Η ελληνική αποστολή στο GSMΑ Mobile World Congress

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση της ψηφιακής τεχνολογίας

Κείμενο: Ηλίας Γκιόλβας

Για έβδομη συνεχή χρονιά συμμετέχει η Ελλάδα με εθνικό περίπτερο στο GSMΑ Mobile World Congress που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από 25 – 28 Φεβρουαρίου.  

Η ελληνική αποστολή στο MWC2019, που αποτελεί την μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση της ψηφιακής τεχνολογίας, θα διαθέτει 2 περίπτερα, 1 στον κεντρικό χώρο της έκθεσης και 1 στο χώρο της παράλληλης εκδήλωσης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις 4 Years From Now (4YFN), υποδηλώνοντας έτσι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δίνουν οι διοργανωτές για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των νέων επιχειρήσεων και τη δικτύωσή τους στη διεθνή αγορά.

Η αποστολή, συνδιοργανώνεται από τον ΣΕΚΕΕ, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και το Enterprise Greece και υποστηρίζεται από την ΕΕΚΤ, το ΣΕΠΕ, το Corallia, την HETiA και ένα ευρύτερο σύνολο φορέων της καινοτομίας. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Για την καλύτερη προετοιμασία των συμμετεχόντων έχουν προγραμματιστεί workshops με την συνεργασία των φορέων που υποστηρίζουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως το οικοσύστημα νέων επιχειρηματιών του  egg (πρωτοβουλία της Eurobank & του Corallia), η ΘΕΑ (Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθηνών) πρωτοβουλία του Ε.Β.Ε.Α. για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και το ΙΝVENT ICT (πρόγραμμα εκκίνησης επιχειρήσεων που αποτελεί μια συνεργασία της ΕΕΚΤ και του ΕΜΠ).

Ανάμεσα στις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο 4YFN είναι και οι παρακάτω:
Deliver WOW, Wedding Agenda, House ID, Brain InsurTech, AGW Simulations, Happyland Entertainment, Infin8, Ismood.