργασία, να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ. Ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων θα κάνει την υπηρεσία μας ιδιαιτέρως ελκυστική στις επιχειρήσεις. Ήδη μέσα στον σχεδόν ένα μήνα λειτουργίας μας η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη. Όραμα μας είναι να εδραιωθούμε στην ελληνική αγορά ως η πρώτη online υπηρεσία εύρεσης εργαζομένων στο χώρο της εστίασης και της φιλοξενίας. Αν θέλετε να γίνουμε στην συνείδηση των εργοδοτών ως το νο.1 go-to εργαλείο όταν προκύψει ανάγκη για αναζήτηση εργαζομένων και φυσικά το σημείο αναφοράς των εργαζομένων του κλάδου για να βρουν εργασία. Στη συνέχεια και με την επίτευξη αυτού του στόχου θα θέλαμε να στραφούμε  και σε αγορές του εξωτερικού λειτουργώντας πάντα με τη λογική του «ένα βήμα τη φορά».
 
Σίγουρα μια νεοφυής επιχείρηση / startup η οποία δραστηριοποιείται μέσω του διαδικτύου δίνει μια μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο εργασίας αλλά μάλλον θα λέγαμε ότι αυτό ισχύει πιο πολύ στα πρώτα στάδια του εγχειρήματος. Σύντομα γίνεται αντιληπτό ότι για την σωστή λειτουργία και συνεργασία  πρέπει να υπάρχουν κάποια σημεία αναφοράς. Αυτή τη στιγμή πέραν των δύο δημιουργών(Francois Robbrecht και Λευτέρης Καχραμάνης) του Ready2Hire υπάρχουν 7 συνεργάτες με τους οποίους υπάρχει καθημερινή  επικοινωνία και συντονισμός. Μια δύσκολη πρόκληση η οποία αποτελεί και  μεγάλο στοίχημα για μια επιτυχημένη συνεργασία είναι οι άνθρωποι που εργάζονται πάνω στο project  να γίνουν μέρος της ιδέας, των στόχων και του οράματος της επιχείρησης. Όταν αυτά γίνουν κατανοητά από όλους τότε η καθημερινή συνεργασία γίνεται πιο εύκολη. Η επικοινωνία με τους συνεργάτες μπορεί να γίνεται με πολλούς τρόπους πέραν των παραδοσιακών οι οποίοι πλέον βρίσκονται και στην καθημερινή μας κοινωνική ζωή (emails, skype κτλ) όπως επίσης υπάρχουν και διάφορα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον σωστό συντονισμό μια ομάδας και επίβλεψης των εργασιών. (Asana, Flow κτλ)

 

Ready2Hire1.jpg


 

Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα του 2016 δίνει κίνητρα σε νέους να στραφούν στο επιχειρείν. Το αντίθετο μάλιστα, μάλλον προσφέρει αντικίνητρα όπως η απογοητευτική γραφειοκρατία και η υψηλή φορολογία. Η ίδρυση της επιχείρησης χρονικά διήρκησε περίπου ένα μήνα, ήταν κάτι όμως που το γνωρίζαμε και το είχαμε προγραμματίσει. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μας να παρατήσουμε το εγχείρημα και για να είμαστε ειλικρινής αν κάποιος τα παρατήσει μάλλον δεν πιστεύει πραγματικά στην ιδέα του. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο. Χρειάζεται επιμονή και αφοσίωση.
 
Πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για μια επιχείρηση είναι να παραμένει στοχευόμενη και σχετική. Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και γρήγορα και γι’ αυτό απαιτείται ευελιξία και γνώση της αγοράς που απευθύνεται η επιχείρηση.

 

Ready2Hire2.jpg


 
Είμαστε πολύ νέα επιχείρηση και δεν έχει περάσει πολύς χρόνο ώστε να κοιτάξουμε πίσω κριτικά. Αν θα έπρεπε να πούμε κάτι που θα κάναμε διαφορετικά θα ήταν να είχαμε καθυστερήσει όσο δυνατόν περισσότερο την ίδρυση της εταιρείας για να αποφύγουμε λειτουργικά έξοδα. Πορευόμαστε με θετική σκέψη και βλέπουμε στο μέλλον την εδραίωση του εργαλείου που δημιουργήσαμε και την εξάπλωση του και σε άλλες αγορές. Αυτό που θα μας κάνει πραγματικά χαρούμενους είναι να έρχονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι και να μας λένε πως μέσα από το Ready2hire κατάφεραν να βρουν επιτέλους εργασία ή τον εργαζόμενο που τόσο καιρό έψαχναν. 


Η κρίση έχει διττό χαρακτήρα. Μπορεί να είναι δικαιολογία για απραγία ή εφαλτήριο για επαγγελματική/επιχειρηματική δραστηριότητα. Ναι, προσφέρει ευκαιρίες για όσους είναι σε θέση να τις αντιληφθούν πόσο μάλλον όταν το διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα πιο εύκολης προσέγγισης αγορών πέραν της ελληνικής πραγματικότητας. 
Η συμβουλή είναι απλή και είναι μια λαϊκή παροιμία που λέει «όποιος γυρίζει, μυρίζει»!

www.ready2hire.com

Ready2Hire3.jpg