Πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας λένε ότι μόνο εάν υπάρξει «εμπλοκή» του συστήματος θα ανακοινωθούν οι προσλήψεις την Δευτέρα


Σύμφωνα με πληροφορίες του site alfavita.gr, σήμερα αναμένεται να «τρέξει» το σύστημα για τη β' φάση πρόσληψης των αναπληρωτών στα σχολεία. Οι νέες προσλήψεις υπολογίζονται γύρω στις 8.000, ενώ θα περιέχουν και κάποιες θέσεις για την παράλληλη στήριξη.

Πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας λένε ότι μόνο εάν υπάρξει «εμπλοκή» του συστήματος, οι προσλήψεις δεν θα ανακοινωθούν σήμερα, αλλά την ερχόμενη Δευτέρα.

Στη Β΄ φάση προσλήψεων θα συμπεριλαμβάνονται εκτός των  αναπληρωτών που θα καλύψουν τα εναπομείναντα κενά και όσοι θα καλύψουν τις άδειες covid  ενώ με λιγότερες πιθανότητες αναμένονται οι προσλήψεις αναπληρωτών για τα ΔΥΕΠ αν και έχουν καθοριστεί ήδη οι σχολικές μονάδες στις οποίες θα λειτουργήσουν.

Τα κενά, σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, και λαμβάνοντας υπόψη τους 11.700 διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών της Α΄ φάσης ανέρχονται ανάμεσα στις 12 – 15.000 καθώς φέτος θα υπάρχει αυστηροποίηση στις άδειες των ευπαθών ομάδων.

Υπενθυμίζεται πως στην Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών προσλήφθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, περίπου 25.000 εκπαιδευτικοί σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στη Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή.

Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Αναφορικά με την τις προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ και σύμφωνα με ενημέρωση των αιρετών Γεωργία Μπουλμέτη και τον Βασίλη Βούγια:

 

  1. Στη β' φάση θα συμπεριληφθούν και οι προσλήψεις 222 Ψυχολόγων (ΠΕ23) για την Ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών/τριών Α΄ τάξης ΕΠΑΛ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.”.

 

  1. Για την πρόσληψη 46 Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) στο πλαίσιο της Πράξης “Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα σχολεία-Τάξεις Υποδοχής, σχολικό έτος 2021-2022”, καταβάλλεται προσπάθεια να εκδοθεί σε ΦΕΚ η αναγκαία Υπουργική Απόφαση ώστε να συμπεριληφθούν και αυτές στη Β Φάση.

 

  1. Οι διαθέσιμες πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ στα Ειδικά Σχολεία είναι περιορισμένες.

 

  1. Το ίδιο ισχύει και για τις προσλήψεις για τις ανάγκες των ΕΔΥ (ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ), οι οποίες θα αφορούν κυρίως σε Ψυχολόγους (ΠΕ23) και Κοινωνικούς Λειτουργούς (ΠΕ30), οι οποίοι δεν ανέλαβαν ή παραιτήθηκαν.

 

  1. Για Σχολικούς Νοσηλευτές (ΠΕ25) και ΕΒΠ που θα καλύψουν ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης, οι προσλήψεις θα αφορούν σε υπάρχουσες εγκρίσεις αιτημάτων.

Τι θα γίνει με ΖΕΠ – ΔΥΕΠ

Σύμφωνα με εκτίμηση του ΠΑΣΑΔ, οι προσλήψεις στις ΖΕΠ θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, ίσως με απόκλιση 50 θέσεων προς τα κάτω. Πέρυσι οι προσλήψεις στα ΖΕΠ στη β φάση ήταν 977 δάσκαλοι. Εφόσον η β' φάση πραγματοποιηθεί στις 24/9, τότε οι προσλήψεις στις Ζεπ θα είναι μέσα στις προσλήψεις.

Σε ό,τι αφορά τις ΔΥΕΠ, θα τρέξουν στη Β φάση, όμως δεν υπάρχει ακόμη εικόνα για τον αριθμό εκπαιδευτικών που θα χρειαστούν σε αυτό το πρόγραμμα.

Πηγή: www.alfavita.gr