Ο λόγος για την Agro-U


Η Agro-U πρόκειται για μια start-up που στόχο έχει να βοηθήσει αγρότες που δεν μπορούν να μαζέψουν τη σοδειά τους μόνοι τους.

Έτσι, αναζητά ''ανθρώπους γης'' που μπορούν να τους προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δέχεται καθημερινά αιτήσεις από αγρότες και εργάτες γης.

Ο Κυριάκος Νικολαΐδης, απόφοιτος του Τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ. καταγόμενος από αγροτική οικογένεια, είχε βιώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και έψαχνε έναν τρόπο να βοηθήσει.

Έτσι, όπως εξομολογείται μιλώντας στον ΑγροΤύπο, είχε μια συζήτηση με την Κ. Χατζηγεωργίου, τελειόφοιτη του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑ.ΜΑΚ.

Αυτή ήταν η στιγμή που «γεννήθηκε» η Agro-U, μια start-up εταιρεία που θέλει να συνδέσει αγρότες με άτομα που επιθυμούν να εργαστούν ως εργάτες στις εκμεταλλεύσεις τους. Οι δυο νέοι, κατάφεραν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα του OK!Thess, φορέα της Θεσσαλονίκης που βοηθάει καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες να υλοποιηθούν.

Η συγκεκριμένη υποστήριξη παρέχεται από «εργαστήρια Καινοτομίας» που καλούνται να παρακολουθήσουν και καθοδήγηση (mentoring) από συγκεκριμένα άτομα με πολυετή εμπειρία στο χώρο, λέει ο Κυριάκος Νικολαΐδης, που από νωρίς αντιλήφθηκε το πρόβλημα με τα εργατικά χέρια, ένα πρόβλημα που αναμένεται να ενταθεί λόγω του κορονοϊού στην ΕΕ, για ευνόητους λόγους.

Σημειωτέον ότι η Γερμανική κυβέρνηση εγκαινίασε μια πλατφόρμα με την ονομασία Das Land Hilft με την οποία επιχειρεί να φέρει σε επαφή αγροτικές επιχειρήσεις με άτομα προκειμένου να μαζευτούν οι σοδειές λόγω του κορονοϊού. Παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν πάρει και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η Agro-U λαμβάνει καθημερινά αιτήσεις και από τις δυο πλευρές και έχει ξεκινήσει ήδη την διαδικασία της επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους. Ειδικά από τους παραγωγούς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, μιας και σπεύδουν να δηλώνουν από τώρα το ότι θα χρειαστούν εργατικά χέρια για το Φθινόπωρο, μας είπε ο ιθύνων νους της πλατφόρμας.

Η διαδικασία που προτείνει η Agro-U είναι δωρεάν και απλή: Αγρότες που ζητούν εποχικούς εργάτες και άτομα που ενδιαφέρονται για εποχιακή εργασία, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα και να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους.

Στην συνέχεια η Agro-U τους προτείνει συνεργάτες με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλώσει.

Δείτε την πλατφόρμα πατώντας εδώ

Πηγή