Οι αιτήσεις για το διαγωνισμό επιχειρηματικότητας γίνονται μέχρι τις 22 Μαΐου.


Αν είσαι νέος ή φοιτητής και έχεις μία δυνατή επιχειρηματική ιδέα, κάνε και διεκδίκησε το Social Impact Award 2017!

Οι νικητές κερδίζουν 3.000 ευρώ και υπηρεσίες incubation ενώ γίνονται μέλη του παγκόσμιου δικτύου του Impact Hub, της μεγαλύτερης κοινότητας για την κοινωνική επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. 

Αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι εδώ!

Όσοι ενδιαφέρονται, στις 17 Μαΐου μπορούν να γνωρίσουν την κριτική επιτροπή του SIAGreece17 στο Impact Hub Athens. Θα έχουν μόλις 60 δευτερόλεπτα για να παρουσιάσουν την ιδέα τους, ενώ θα ακούσουν τα σχόλια της επιτροπής και θα μπορέσουν να τελειοποιήσουν την πρότασή τους, πριν την καταθέσουν.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Οι προτάσεις μπορούν να αφορούν ποικίλους τομείς, από την υγεία, την εκπαίδευση και το περιβάλλον, μέχρι τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και την αντιμετώπιση της φτώχειας. 

Το Social Impact Award (SIA) είναι διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνεται σε 18 χώρες της Ευρώπης, με στόχο να αναδείξει νέες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές προκλήσεις της εποχής.

Ξεκίνησε το 2009 στην Αυστρία και σήμερα διεξάγεται ταυτόχρονα σε Αλβανία, Αυστρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Τσεχία, Γεωργία, Ουγγαρία, Κοσσυφοπέδιο,  Π.Γ.Δ.Μ., Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ελβετία, Τυνησία και Ελλάδα.

Στην Ελλάδα διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το Impact Hub Athens. Kριτήρια για την ανάδειξη των νικητών, είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος, η καινοτομία, η βιωσιμότητα και η δυνατότητα εφαρμογής της επιχειρηματικής ιδέας. 

sia.jpg

Τι προσφέρει το Social Impact Award στους συμμετέχοντες:
- Τεχνογνωσία μέσα από δωρεάν βιωματικά σεμινάρια πάνω στην κοινωνική επιχειρηματικότητα.
- Την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, να τις αναπτύξουν, να λάβουν ανατροφοδότηση από ειδικούς και μέλη της κριτικής επιτροπής.
- Τη δυνατότητα για 10 ομάδες να συμμετάσχουν με υποτροφία στο καλοκαιρινό Social Entrepreneurship Bootcamp, το οποίο σχεδιάζεται αποκλειστικά με βάση τις ανάγκες κάθε ομάδας.
- Υποστήριξη με 3.000€ σε 3 νικήτριες ομάδες, που φέτος προσφέρει το The People’s Trust
- Δωρεάν χώρο εργασίας στις εγκαταστάσεις και συνδρομή στις υπηρεσίες του Impact Hub Athens για 3 μήνες
- Συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή συνάντηση των νικητών του Social Impact Award, SIΑ Vision Summit το φθινόπωρο του 2017 στο Βελιγράδι.

Προηγούμενοι νικητές του Social Impact Award Greece είναι οι: GivMed, Economics In Everyday Life και Cyclefi (2016), Yourule, Ithaca  και Effect (2015), BloodE, Own Funding και Filisia(2014).