Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 17.30-20.30 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144)


Η CHALLEDU- inclusion | games | education σας προσκαλεί στις 21 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 17.30-20.30 στην εκδήλωση Be my TOUR FR(I)END στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ "TOUR FR(I)END- Friendly Redesign of Inclusive Experiences N’ Destinations for Deaf people".
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα εργαλεία του έργου TOUR FR(I)END. Πιο συγκεκριμένα:
● Ο Μεθοδολογικός Οδηγός του TOUR FR(I)END με κύρια σημεία την αποτύπωση της κατάστασης σήμερα σχετικά με την προσβασιμότητα των Κωφών & Βαρηκόων ανθρώπων στον τουρισμό και τη μεθοδολογία του έργου TOUR FR(I)END στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της εργασιακής ενδυνάμωσης των νέων.
● Ο Εκπαιδευτικός Οδηγός που στοχεύει στην ενδυνάμωση των βασικών δεξιοτήτων των νέων κωφών, βαρηκόων ή ακουόντων που θέλουν να εργαστούν στον τουριστικό κλάδο.
● Ο Εκπαιδευτικός Οδηγός- Ebook για την εκμάθηση βασικών φράσεων στη νοηματική γλώσσα που χρησιμοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, ώστε να ενδυναμώσει τις δεξιότητες των νέων και να δημιουργήσει ένα πιο προσβάσιμο περιβάλλον για τους Κωφούς & Βαρήκοους ανθρώπους.
● Το TOUR FR(I)END phygital serious game μέσα από το οποίο μπορούν οι νέοι και νέες να μάθουν βασικές φράσεις στη νοηματική παίζοντας!
● Ο Εκπαιδευτικός οδηγός για εκπαιδευτές, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία του έργου και να συνεισφέρουν σε ένα πιο προσβάσιμο μέλλον στον τουρισμό.
Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις του έργου των φορέων Liminal, HIMALAYA TRAVEL, Hands Up, Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» και Narratologies, με στόχο να ανοίξει μία συζήτηση για τους τρόπους ένταξης Κωφών & Βαρηκόων ατόμων στον τομέα του τουρισμού.
Στο τέλος οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα εργαλεία του TOUR FR(I)END και να ανακαλύψουν το phygital serious game!
Στην εκδήλωση θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.


Η εγγραφή στην εκδήλωση είναι απαραίτητη και οι συμμετέχοντες θα εισέρχονται στον χώρο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.
Για να κλείσετε θέση πραγματοποιήστε σήμερα την εγγραφή σας εδώ: