H Tesibit στο The Accelerator 2016 της Metavallon


Η Metavallon συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα και δυναμικά την ελληνική καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, ανακοινώνοντας τη νέα συνεργασία της με την Tesibit στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης The Accelerator.

Πριν από 4 μήνες, η Metavallon ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα The Accelerator με στόχο να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε επιλεγμένες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές startups πρώιμου σταδίου να μεγαλώσουν γρήγορα κι αποτελεσματικά, μέσα από μια εντατική 4-μήνη διαδικασία επιχειρηματικής επιτάχυνσης!

Πρόσφατα, η Metavallon ολοκλήρωσε τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων και με χαρά ανακοινώνει μια ακόμη πρωτοπόρο εταιρεία, η οποία θα συμμετάσχει στο The Accelerator με στόχο να λάβει την επένδυση σποράς (pre-seed & seed funding) ύψους 22.000€ καθώς 200.000$ σε δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα που προσφέρουν ευγενικά οι διεθνώς αναγνωρισμένοι συνεργατών της Metavallon, όπως η Microsoft και η PayPal. Και το όνομα αυτής... Tesibit.

H Tesibit στο The Accelerator 2016 της Metavallon

 

H Tesibit μεταμορφώνει τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μεγιστοποιώντας τη λειτουργική απόδοση εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας. Η πρωτοποριακή SaaS πλατφόρμα της Tesibit εφαρμόζεται τόσο σε ανεμογεννήτριες όσο και σε βιοαντιδραστήρες και βασίζεται στις πιο εξελιγμένες εφαρμογές της Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) και της Προηγμένης Τεχνικής Αυτόματου Ελέγχου (Advanced Process Control Technique). Έτσι, στοχεύει και επιτυγχάνει το συνεχή έλεγχο των εργασιών και την αξιολόγηση της λειτουργικής παραγωγικότητας των παραπάνω συστημάτων σε πραγματικό χρόνο. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία Cloud για να προσφέρει έως και 11% αυξημένη απόδοση στην ημερήσια παραγωγή των μηχανικών συστημάτων, χαρίζοντας ευκολία στη χρήση, υψηλή ακρίβεια και μοναδική λειτουργική αυτονομία στους χειριστές της.

Η αρχική έκδοση της πλατφόρμας της Tesibit ήδη έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται ιδιωτικά από δύο ελληνικές εταιρείες παραγωγής ενέργειας (private beta) με εξαιρετικά αποτελέσματα. H εταιρεία επίσης δουλεύει σε συνέργειες με τους δύο από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Metavallon: την Ericsson και τη XponentialWorks.

Στοχεύοντας στην αποτελεσματική επιχειρηματική ανάπτυξη

Η συμμετοχή της Tesibit στο πρόγραμμα The Accelerator αποτελεί στρατηγικό κομμάτι της διαδικασίας ταχείας επιτάχυνσης και ανάπτυξης της εν λόγω startup. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ιδρυτές της Tesibit, Βασιλική Ντάμπαση και Αντώνη Αρβανιτίδη: «Μέσω του The Accelerator, η Tesibit θα καταφέρει να εξελίξει εντατικά τον προϊόν και την υπηρεσία που προσφέρει, να καταστεί ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο, να προετοιμαστεί για την εξάπλωσή της στην διεθνή αγορά και να προχωρήσει σύντομα στον επόμενο γύρο χρηματοδότησης».

Aπό την πλευρά της Metavallon, η Υπεύθυνη Προγραμμάτων Κατερίνα Παγκάλου δηλώνει ότι «Ο στόχος μας για το φετινό κύκλο του The Accelerator είναι να δώσουμε στην Tesibit, μια παγκοσμίως ανταγωνιστική και καινοτόμα ελληνική εταιρεία, την ώθηση που χρειάζεται ώστε να εξελίξει και να ισχυροποιήσει τη θέση της, όχι μόνο στο εγχώριο αλλά και στο διεθνές επιχειρηματικό στερέωμα.»