Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει στις 18 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 3 Ιουνίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.


Εκδόθηκε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη 1Ε/2022 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση συνολικά 6 θέσεων σε 4 φορείς του Δημοσίου. Οι προσλήψεις θα γίνουν σύμφωνα με το άρθρο 31 του ν. 4765/2021(Α΄ 6), όπως ισχύει και αφορούν την πλήρωση:

  1. Δύο (2) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Ανεξάρτητη Αρχή) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου,
  2. Μίας (1) θέσης Ελεγκτή Ιατρού με θητεία τριών (3) ετών που μπορεί να ανανεώνεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο (Υπουργείο Δικαιοσύνης),
  3. Μίας (1) θέσης Ελεγκτή Ιατρού με θητεία τριών (3) ετών που μπορεί να ανανεώνεται στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,
  4. Δύο (2) θέσεων Ελεγκτή Ιατρού με θητεία τριών (3) ετών που μπορεί να ανανεώνεται στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σύμφωνα με την προκήρυξη 1Ε/2022 του ΑΣΕΠ, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει στις 18 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 3 Ιουνίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Οι θέσεις εργασίας απευθύνονται σε Πτυχιούχους με εξειδίκευση στον τομέα της Επικοινωνίας καθώς και Ελεγκτές Ιατρούς, ειδικότητας παθολόγου ή γενικής Ιατρικής.

Η κατανομή των θέσεων:

ασεπ

Τα πρόσθετα προσόντα που «κλειδώνουν» τον διορισμό

Εκτός από τα απαραίτητα πτυχία οι υποψηφίου θα πρέπει να κατέχουν ακόμα κάποια πρόσθετα για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, όπως φαίνεται αναλυτικά και στον πίνακα θέσεων της προκήρυξης.

Μάλιστα η πιστοποίηση Αγγλικών μπορεί να «εκτοξεύσει» έως και 90 μόρια υψηλότερα τους υποψήφιους αφού μοριοδοτείται ως εξής:

  • Άριστη γνώση ξένης γλώσσας - 90 μόρια
  • Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας - 60 μόρια
  • Καλή γνώση ξένης γλώσσας - 40 μόρια

ΑΣΕΠ - Αυτή είναι η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών σε 48 ώρες για άμεση μοριοδότηση!!!

Δύο από τα πρόσθετα προσόντα αυτά  είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας και η γνώση χειρισμού Η/Υ. Συγκεκριμένα για ορισμένες θέσεις ζητείται η άριστη, πολύ καλή ή καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ για όλες σχεδόν τις θέσεις απαραίτητο προσόν είναι η  γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Η έλλειψη δηλαδή μίας τέτοιας πιστοποίησης μπορεί να στερήσει από τους υποψηφίους την δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Πλέον όμως όποιος θέλει μπορεί και προλαβαίνει να λάβει μία από τις δύο παραπάνω πιστοποιήσεις (ή και τις δύο) σε λιγότερο από 3 ημέρες!

Είναι γεγονός ότι πλέον σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ πλέον ζητείται από τους υποψηφίους να κατέχουν πιστοποιήσεις που να αποδεικνύουν την γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας όσο και την γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, έτσι ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στην διαγωνιστική διαδικασία.

Πηγή: www.alfavita.gr