Το 13% των εργαζομένων της εταιρείας φαίνεται πως θα χάσει τη δουλειά του


Η Meta ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι απολύει το 13% των εργαζομένων της, δηλαδή περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, σε μία από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας φέτος, καθώς η μητρική εταιρεία του Facebook αντιμετωπίζει προβλήματα από την εκτίναξη των δαπανών και τις περικοπές των διαφημιστικών κονδυλίων από τις εταιρείες. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που απολύει εργαζομένους η Meta στη 18χρονη ιστορία της, ενώ το κύμα απολύσεων συμπληρώνουν αυτή την περίοδο το Twitter μετά την εξαγορά του από τον Elon Musk και η Microsoft.

"Όχι μόνο το διαδικτυακό εμπόριο έχει επιστρέψει σε παλαιότερες τάσεις, αλλά η μακροοικονομική ύφεση, ο αυξημένος ανταγωνισμός και η απώλεια διαφημίσεων οδήγησαν τα έσοδά μας πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεών μου", ανέφερε ο CEO της Meta σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους.

 

"Έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη γι' αυτό", πρόσθεσε.

Ο Ζούκερμπεργκ υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει πιο αποδοτική η εταιρεία ως προς τα κεφάλαια και δήλωσε ότι η Meta θα διοχετεύσει πόρους σε "τομείς ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας", όπως η μηχανή ανακάλυψης τεχνητής νοημοσύνης, οι διαφημίσεις και οι επιχειρηματικές πλατφόρμες, καθώς και στο metaverse.

Η Meta θα καταβάλει αποζημίωση ίση με τον βασικό μισθό 16 εβδομάδων συν δύο επιπλέον εβδομάδων για κάθε έτος υπηρεσίας καθώς και όλα τα υπόλοιπα αδειών. 

Η Meta ανέφερε ότι σχεδιάζει επίσης να μειώσει τις διακριτικές δαπάνες και να παρατείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η μετοχή της εταιρείας, η οποία έχει χάσει άνω των 2/3 της αξίας της, προσθέτει περίπου 3% στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Πηγή: www.capital.gr