19 Νοεμβρίου Αγορά Κυψέλης & 20 Νοεμβρίου 2017 Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας


Το Fashion Revolution Greece και τo SoFE σας προσκαλούν στο Global Fashion Disruptors σε μια μεγάλη γιορτή για τη Βιώσιμη Μόδα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 19 & 20 Νοεμβρίου!
Μαζί μας θα βρίσκεται η Orsola de Castro, Ιδρύτρια και Creative Director του παγκόσμιου κινήματος Fashion Revolution, ο παγκόσμιος οργανισμός ένταξης αστέγων στη μόδα EMMAUS απο το Παρίσι καθώς και σχεδιαστές βιώσιμης μόδας από τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Ρουμανία. Την τελετή και τη βράβευση θα χαιρετίσει η κα. Ράνια Αντωνοπούλου- Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου,11:00 - 24:00, σας περιμένουμε στην Αγορά Κυψέλης για μια μέρα γεμάτη εκδηλώσεις για κάθε ηλικία!

Η βιομηχανία της μόδας είναι ο 2ος μεγαλύτερος ρυπαντής του περιβάλλοντος μετά την πετρελαιοβιομηχανία. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ειδικούς και ακαδημαϊκούς να μοιράζονται τις γνώσεις τους σχετικά με τις τρέχουσες καινοτομίες στον τομέα των βιώσιμων υφασμάτων και βαφών, της ανακύλωσης και του up-cycling (αναβαθμιστική ανακύκλωση), σχετικά με την καταστροφή της πανίδας και του περιβάλλοντος, τη διαχείριση εφοδιαστικών αλυσίδων και την επιλογή προμηθευτών.

Η μόδα ειναι ο 2ος μεγαλύτερος κλάδος όπου βρίσκονται άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε συνθήκες ανθρώπινης δουλείας, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Ειδικοί, επαγγελματίες και εκπρόσωποι ΜΚΟ θα μας μεταφέρουν τις ιστορίες τους, θα μας δείξουν τί μπορούμε να κάνουμε εμείς στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Ενσωμάτωσης, της προώθησης των Ανθρώπινων δικαιωμάτων της εξάλειψης της καταναγκαστικής εργασίας στη βιομηχανία της μόδας.
Παράλληλα οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την έκθεση προσφύγων καλλιτεχνών και την έκθεση Κουστουμιών γνωστών ελλήνων σχεδιαστών από βιώσιμες ίνες. Καθώς και να αγοράσουν στο pop-up market δημιουργίες των 3QUARTERS, Alexandra Apsokardou, Allowme, Bagism, Ethnological Museum of Thrace, Fabric Republic, Give Thanks, Debbie Tzima,
Despotnia, Kostandi, Μαργαρίτα Μαρίτσα, maxumarta, MIK, Oinofyta Wares, SOFFA, Tailor Art Handmade, Théla, Urban Owl, Φoutà
.
Ακόμα, θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ρούχα στο ανταλλακτικό παζάρι, να ανακυκλωσουν ρούχα στο recycling point και να λάβουν μέρος σε ένα απο τα workshops για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της βιώσιμης μόδας.

GFD2.jpg


Η τελετή απονομής ξεκινάει στις 17:15 με την προβολή της μικρού μήκους ταινίας “One Over Many” της Daphne Bengoa (διάρκεια 30’) βασισμένη στην ιστορία του SOFFA. Θα ακολουθήσει βράβευση των τριών διεθνών (Γερμανία, Ολλανδία-Ρουμανία, Γαλλία ) Global Fashion Disruptors και θα συνεχίσουμε το party με Dj set έθνικ και vegan φαγητό και ποτό μέχρι τα μεσάνυχτα.


Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκονται εδραιωμένοι επαγγελματίες και σχεδιαστές του κλάδου της ηθικής και βιώσιμης μόδας, επιστήμονες, εκπρόσωποι της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και ΜΚΟ, αλλά και δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μεσα από
τις δράσεις τους αναπροσδιορίζουν τη μόδα παγκοσμίως.


Η δεύτερη ημέρα περιλαμβάνει σεμινάρια και ομιλίες απο τις βέλτιστες πρακτικές των διεθνών καλεσμένων μας, καθώς και συζήτηση για τη στρατηγική, τους στόχους και τη δομή του Fashion Revolution Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, 11:00 - 14:00 στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γίνετε μέρος της γιορτής!

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και μπορείτε να κρατήσετε τη θέση σας
εδώ http://bit.ly/2xQ8NcI

Χώροι διεξαγωγής:

Κυριακή 19 Νοεμβρίου | Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42 113 61 Αθήνα

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κέντρο Καινοτομίας
και Επιχειρηματικότητας Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα