Θέλεις να κάνεις πρακτική άσκηση (2019) στο CERN;

Να η ευκαιρία σου...

Κείμενο: Λένα Αλεξανδράκη

Οι αιτήσεις για πρακτική άσκηση (2019) στο CERN έχουν πλέον ανοίξει.

Το CERN, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο του κόσμου, δέχεται νέεις αιτήσεις από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, για πρακτική άσκηση.

Για τα προγράμματα του CERN, υπάρχει αυξημένη αποδοχή για Έλληνες φοιτητές, που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων.

Το Πρόγραμμα Θερινών Φοιτητών (Summer Student Programme) απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Επιστήμης Μηχανικών, Επιστήμης Υπολογιστών, Φυσικής ή Μαθηματικών. Το πρόγραμμα διαρκεί 8 έως 13 εβδομάδες, και θα έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε σε ένα προηγμένο τεχνικό έργο σε μια πειραματική ομάδα ή σε μια ομάδα Μηχανικής. Κατά τη διάρκεια αυτού του μοναδικού και συναρπαστικού χρόνου, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια σειρά διαλέξεων ειδικά προετοιμασμένων για εσάς, όπου εμπειρογνώμονες και επιστήμονες από όλο τον κόσμο μοιράζονται τις γνώσεις τους για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στους τομείς της θεωρητικής και πειραματικής σωματιδιακής φυσικής, της μηχανικής και της πληροφορικής. Οι επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του CERN, καθώς και οι συζητήσεις και τα εργαστήρια αποτελούν επίσης βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος.

To πρόγραμμα Summer Student Openlab Programme προσφέρει επίδομα 90 ελβετικών φραγκων (79 ευρώ) την ημέρα, έξοδα ταξιδίων, ασφάλιση υγείας και βοήθεια στην εύρεση στέγης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Ιανουαρίου 2019

Υποβολή Αιτήσεων

cern_internship750.jpg

 

Summer Student Openlab Programme

Είσαι προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής στον τομέα της πληροφορικής, των μαθηματικών, της μηχανικής ή της φυσικής; Έχεις ένα ισχυρό προφίλ πληροφορικής και θα σε ενδιέφερε να εργαστείς σε προηγμένα έργα ICT στο CERN κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2019; Εάν ναι, το CERN σου δίνει την λύση... με το CERN openlab Summer Student Program.

Το CERN openlab είναι μια μοναδική εταιρική σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που επιταχύνει την ανάπτυξη λύσεων αιχμής για την παγκόσμια κοινότητα LHC και ευρύτερη επιστημονική έρευνα. Μέσω του CERN openlab, το CERN συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες ICT και ερευνητικά ινστιτούτα. Το πρόγραμμα διαρκεί περισσότερες από εννέα εβδομάδες (Ιούνιος-Αύγουστος 2019), οι καλοκαιρινοί φοιτητές του CERN θα εργαστούν με μερικές από τις τελευταίες τεχνολογίες υλικού και λογισμικού και θα δουν πώς χρησιμοποιούνται προηγμένες λύσεις ICT στη φυσική υψηλής ενέργειας.

Οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν επίσης μια σειρά διαλέξεων προετοιμασμένες γι 'αυτούς από ειδικούς ICT στο CERN, εκτός από την κύρια σειρά διαλέξεων για τους καλοκαιρινούς σπουδαστές του CERN. Οι επισκέψεις στους επιταχυντές και στους πειραματικούς τομείς περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, καθώς και επισκέψεις σε άλλα ερευνητικά εργαστήρια και εταιρείες. Το CERN είναι ένας τόπος όπου οι επικίνδυνες προκλήσεις στις ICT κυριαρχούν.

Το πρόγραμμα openlab Summer Student Program μπορεί να οδηγήσει σε follow-on projects in your home institute ή μπορεί να σας εμπνεύσει ακόμη και να γίνετε επιχειρηματίας στον τομέα των ΤΠΕ ICT. To πρόγραμμα Summer Student Openlab Programme προσφέρει επίδομα 90 ελβετικών φραγκων (79 ευρώ) την ημέρα, έξοδα ταξιδίων, ασφάλιση υγείας και βοήθεια στην εύρεση στέγης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Ιανουαρίου 2019

Υποβολή Αιτήσεων