Ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας από την Nestle Ελλάς

Βράβευση των ομάδων που διακρίθηκαν στο «Ignite Ideas»

Κείμενο: Λένα Αλεξανδράκη

Πραγματοποιήθηκε η βράβευση των ομάδων που διακρίθηκαν στο «Ignite Ideas», μια πρωτοβουλία της Nestle Ελλάς με στόχο την ενδυνάμωση startups και καινοτόμων ιδεών που σχετίζονται με τη δραστηριότητα της εταιρείας και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο πρόγραμμα δήλωσαν συμμετοχή 36 ομάδες, αναζητώντας ενίσχυση των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Μετά από εννιά μήνες, έξι από τις συγκεκριμένες ομάδες έφτασαν στην τελική φάση του προγράμματος. Η Nestle θα τις υποστηρίξει στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού και την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας, ενώ θα διερευνηθούν και οι πιθανές δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των συγκεκριμένων εταιρειών και των τμημάτων της Nestle.

Η τελική φάση του προγράμματος ανέδειξε τρεις ομάδες των οποίων η ιδέα βρίσκεται σε ώριμο στάδιο και χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό υλοποίησης. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Shopmind η οποία εξειδικεύεται στα retail analytics και έχει αναπτύξει μια Big Data πλατφόρμα για λιανέμπορους και προμηθευτές. Στη δεύτερη η ΒΙΟ2CHP, spin-off του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που επιτρέπει τη χρήση στερεής υπολειμματικής βιομάζας προς παραγωγή "καθαρής" ενέργειας, ενώ στην τρίτη εντοπίζεται η COFFECO, η οποία αξιοποιεί τα υπολείμματα καφέ για τη δημιουργία φαινολικών ουσιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestle Hellas, κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, δήλωσε σχετικά: «Μέσω του προγράμματος Ignite Ideas, η Neste Ελλάς στηρίζει νέες, καινοτόμες ιδέες στους τομείς των υπηρεσιών και της τεχνολογίας οι οποίες συνδέονται με τη δραστηριότητά της. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε δίπλα σε νέους επιχειρηματίες με όραμα και επιμονή και να τους ενισχύσουμε στην επιθυμία τους να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις με κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο. Μοιραζόμαστε μαζί τους την τεχνογνωσία και τη διεθνή εμπειρία της Nestle προσφέροντάς τους επιχειρηματική καθοδήγηση και εμπνεόμαστε από τον τρόπο που σκέφτονται, τον ενθουσιασμό και την άνευ περιορισμών δημιουργικότητά τους. Το μέλλον τους ανήκει».

Από πλευράς του, ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν και μέλος της ομάδας υλοποίησης του προγράμματος “Ignite Ideas” δήλωσε: “Η ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων είναι ουσιώδης για την οικονομία και την κοινωνία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τη Nestle Ελλάδας, για την εξαιρετική πρωτοβουλία της και την υποδειγματική συνεργασία με το Πανεπιστήμιό μας, όσο και το σύνολο των συμμετεχόντων για τις καινοτόμες ιδέες τους με επιχειρηματική αξία, το πάθος και την προσήλωσή τους στην επίτευξη των στόχων τους».

Πηγή: www.epixeiro.gr