Έλληνες φοιτητές έγιναν CEO της P&G

Και το αποτέλεσμα; Μοναδικό!

Κείμενο: Νίκος Κοντομήτρος

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2019 – Εννέα Έλληνες φοιτητές συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό "CEO Challenge 2019" που διοργάνωσε η P&G. Η νικήτρια ομάδα, αποτελούμενη από έναν Έλληνα, ένα Σέρβο και μια Ρουμάνα φοιτήτρια, κατόρθωσε να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή με το επιχειρησιακό της πλάνο και να κερδίσει μία θέση για τον πανευρωπαϊκό τελικό στην Κωνσταντινούπολη, στις 9 Απριλίου. 

Το CEO Challenge για 4η χρονιά έφερε κοντά 21 φοιτήτριες και φοιτητές από 6 χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι με την καθοδήγηση των στελεχών της P&G, αντιμετώπισαν όποια επιχειρηματική πρόκληση μπορείς να φανταστείς.

Οι φοιτητές κλήθηκαν να βρουν λύσεις για την ανάπτυξη μίας επιχειρηματικής στρατηγικής για ένα από τα brand της P&G, βασιζόμενες σε πραγματικά στοιχεία. Οργανωμένοι σε ομάδες από διαφορετικές χώρες, ανέλαβαν τη θέση των Chief Executive Officers, συνεργάστηκαν μεταξύ τους, αναπτύσσοντας ικανότητες και δεξιότητες απαραίτητες σε ένα δυναμικό περιβάλλον. Δίπλα τους, φυσικά, βρίσκονταν τα στελέχη της «P&G».

 

CEO Challenge 2019 a.jpg 


Μέσω αυτού του καινοτόμου προγράμματος, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πώς είναι να γεφυρώνονται οι δεξιότητες που αναπτύσσουν στο πανεπιστήμιο με εκείνες που απαιτούνται στον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων σε έναν από τους καλύτερους οργανισμούς ανάπτυξης ταλέντων στον κόσμο


«Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, χρειάστηκε να συνεργαστούμε με άτομα από άλλες χώρες που γνωρίζαμε για πρώτη φορά και να μάθουμε να δουλεύουμε ως ομάδα για να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα. Για πρώτη φορά αισθάνομαι ότι κατάλαβα πως λειτουργεί πραγματικά μία επιχείρηση.» δηλώνει ο Δημήτρης, ο οποίος ήταν μέλος της νικήτριας ομάδας.

 

CEO Challenge 2019 b.jpg

 

Το CEO Challenge της P&G είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα, διαμορφωμένο με γνώμονα την ενδυνάμωση των νέων με σύγχρονες δεξιότητες και εργαλεία ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εταιριών σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τότε που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συνολικά 130 μαθητές από διαφορετικές χώρες έχουν βιώσει την εμπειρία του CEO Challenge και πολλοί από αυτούς εργάζονται τώρα με την P&G.


Το CEO Challenge εντάσσεται στην πολύχρονη πρωτοβουλία της P&G να υποστηρίζει με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ανάπτυξη των νέων μέσα από διαδραστικές ημερίδες στις οποίες δίνεται πρόσβαση στα πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης της P&G, συμμετοχή της εταιρίας σε εκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια Πανεπιστημίων και άλλων σχετικών φορέων και διοργάνωση εκδηλώσεων για την επιλογή και κάλυψη θέσεων εργασίας.

Good Job, Procter & Gamble!