Το Gigalize είναι εδώ για να ενώσει τις φωνές σας και να σας δώσει τη δύναμη να φέρετε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη στη πόλη σας.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Μια ομάδα από μουσικόφιλους, Σεραφειμ Παπαγεωργίου, Γιώργο Κόλλια, Παναγιώτη  Χρονόπουλο, που είχαν κουραστεί από την «γκρίνια» γιατί δεν έρχονται οι αγαπημένοι τους καλλιτέχνες στην χώρα μας, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Πως; Με το Gigalize , που όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα τους, «είναι εδώ για να ενώσει τις φωνές σας και να σας δώσει τη δύναμη να φέρετε τον αγαπημένο καλλιτέχνη στη χώρα σας». Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε ο Σεραφείμ Παπαγεωργίου στον Παναγιώτη Λουκά.
 

Η ενασχόληση μας με τη μουσική και τις συναυλίες μας οδήγησε στη κατανόηση μιας ανάγκης:  να μπορεί ο απλός κόσμος να εκφράζεται για το ποιον θέλει να δει στη πολή του. Σύντομα ανακαλύψαμε πως ο τρόπος που λείτουργεί η βιομηχανία παραγωγής συναυλιών έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης καθώς δεν υπάρχει ταύτιση της ζήτησης με τη προσφορά. Από τη πρώτη στιγμή είδαμε το πρόβλημα και πιστέψαμε πως μπορούμε να το λύσουμε.
 

 

Στη διαδικασία παραγωγής μιας συναυλίας, εμπλέκονται τρία μέρη: οι fans, οι παραγωγοί και οι καλλιτέχνες/ατζέντηδες. Κάθε ένας από αυτούς έχει να πάρει κάτι από το Gigalize. Πρωτίστως οι fans που για πρώτη φορά έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς για να εκφράσουν το πάθος τους για τις συναλίες και την επιθυμία να δουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη. Ύστερα οι παραγωγοί, έχοντας την πληροφορία για τον αριθμό των ανθρώπων που θέλουν να δουν ένα καλλιτέχνη, μπορούν να πάρουν μια απόφαση μειώνοντας κατά πολύ το ρίσκο τους. Τέλος οι καλλιτέχνες, μπορούν να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες για συναυλίες και να αυξήσουν έτσι κατά πολύ τα κέρδη τους καθώς τα live shows αποτελούν αυτή τη στιγμή το βασικό κανάλι εσόδων τους.
 


Θέλουμε να μετατρέψουμε μια απολύτως κλειστή διαδικασία σε δημοκρατική. Να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά σε αυτό που αγαπούν και να τους ενώσουμε, βελτιώνοντας την εμπείρια τους στο σύνολό της. Στοχεύουμε σύντομα να ξεπεράσουμε τα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας και να δώσουμε τη δυνατότητα σε χώρες που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα, να μπουν στον συναυλιακό χάρτη.
 
Στις startup τα πράγματα διαφέρουν από τον τυπικό τρόπο εργασίας που συναντά κανείς. Όλα είναι ιδιαίτερα ευέλικτα: από το ωράριο μέχρι και τον χώρο εργασίας. Ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ένα laptop και μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ. Η οργάνωση μπορεί να γίνει με διάφορα καλά εργαλεία project management που κυκλοφορούν αλλά και έχοντας άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες σου όπου κι αν βρίσκεται ο καθένας. Η φυσική παρουσία και επαφή όμως είναι αναγκαία για να μπορέσει να δέσει την ομάδα και να την βοηθήσει να πετύχει τη χημεία και την συνεργασία που απαιτούν οι στόχοι της. Εμείς σαν Gigalize δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό και φροντίζουμε τα εσωτερικά meetings να είναι τακτικά.

 

gigalize1.jpg


 
Το σημαντικότερο πρόβλημα στην ελληνική πραγματικότητα είναι η διαφορά νοοτροπίας και η έλλειψη πίστης στους νέους ανθρώπους. Ίσως συνολικά, να λέγαμε η απουσία οράματος, η αδιαφορία για το μέλλον. Τα υπόλοιπα έπονται. Αν αλλάξει ριζικά η βάση, τα υπόλοιπα προβλήματα όπως η γραφειοκρατία και η φορολογία διορθώνονται. Ο επιχειρηματίας τα κίνητρα τα βρίσκει μόνος τους, είναι περισσότερο ένα ζήτημα εσωτερικό. Το κράτος οφείλει να του δώσει τη βοήθεια, ή, εάν αδυνατεί, τουλάχιστον να μην στέκεται εμπόδιο μπροστά τους.
 
Θεωρούμε σπουδαίο για μια νέα επιχείρηση να μπορέσει να διαφυλάξει το προιόν/υπηρεσία της ως προς την ποιότητα του. Να δει πέρα από τους ξεπερασμένους τρόπους πρόσληψης και να σεβαστεί το ταλέντο όσο και να μπορέσει να το αξιοποιήσει στο έπακρο. Πρέπει κάθε επιχείρηση να μπορεί να δίνει αξία στους ανθρώπους της πολλάπλασια από αυτή που παίρνει. Φυσικά, οφείλει να ανταποκρίνεται άμεσα στο ευμετάβλητο περιβάλλον που ζούμε – τα καλά αντανακλαστικά είναι σπουδαίο προτέρημα.
 

Καθώς το Gigalize αποτελεί την πρώτη μας επιχειρηματική απόπειρα, όλες οι ενέργειες, άσχετα με το αποτέλεσμα τους, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία μας. Οπότε, ίσως την πρώτη φορά πρέπει κάποιος να μετουσιώσει όσα μαθαίνει στη πράξη σε εμπειρία και την επόμενη να επωφεληθεί της εμπειρίας αυτής. Σε 5 χρόνια από τώρα ευελπιστούμε το Gigalize να είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα που οι χρήστες της θα εμπιστεύονται και θα αγαπούν.
 
Οι ευκαιρίες υπάρχουν και συνεχώς θα αυξάνονται αλλά όχι λόγω της κρίσης. Περισσότερο λόγω της μεταβλητότητας του σύγχρονου περιβάλλοντος και των δυνατοτήτων της τεχνολογίας. Από την εμπειρία μας αυτό που πρέπει να έχει κάποιος πριν ξεκινήσει τα πρώτα του βήμματα είναι εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αυξημένη προσαρμοστικότητα.

 

gigalize2.jpg


 
http://gigalize.com/el/