Απευθυνόμαστε σε όλους τους εκδότες περιοδικών, εφημερίδων, βιβλίων, καταλόγων και γενικότερα σε οποιονδήποτε θέλει να πραγματοποιήσει μια ψηφιακή έκδοση.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Το 2011 αναπτύχθηκε μια καινούρια αγορά , των ψηφιακών εκδόσεων που παρουσίαζε ανοδική πορεία παγκοσμίως. Μια ευκαιρία λοιπόν για όσους μπορούσαν να την αποκρυπτογραφήσουν. Κάνοντας ένα Re-Start της επιχείρησης τους , μιλήσαμε εκ μέρους της PiKA Tablet με τον Γιάννη Σπανούδη. Διαβάστε όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.


H PiKA Tablet στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα Re-Start της επιχείρησης μας. Προερχόμαστε από τον χώρο των έντυπων εκδόσεων. Το 2010 παρατηρήθηκε η πρώτη πτώση στην εγχώρια αγορά εκδόσεων εφημερίδων και περιοδικών και το 2011 συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο. Ταυτόχρονα όμως αναπτύχθηκε μια καινούρια αγορά, αυτή των ψηφιακών εκδόσεων, που παρουσίαζε ανοδική πορεία παγκοσμίως. Το γεγονός αυτό, μας έδωσε το ερέθισμα να εξερευνήσουμε τα καινούρια μέσα δημοσίευσης εφημερίδων, περιοδικών και βιβλίων στις mobile συσκευές (Tablets & Smartphones). Η παρακολούθηση, η εξοικείωσή μας και η ένταξή μας στην αγορά του digital publishing, μας έδωσαν την πίστη ότι έχουμε κάνει τη σωστή επιλογή. Οι αρχικές μας προσδοκίες ήταν να μπορέσουμε να ενημερώσουμε και να αφυπνίσουμε την Ελληνική βιομηχανία εκδόσεων για τα καινούρια μέσα, έτσι ώστε η εγχώρια αγορά να γίνει ανταγωνιστική σε σχέση με τις αντίστοιχες του εξωτερικού.

 

pika 2.jpg



Απευθυνόμαστε σε όλους τους εκδότες περιοδικών, εφημερίδων, βιβλίων, καταλόγων και γενικότερα σε οποιονδήποτε θέλει να πραγματοποιήσει μια ψηφιακή έκδοση. Η ηλεκτρονική αγορά των εντύπων δημιουργήθηκε το 2010, με την εμφάνιση του iPad. Αυτήν την αγορά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, η οποία στην Ελλάδα είναι ακόμα ανεκμετάλλευτη, διότι πιστεύουμε ότι τα οφέλη για εκδότες και αναγνώστες είναι πολλά. Τα κυριότερα από αυτά είναι:
-    Χαμηλό κόστος παραγωγής και μηδενικό κόστος εκτύπωσης
-    Άμεση δημοσίευση και διανομή των εντύπων
-    Ευέλικτο και διαδραστικό περιεχόμενο που μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή που δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία ανάγνωσης
-    Είναι οικολογικό λόγω της μηδενικής χρήσης χαρτιού

 

pika 3.jpg


Οσον αφορά τους στόχους και όρομα μας , η PiKA Tablet είναι η πρώτη εταιρία με εξειδίκευση στις ψηφιακές εκδόσεις για mobile συσκευές στην Ελλάδα (iPad, iPhone, Android Tablets & Smartphones). Eίναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των επιτυχημένων εφαρμογών στο Apple Newsstand  (Deasy Magazine της Nemo Online, LiFO της ΔυοΔεκα και Cool Greece της Koolworks). Η φιλοδοξία της είναι να εδραιωθεί σε αυτή την αγορά, κάνοντας ανοίγματα και στο εξωτερικό με τη πρόσφατη διεθνή συνεργασία με τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Penton και την υλοποίηση του περιοδικού Studio Live Design.
Πιστεύουμε ότι οι ψηφιακές εκδόσεις είναι μια καινοτόμα τεχνολογία που θα αντέξει στο χρόνο και θα κυριαρχήσει στον τομέα της. Όμως για να εφαρμόσεις κάτι καινοτόμο, πρέπει να απευθύνεσαι σε κοινό έτοιμο για να αποδεχτεί αυτή την καινοτομία. Το όραμά μας είναι να καταφέρουμε με τη δουλειά μας να μεταδώσουμε σε εκδότες και αναγνωστικό κοινό, την αξία των ψηφιακών εκδόσεων και να την καθιερώσουμε και στην Ελληνική πραγματικότητα.
Φυσικά, είμαστε «ορθάνοιχτοι» σε συνέργειες. Η εξωστρέφεια και κάθε μορφή συνεργασίας και επιχειρηματικότητας είναι ζητούμενα για μας. Στηριζόμαστε σε ένα πολύ ισχυρό δίκτυο έμπειρων συνεργατών. Ο συντονισμός γίνεται βάσει σφιχτού προγραμματισμού και αυστηρού χρονοδιαγράμματος.

PiKA-Tablet-1.jpg



Δυστυχώς το επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι αφιλόξενο. Η υφιστάμενη φορολογία είναι ένας κατασταλτικός παράγοντας για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Οι νέοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν μια τεράστια πρόκληση διότι ενώ συνήθως δραστηριοποιούνται σε νέες αγορές και νέες τεχνολογίες,  αφενός οι πόροι που απαιτούνται είναι υψηλοί, αφετέρου τα προγράμματα χρηματοδότησης είναι ελλιπή και προβληματικά όσον αφορά  στην απορρόφησή τους.

PiKA-Tablet-2.jpg



Η ίδια η βιωσιμότητα μιας επιχείρησης είναι μια πρόκληση. Σε ένα περιβάλλον που αλλάζει καθημερινά και γίνεται όλο και πιο απαιτητικό, μόνον οι επιχειρήσεις που θα προσαρμοστούν άμεσα στα τωρινά οικονομικά δεδομένα και θα αυξήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα,  είναι εκείνες που τελικά θα επιβιώσουν.


Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Ότι κάνουμε, το κάνουμε βάσει σχεδίου. Προφανώς κάθε σχέδιο μπορεί να είναι καλύτερο ή χειρότερο. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει σχέδιο. Όσον αφορά την επόμενη πενταετία, επειδή δραστηριοποιούμαστε σ’ ένα τομέα που αφορά την τεχνολογία, σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα  τα πάντα μπορεί να αλλάξουν δραματικά. Γι’ αυτό το λόγο το πλάνο μας είναι συνεχώς ανοιχτό προς αναθεώρηση. Και επειδή οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, έχουμε σχεδιάσει plan B και exit plan.

 

DT-PiKA-Tablet-Logo.jpg



Η κρίση από μόνη της δεν δημιουργεί ευκαιρίες. Πιστεύουμε όμως ότι ενεργοποιεί τους μηχανισμούς παραγωγικότητας και ιδεών των ανθρώπων, διότι σε καιρούς κρίσης υπάρχει περισσότερη ανάγκη για δημιουργία και επιχειρηματικότητα. Θα συνοψίζαμε τη συμβουλή μας, σε ένα μότο του θρύλου του τένις Arthur Ashe, το οποίο κοσμεί και την είσοδο στο γραφείο μας:

Start where you are.
Use what you have.
Do what you can.

 

PiKA_Tablet_Romantso206.jpg

 * Φωτογραφίες : Αθηνά Λιάσκου

internet: www.pikatablet.com
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
phone: 211 8004565
Fax: 211 8005151
www.facebook.com/PIKAtablet