Στο Ισραήλ για επιχειρηματική αποστολή οι 12 ομάδες του προγράμματος egg.

Το Ισραήλ διαθέτει ένα από τα πιο ανεπτυγμένα οικοσυστήματα start-up παγκοσμίως.

Κείμενο: Λένα Αλεξανδράκη

Την πρώτη επιχειρηματική αποστολή εξωστρέφειας για το 2019 πραγματοποιεί το Πρόγραμμα Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg -enter/grow/go στο Ισραήλ με τη συμμετοχή δώδεκα εταιρειών του Προγράμματος.

Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 24 Ιανουαρίου 2019 και εντάσσεται στο πρόγραμμα εξωστρέφειας που υλοποιεί το egg – enter/grow/go τα τελευταία χρόνια, έχοντας δώσει την ευκαιρία σε 52 νέες εταιρείες να δικτυωθούν στο εξωτερικό με αποστολές σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και Μ. Ανατολή και να αξιοποιήσουν πολύτιμη τεχνογνωσία.

Η επικείμενη αποστολή στο Ισραήλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum του Ισραήλ, ενώ οι δώδεκα εταιρείες του egg δραστηριοποιούνται στους εξής κλάδους: ICT – Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (kodika.io, NEXYA, PerformAnts, SoccerHub, Stoferno.gr), ιατρικών εφαρμογών (Herado, 2bullMeDiTherapy), τουρισμού (erratic compass, GuestFlip), εμπορίου (bespot, House ID), καθώς και μία εταιρεία κοινωνικού χαρακτήρα (ΤheHappyArt).

 

egg-presbeia-israel_inarticle.jpg

 

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι σε μία καθοριστική συγκυρία για την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας που απαιτείται για να οικοδομηθούν οι βάσεις μίας διατηρήσιμης ανάκαμψης, η Eurobank στηρίζει με συνέπεια ταλαντούχους, ικανούς επιστήμονες και επιχειρηματίες. «Μέσω του egg δημιουργούμε ευκαιρίες για νέες, υγιείς, καινοτόμες επιχειρήσεις στο ξεκίνημά τους, εστιάζοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους και εξασφαλίζοντας παράλληλα πολύτιμα εφόδια σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα, δώδεκα ομάδες του egg αξιοποιούν μία σπουδαία ευκαιρία ταξιδεύοντας στο Ισραήλ, ένα από τα ισχυρότερα οικοσυστήματα στη διεθνή κοινότητα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, διευρύνοντας τους ορίζοντες και ανοίγοντας νέους δρόμους διεθνούς δικτύωσης σε πολλά υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις που μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικοί για την ανάπτυξη και την επιχειρηματική τους εδραίωση», πρόσθεσε.

H πρέσβης του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν-Άμπα, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το egg στέλνει αντιπροσωπεία δώδεκα εκπροσώπων ελληνικών νεοφυών εταιρειών για επίσκεψη έρευνας στο Ισραήλ. Aποδεικνύει πως η Eurobank πιστεύει ότι αυτές οι εταιρείες μπορούν να αποκτήσουν τεχνογνωσία, ίσως και πιθανούς επενδυτές, από τις επαφές τους με το ανεπτυγμένο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στο Ισραήλ. Στη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή, διαπιστώσαμε και πάλι το μεγάλο ταλέντο στο αναδυόμενο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας και τον ενθουσιασμό των νεών επιχειρηματιών και της τράπεζας για την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και της συνεργασίας με το Ισραήλ. Εντυπωσιαστήκαμε από την πολύ καλή προετοιμασία τους για την επίσκεψη, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum Israel, μία από τις πιο αξιοσέβαστες οργανώσεις στο Ισραήλ για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα. Η επίσκεψη εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα για τη στήριξη της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας και τη διασύνδεση των ελληνικών και ισραηλινών οικοσυστημάτων καινοτομίας».

Το πρόγραμμα εξωστρέφειας του egg αποτελεί σημαντικό πυλώνα στη στρατηγική της Eurobank για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της υγιούς επιχειρηματικότητας σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής της και μέσω αυτού υλοποιούνται κάθε χρόνο εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό, σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, οργανισμούς επιχειρηματικότητας και θεσμικούς φορείς στη χώρα προορισμού, με στόχο τη διασύνδεση των εταιρειών με ώριμα οικοσυστήματα start-up στο εξωτερικό και εν δυνάμει πελάτες, συνεργάτες και επενδυτές διεθνώς.

Το Ισραήλ διαθέτει ένα από τα πιο ανεπτυγμένα οικοσυστήματα start-up παγκοσμίως και υποδέχεται κάθε χρόνο εταιρείες και φορείς από πολλές χώρες για υποστήριξη και παροχή τεχνογνωσίας στην ανάπτυξη των δικών τους οικοσυστημάτων start-up.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εξωστρέφειας του egg, η Eurobank εξασφάλισε πέρυσι μία σημαντική συμφωνία με το διεθνούς κύρους πανεπιστήμιο Ryerson University με έδρα τον Καναδά για την ενίσχυση της ελληνικής νεανικής, καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ της Eurobank και του DMZ, του επιχειρηματικού επιταχυντή για νεοφυείς επιχειρήσεις, που αποτελεί μονάδα του Ryerson University. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια το egg έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό αποστολών εξωστρέφειας σε μεγάλα κέντρα του εξωτερικού, μεταξύ άλλων, στη Βοστώνη, στο Λονδίνο, στη Βαρκελώνη και το Βερολίνο.