Στις 13 Μαΐου το TEDxAthens σας προσκαλεί να εξερευνήσετε τα όρια.


Το TEDxAthens επιστρέφει δυναμικά για όγδοη συνεχή χρονιά το Σάββατο, 13 Μάϊου, στη νέα Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και σας προσκαλεί να εξερευνήσετε τα όρια.

Σε μια παγκόσμια πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από πολιτική, οικονομική, ακόμα και κοινωνική αστάθεια, συναίσθημα και προσωπική άποψη φαίνεται να επηρεάζουν περισσότερο στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, από τα αντικειμενικά δεδομένα. Απομακρυνόμαστε, άραγε, όλο και περισσότερο από αυτό που κάποτε θεωρούσαμε ως μέσο ή στεκόμαστε μπροστά σε μια νέα αφετηρία;

Ενώ η οικονομία γίνεται ολοένα και πιο εσωστρεφής, αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους να προσεγγίσουμε την ανθρώπινη πλευρά μας. Όταν η επιστήμη και τεχνολογία εξάπτουν την φαντασία, η αναβίωση πεποιθήσεων προκαλεί την αντίληψή μας για τον κόσμο. Όσο εξερευνούμε νέους πλανήτες, πασχίζουμε να συντηρήσουμε τον δικό μας.

Με την παραδοχή ότι τα παραπάνω σενάρια είναι εξίσου πιθανά, προσδοκία και πραγματικότητα συμβαδίζουν καθώς μπαίνουμε σε μια νέα τροχιά για την ανθρωπότητα. Είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε την πρόκληση;

Η φετινή εκδήλωση εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο και διεθνές πολυσυνέδριο ιδεών, πολιτισμού κ τεχνολογίας. Όπως και στα πρωτοπόρα παγκόσμια συνέδρια αντίστοιχου περιεχομένου, μέρος του προγράμματος θα τρέχει παράλληλα σε δυο σκηνές και σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ΚΠΙΣΝ. Ομιλίες, workshops, συζητήσεις, παρουσιάσεις και Q&A sessions θα εμπλουτίσουν το φετινό πρόγραμμα πολλών ταχυτήτων. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα διαφορετικό και πιο διαδραστικό TEDxAthens, απολαμβάνοντας ξεχωριστές στιγμές σε έναν από τους πιο όμορφους χώρους της Ελλάδας. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μοναδικά μουσικά δρώμενα, να απολαύσουν μια ιδιαίτερα γευστική εμπειρία φαγητού και ποτού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να συμμετέχουν στο βραδινό πάρτι μετά το τέλος του προγράμματος.

Το σκηνικό θα συνθέσουν Έλληνες και ξένοι ομιλητές που έρχονται να μοιραστούν ιδιαίτερες εμπειρίες και ιστορίες ζωής, με σκοπό να γίνουν η αφορμή, αλλά και οι καταλύτες που χρειαζόμαστε για να ανακαλύψουμε τις διαφορετικές πτυχές του εαυτού μας και του κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε.

Όπως και πέρυσι, το φετινό ΤEDxAthens θα διαθέσει εισιτήρια με βάσει σειρά προτεραιότητας (first-come, first-served basis). Για πρώτη φορά φέτος θα διατίθενται φοιτητικά εισιτήρια σε μειωμένη τιμή, ενώ για ακόμα μια χρονιά θα δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης της εκδήλωσης σε ανέργους, με ειδικά εισιτήρια μηδενικού κόστους.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φετινό TEDxAthens 2017 μπορούν να επισκεφθούν το tedxathens.com για να αγοράσουν το εισιτήριο τους συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Curator και Ιδρυτής του TEDxΑthens, δήλωσε σχετικά:

«Η φετινή διοργάνωση αποτελεί για εμάς μια σπουδαία ευκαιρία για ουσιαστική εξέλιξη μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2009 και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο από την πρώτη στιγμή. Με αφετηρία την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στους χώρους της Νέα Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Με δύο σκηνές, μια κεντρική και μια “πειραματική”, με περισσότερους ομιλητές, μεγαλύτερο θεματικό εύρος στις ομιλίες αλλά και δράσεις στο Κανάλι και στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ, στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα πολυσυνέδριο υψήλων προδιαγραφών, με προσεκτικά επιλεγμένο περιεχόμενο και εμπειρίες . Στον πυρήνα των προσπαθειών μας βρίσκεται επίσης η διασφάλιση της προσβασιμότητας της εκδήλωσης σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες, στόχος μας είναι να προσφέρουμε -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- μια ακόμη μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία σε όλους τους πιστούς, αλλά και νέους φίλους της διοργάνωσης.

Αυτή τη χρονιά, θέτουμε στο επίκεντρο τα «όρια/ edges». Μέσα από τη διασύνδεση του παρόντος με το παρελθόν και το μέλλον που προδιαγράφεται, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε πιθανές αιτίες που μας οδηγούν σε ακραίες ανθρώπινες συμπεριφορές. Άλλοτε με θετικό και άλλοτε με αρνητικό πρόσημο. Προσωπικές μαρτυρίες, σταθμοί ζωής και ακραίες αναζητήσεις θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα TEDxAthens διαφορετικό από τα άλλα».


http://2017.tedxathens.com

 

TEDxAthens2017b.jpg