Κάνε αίτηση στο 3o διαγωνιστικό πρόγραμμα Idea Platform του CapsuleT & άκου τι έχουν να σου πουν όσοι τα κατάφεραν


«Έχω μια ιδέα!», «Πώς σου φαίνεται αυτή η ιδέα;», «Δεν έχω ιδέα γιατί δεν το έχει εφαρμόσει κανείς αυτό μέχρι τώρα» είναι μερικές από τις φράσεις που ακούς πιο συχνά από όσο νομίζεις. Δεδομένου ότι ο τουρισμός αποτελεί πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, η οποία προσπαθεί ολοένα και περισσότερο να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις, και με τις προοπτικές της εγχώριας, αλλά και της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς να τείνουν να παρουσιάζουν άνθιση σε επίπεδο νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator μέσω του 3ου διαγωνιστικού προγράμματος IDEA PLATFORM αναζητά ιδέες που θα μπορούσαν δυνητικά να επιλύσουν πρακτικά προβλήματα στον τουρισμό. Καινοτόμες λύσεις που να μπορούν να εξελιχθούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) με θετικό αντίκτυπο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Ο επιταχυντής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator για 3η χρονιά επιδιώκει να συμβάλλει στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, προσκαλώντας νέους/νέες να συμμετέχουν στο 12ημερο διαγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο θα είναι γεμάτο από mentoring sessions, ομιλίες από ειδικούς του κλάδου, ξεχωριστά workshops, χρηματικά έπαθλα, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στους τρεις (3) νικητές του – εάν το επιθυμούν - να συμμετέχουν στον 5ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης, ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Σε μια προσπάθεια να απαντηθεί το ερώτημα: «Τι έχω να κερδίσω αν ενταχθώ κι εγώ στο 3ο Idea Platform, απευθυνθήκαμε σε πέντε (5) από τις startups που κατάφεραν να ολοκληρώσουν επιτυχώς και τα δύο διαγωνιστικά προγράμματα του CapsuleT και να εξελιχθούν σε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις τουρισμού.

Η Tourmie, η Vivestia η Hotilities, η MintQR και η Tripinwise μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους στο πρόγραμμα Ιδεών και σε καλούν να δηλώσεις κι εσύ συμμετοχή τώρα!

Tourmie

Μέσω του Idea Platform πετύχαμε μια σειρά από στόχους: 1) Υποστήριξη νέων καινοτόμων ιδεών, 2) καθοδήγηση για βελτίωση ή αλλαγή της αρχικής ιδέας μέσω workshop, 3) παρουσίαση του τελικού αποτελέσματος σε μια επιτροπή από έμπειρα στελέχη του τουρισμού και τεχνολογικών startup. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας είχε συσταθεί μόλις 3 μήνες πριν την αίτηση, καταφέραμε να συντονιστούμε, να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τις συνθήκες τηλεργασίας που ακολούθησαν και να οργανώσουμε καλύτερα την εργασία μας εξ’ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία. Ήρθαμε, επίσης, σε επαφή με άλλους founders τεχνολογικών startup, γεγονός που μας βοήθησε να βελτιώσουμε την αντίληψη μας για τη σημασία της σωστής οργάνωσης της ομάδας μας, με στόχο την επίτευξη της μεγαλύτερης παραγωγικότητας. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα και κατακτώντας την 3η θέση (και στη συνέχεια την 2η θέση στον 3ο κύκλο Προγράμματος Επιτάχυνσης CapsuleT), επιβεβαιώνουμε ότι το Idea Platform ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στις προσδοκίες μας, μεταμορφώνοντας την Tourmie σε αυτό που είναι σήμερα. Ένας ψηφιακός βοηθός για τους επισκέπτες ενός καταλύματος, ανεξάρτητα το μέγεθός του.

tourmie

Συμβουλεύοντας τις νέες ομάδες: Αν θέλεις να συμβάλεις με ένα πιο βιώσιμο τρόπο στην βελτίωση της λειτουργίας της τουριστικής βιομηχανίας, το Idea Platform είναι το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσεις. Ένα μοναδικό εισιτήριο για νέους επαγγελματίες που θέλουν να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους και να λάβουν πολύτιμη γνώση για ένα δυναμικό ξεκίνημα στον κόσμο του travel tech!

Vivestia

Το Idea Platform αποτέλεσε ένα χρήσιμο σηματοδότη της πορείας της startup μας όσο ήταν στα αρχικά της στάδια, ενώ μας έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανθρώπους του τουρισμού, καθώς και με την κοινότητα των startuppers, κάτι το οποίο χρειαζόμασταν. Ήρθαμε σε επαφή με επαγγελματίες που μας συμβούλευσαν, συναναστραφήκαμε με άτομα από μεγάλες επιχειρήσεις, συζητήσαμε το μοντέλο της εταιρίας μας και αξιοποιήσαμε το feedback που λάβαμε για να βελτιώσουμε την υπηρεσία μας.  Όλο το σχήμα του Idea Platform περιείχε χρήσιμες πληροφορίες που μας βοήθησαν να ελιχθούμε στα επόμενα βραχυχρόνια στάδια της ανάπτυξης μας. Τα mentoring sessions συγκεκριμένα μάς εφοδίασαν με συμβουλές για την κοστολόγηση της υπηρεσίας μας - τις οποίες και εφαρμόσαμε -, αλλά και με γνώσεις για την εύρεση πελατών. Επίσης, η κατάκτηση της 1ης θέσης μάς άνοιξε το δρόμο για τον επιταχυντή του Capsuleκαι τον 4ο κύκλο, όπου είχαμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε δυναμικά, κατακτώντας και στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης την 1η θέση!

vivestia-team

Συμβουλεύοντας τις νέες ομάδες: Το Idea Platform είναι μια μοναδική ευκαιρία για startup που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια να αποκτήσουν εμπειρία στον χώρο, να ζητήσουν συμβουλές από τους μέντορες και να πάρουν σύντομα αλλά σημαντικά μαθήματα για τη λειτουργία μιας εταιρίας. Στοχεύστε ψηλά, αναζητήστε και απορροφήστε τη γνώση που σας δίνεται!

Hotilities

Κατά τη διάρκεια του Idea Platform προέκυψαν “risk free”, αλλά κομβικής σημασίας αλλαγές στην αρχική μας ιδέα. Το περιβάλλον του προγράμματος, όμως, έτσι όπως είναι φτιαγμένο, δημιούργησε για εμάς τις συνθήκες να λάβουμε τις σωστές κατευθύνσεις και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Γρήγορα καταφέραμε να μεταφέρουμε ανοιχτά σε ένα πολύ στοχευμένο και έμπειρο κοινό την ιδέα και την οπτική μας γωνία πάνω στο πρόβλημα που λύνουμε, με τα mentoring sessions να μας βοηθούν ιδιαίτερα. Καταρτισμένα άτομα από επιτυχημένες startups επικοινώνησαν μαζί μας τις εμπειρίες τους και μας άνοιξαν διαδρόμους σκέψης σε πολλά προβλήματα, ενώ το βασικό μάθημα που πήραμε είναι η αναγκαιότητα για πλουραλισμό και για διαφορετικές οπτικές γωνίες από μία ομάδα.

hotilities-team

Συμβουλεύοντας τις νέες ομάδες: Πιστέψτε στην ιδέα σας, επενδύστε σε αυτήν και πάρτε το ρίσκο να μπείτε στον κόσμο του προγράμματος!

MintQR

Με τη βοήθεια του Idea Platform μαθαίνεις να αξιολογείς την ιδέα σου, να την προγραμματίζεις και να την υλοποιείς. Από τα πιο σημαντικά μέρη του προγράμματος ήταν τα workshop και η επαφή με επαγγελματίες που βρίσκονται ήδη στο επόμενο βήμα. Λάβαμε συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση από νέους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να τη μοιραστούν. Τα workshop δεν είναι θεωρητικά, είναι πραγματικά βήματα που έκαναν ήδη πετυχημένες startup. Τέλος, οι επαφές και οι γνωριμίες μέσα από το πρόγραμμα οδήγησαν σε σταθερές συνεργασίες τόσο με άτομα εντός του προγράμματος όσο και με εταιρίες που το παρακολουθούν και το υποστηρίζουν.

mintqr

 

Συμβουλεύοντας τις νέες ομάδες: Μην φοβάστε να μοιραστείτε τις ιδέες σας, μια ιδέα στο ράφι δεν έχει καμία αξία. Τo Idea Platform είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για το proof of concept.

Tripinwise

Το Idea Platform μάς έδωσε ένα πλαίσιο και μια δομή για να αναπτύξουμε την ιδέα μας, μάς έφερε σε επαφή με άλλες ομάδες, δίνοντάς μας ταυτόχρονα την ευκαιρία να ανταλλάξουμε στρατηγικές υλοποίησης και να εμπλουτίσουμε την ιδέα μας. Μέσα από τα στοχευμένα workshops πήραμε γνώσεις για την εξέλιξη του προϊόντος μας, αλλά και μια πραγματική εικόνα της τουριστικής αγοράς. Τέλος, διαμορφώσαμε την ομάδα μας και δημιουργήσαμε το πρώτο mvp.

tripinwise-team

Συμβουλεύοντας τις νέες ομάδες: Το αποτέλεσμα έρχεται από τη συνολική προσπάθεια και την τριβή μιας ομάδας κατά τη διάρκεια του Idea Platform. Πέρα από την ωραία ιδέα, εκμεταλλευτείτε το πρόγραμμα για να διαπιστώσετε αν και με ποιο τρόπο η ιδέα αυτή μπορεί γίνει προϊόν, λαμβάνοντας υπόψη σας όλες τις παραμέτρους της αγοράς.

Υποβολή αιτήσεων για το 3ο Idea Platform έως 21 Μαρτίου!

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το 3ο Idea Platform του CapsuleT ολοκληρώνεται την Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022.

 

Μάθετε τα κριτήρια συμμετοχής, τα χρηματικά έπαθλα που μπορείς να διεκδικήσεις και τη δομή του προγράμματος αναλυτικά εδώ: à https://www.capsuletaccelerator.gr/el/idea-platform/

Κάνε την αίτηση σου εύκολα εδώ: à https://www.eventora.com/el/Events/IdeaPlatform3