Ο Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων του δημοσίου τομέα για το 2022


Τον προγραμματισμό του υπουργείου εσωτερικών για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα το 2022, παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, 4 Οκτωβρίου, ο Μάκης Βορίδης, δίνοντας στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν.

Σε ποιους τομείς θα γίνουν οι προσλήψεις

Διαρκής επιδίωξη του υπουργού είναι η ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης. Ως εκ τούτου, δίνεται προτεραιότητα στην πρόσληψη υπαλλήλων κατηγορίας Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, σε συνάρτηση πάτα με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τα αιτήματα των φορέων.

Ο αριθμός των προσλήψεων ακολουθεί τον κανόνα 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Έτσι, ο κ. Βορίδης πρότεινε την έγκριση 15.836 προσλήψεων τακτικού προσωπικού για την κάλυψη θέσεων σε στρατιωτικές και παραγωγικές σχολές, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του υπουργείου Υγείας, καθώς και στο διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των φορέων τόσο της Κεντρικής όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, για πρώτη φορά εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων και το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου / συμβάσεων μίσθωσης έργου και εφαρμόζεται για πρώτη φορά περιορισμός κατά 10% στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό προσλήψεων σε σχέση με το 2020, ο οποίος διαμορφώνεται στις 25.344 θέσεις εργασίας που θα κατανεμηθούν στα υπουργεία.

Ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή ο ετήσιος κύκλος κινητικότητας με το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, που λειτουργεί σε δύο κύκλους (Ιανουάριος - Μάιος και Οκτώβριος - Δεκέμβριος), και ο οποίος, σε συνάρτηση με τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων, έχει βάλει μία τάξη στο θέμα της συνολικής κάλυψης των αναγκών της Δημόσιας Διοίκησης.

Πηγή: www.ethnos.gr