Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Impact Hub Athens ενώνει τις δυνάμεις του με κορυφαίους επιχειρηματικούς και ερευνητικούς φορείς της Ευρώπης, με σκοπό την ενδυνάμωση νεοφυών εγχειρημάτων με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.


Μετά την υποστήριξη 30 ελληνικών startups & την ενίσχυσή τους με εκπαιδευτικά εργαλεία, διασυνδέσεις με μεγάλες επιχειρήσεις & επενδυτές από την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και την οικονομική τους ενίσχυση με 180.000 ευρώ, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα άνοιξαν και φέτος στις 20 Φεβρουαρίου και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 7 Απριλίου. 

Φέτος, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με ένα διήμερο Ηackathon, με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος HYDROUSA και την επιστημονική επιμέλεια του NTUA, στις 27 & 28 Απριλίου, στο οποίο ακαδημαϊκοί & ερευνητές, διαμορφωτές γνώμης, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου, θα βρεθούν μαζί για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να πάνε το εγχείρημά τους στο επόμενο στάδιο.

Στο τέλος της δεύτερης ημέρας, 3 διεθνείς ομάδες θα κερδίσουν χρηματικά βραβεία αξίας 3.οοο ευρώ & 2 μήνες επιχειρηματικής συμβουλευτικής, ενώ μέχρι 10 ελληνικές ομάδες θα περάσουν στην επόμενη φάση επιχειρηματικής ενδυνάμωσης, που θα διαρκέσει μέχρι το Νοέμβρη του 2023 για να διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία αξίας 9.000 ευρώ.

Τo Ηackathon θα είναι ανοιχτό σε τοπικές και διεθνείς ιδέες, startups & εδραιωμένες επιχειρήσεις, πανεπιστημιακά projects, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που βρίσκονται σε φάση εκκίνησης & ανάπτυξης, εφόσον απαντούν σε προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, και πιο συγκεκριμένα προτάσσουν λύσεις κυκλικής οικονομίας ή πειραματίζονται στα αναγεννητικά συστήματα προστασίας & διατήρησης των φυσικών πόρων.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση καινοτόμων τεχνολογικά και κοινωνικά λύσεων που απαντούν στην κλιματική αλλαγή, με σκοπό οι καλύτερες από αυτές να γίνουν επενδυτικά ελκυστικές. Γι’ αυτό και το πρόγραμμα στηρίζεται από το ΕΙΤ Climate Kic, την ΕΥ, το ΗΙΙΝ & τους Ιnvesting4Puprose και φυσικά το ίδρυμα Λάτση.

Διάβασε περισσότερα για το πρόγραμμα και υπέβαλε την αίτηση συμμετοχής σου εδώ.