Εντυπωσιακή αύξηση εκπροσώπησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας!


Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που είχαμε γράψει σχετικά με την υποβολή προτάσεων σχετικά με τον 4ο κύκλο Προγράμματος Egg. H διαδικασία ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και αριθμό ρεκόρ προκριθέντων που θα συμμετάσχουν στον 4ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg.egg.jpg

Για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια ζωής του egg, από τη διαδικασία αξιολόγησης, προκρίθηκαν τριάντα μία (31) επιχειρηματικές ομάδες οι οποίες εντάσσονται στο Πρόγραμμα, για ένα έτος, καλύπτοντας ευρύτατο φάσμα κλάδων της οικονομίας.

Οι 31 ομάδες που συμμετέχουν στο νέο κύκλο, προκρίθηκαν μεταξύ 293 συμμετοχών και μετά από τέσσερα στάδια αυστηρής αξιολόγησης, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε το Μάιο. Οι επιχειρηματικές ομάδες θα εγκατασταθούν από τα τέλη Ιουνίου και για ένα χρόνο στο πλήρως εξοπλισμένο κτήριο του egg όπου θα απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων, με σκοπό να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.

Egg%20Final1.jpg

Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματικές ομάδες που προτάθηκαν για ένταξη στο νέο κύκλο, προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, οι Aναδυόμενες Tεχνολογίες & Eφαρμογές Internet of Things (IoT), η Βιοτεχνολογία, η Πολιτιστική Bιομηχανία, οι Yπηρεσίες Υγείας, η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα κ.α.

Egg%20Final2.jpg

Σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Ιωάννου, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, οι φετινές συμμετοχές χαρακτηρίζονται από σημαντικές ποιοτικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τους αντίστοιχους προκριθέντες των προηγούμενων κύκλων με σημαντικότερες:

Το ποσοστό των ομάδων του 1 ατόμου μειώθηκε από το 16,67% πέρυσι στο 12,90% φέτος.

Το ενδιαφέρον των επιχειρηματικών ομάδων για δέσμευση με φυσική παρουσία στο πρόγραμμα, αλλά και άμεση δημιουργία της επιχειρηματικής υπόστασης  σε βιώσιμη εταιρεία είναι σημαντικά αυξημένο, κάτι που θα βοηθήσει τις ομάδες τόσο από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα παρέχει το Egg, όσο και η δημιουργία επιχείρησης με νομική μορφή θα βοηθήσει τις startup σε προσέλκυση επενδυτών.

Εντυπωσιακή αύξηση εκπροσώπησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με το ποσοστό των προκριθέντων γυναικών να φτάνει φέτος το 36,36%, έναντι του αντίστοιχου 17,74% πέρυσι, αποτέλεσμα της σταθερής αναφοράς και στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο προφίλ του προγράμματος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον διπλασιασμό των γυναικών στις επιχειρηματικές ομάδες.

Egg%20Final3.jpg

Η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας συμμετοχής και υποβολής ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων και η ένταξη των τριάντα ενός επιχειρηματικών ομάδων στον 4ο κύκλο του Προγράμματος, αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του egg και την σταθερή προσήλωσή του στην ποιοτική στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα καθώς και τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση ουσιαστικών δυνατοτήτων για την επαγγελματική ανάπτυξη των νέων.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε το egg Welcome & Farewell Party του 4ου και του 3ου κύκλου, δηλαδή το κλείσιμο του 3ου κύκλου και η έναρξη του 4ου. Σε μια χαλαρή διάθεση, όπως φαίνονται και από τις φωτογραφίες, οι startupers είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες σχετικά με το Egg καθώς και να κάνουν networking μεταξύ τους.

Egg%20Final4.jpg

Αναλυτικά οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον 4ο κύκλο είναι οι εξής:

Agile Agriculture Technologies
Η Agile Agriculture Technologies παρέχει στους γεωργούς και στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών αγρού, καινοτόμες και ευρηματικές λύσεις για μείωση του κόστους παραγωγής και ταυτόχρονα αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών.  

Artimelia
H Artimelia δραστηριοποιείται στον χώρο των ρομποτικών βοηθητικών συσκευών για άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα.
 
ASAP powered by ThinkkingGroup
Η πρόταση της Thinkking Group αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του τρόπου που εκτελούνται οι ταχυμεταφορές με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση του κόστους μεταφοράς και την χρήση νέων τεχνολογιών.

Beagle
Το app που ανταμείβει με δώρα τους χρήστες απλά και μόνο για την είσοδο τους στα καταστήματα. Το Beagle δείχνει τις κοντινές προσφορές και δίνει πόντους:
- μπαίνοντας σε ένα κατάστημα,
- σκανάροντας προϊόντα και
- αγοράζοντας προϊόντα μέσα στα συνεργαζόμενα καταστήματα.
 
Cooklab
Το Cooklab φέρνει στην πόρτα σας ένα κουτί με φρέσκα υλικά στις σωστές ποσότητες, έτοιμα να μαγειρευτούν, ώστε να δημιουργήσετε βήμα προς βήμα λαχταριστές συνταγές σε λιγότερο από 30 λεπτά.  

Ex Machina
Η Ex Machina αξιοποιεί τη δύναμη του Internet of Things για να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις περιβαλλοντικής παρακολούθησης, με έμφαση στην ανάλυση καιρικών δεδομένων

forawalk
Το forawalk είναι μια εφαρμογή για smartphones που απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες σκύλων με απώτερο σκοπό τη δικτύωση και την από κοινού βόλτα των σκύλων από τους ιδιοκτήτες τους.  

Fraud Line
H Fraud Line προσφέρει ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις με στόχο την καθιέρωση της επιχειρηματικής ηθικής και την εξάλειψη της απάτης εντός των εταιριών και οργανισμών.

GEMhunt
Το GEMhunt αποτελεί μια καινοτόμο πλατφόρμα στοχευμένης προώθησης για τις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα ένα εθιστικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για τους χρήστες.
 
GenARCH “Generative ARCHITECTURE for energy efficiency”
Η εταιρεία GenARCH είναι μία πρωτοπόρος επιχείρηση παροχής καινοτόμων αρχιτεκτονικών υπηρεσιών στον τομέα των Κτηρίων Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (nZEB).  

Greeking.me
Η Greeking.me είναι μια καινοτόμος εταιρεία που δραστηριοποιείται στον πολιτιστικό τουρισμό.  

Humane
Το Humane είναι μία κοινωνική επιχείρηση με σκοπό την ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.  

Inter-WMS
Η Inter-WMS είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα διασύνδεσης βιομηχανικών εταιρειών με στόχο τη μεταξύ τους διαχείριση πλεονάζοντος βιομηχανικού εξοπλισμού και αναλωσίμων.  

LilTECH
Η LilTECH είναι μια νεοϊδρυθείσα εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των ηλεκτρονικών, του αυτοματισμού και των καινοτόμων gadget.  

Mentor
H Mentor είναι μια νέα εταιρεία πολιτισμικού τουρισμού, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών αρχαιολογικού και εκπαιδευτικού τουρισμού, καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πολιτιστικές μονάδες .

Neoperativa “Give Life to your Ideas & Get Discovered!”
Η Neoperativa αποτελεί ένα σύγχρονο πρακτορείο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των New Media και αναλαμβάνει τη στρατηγική σχεδίαση, παραγωγή, διαχείριση, προβολή και προώθηση καινοτόμων έργων (NeoProjects) ψηφιακού, διαδραστικού και πολυμεσικού περιεχομένου -κάθε είδους- με εμπορικό, καλλιτεχνικό ή/και κοινωνικό σκοπό.
 
Oinό
Το Oinό είναι ένα υβριδικό κατάστημα με προϊόν και υπηρεσία το κρασί. Η καινοτομία της επιχείρησης έγκειται στη βέλτιστη εκμετάλλευση και προσαρμογή ενός συστήματος wine dispenser με smartcards με στόχο τη δυνατότητα ανεξάρτητης δοκιμής/κατανάλωσης κρασιού από τους πελάτες και τη διαφοροποίηση τιμολόγησης της ποσότητας δοκιμής.  

Reventia
Η Reventia είναι μια B2B νεοφυής επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της βιομετρικής ταυτοποίησης χρηστών έξυπνων συσκευών, δρώντας ως δικαιοπάροχος software διανοητικής ιδιοκτησίας (soft IPs) για ενσωματωμένα συστήματα χαμηλής ενέργειας μέσα στο οικοσύστημα του Internet of Things (IoT

Smart City Sensing (SCS)
Η SCS προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στην ανάπτυξη «έξυπνων» και βιώσιμων πόλεων, με σκοπό τη διάθεση τεχνολογιών που εξασφαλίζουν την αστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τη βελτίωση της ζωής στις πόλεις και την αειφορία.

Splaysh
Το Splaysh είναι ένα κοινωνικό δίκτυο βασισμένο στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, επισκέπτη και τουρίστα στην παραλία

StArtbio
Η StArtbio είναι μια καινοτόμα επιχείρηση στον τομέα της μοριακής διάγνωσης που σκοπό έχει την ανάπτυξη σύγχρονων μεθόδων διάγνωσης αλλεργιών και παθογόνων (κυρίως ιών) που προκαλούν την έξαρση/αναφυλαξία/κρίσεις των αλλεργικών νοσημάτων.  

Tactical
Το Tactical είναι ένα σύστημα λογισμικού που υποστηρίζει το προσωπικό μεγάλων εγκαταστάσεων να διαχειρίζεται τις καθημερινές εργασίες και τα έκτακτα περιστατικά σε πραγματικό χρόνο.  

Tooristas
O TOORISTAS είναι μία σύγχρονη, καινοτόμος ψηφιακή πλατφόρμα παρουσίασης και κράτησης προσωποποιημένων και θεματικά οργανωμένων τουριστικών εμπειριών.

TOX FREE
H “TOX FREE” αναπτύσσει μία εφαρμογή για κινητό, μέσω της οποίας ο χρήστης θα μπορεί να τραβά φωτογραφία τα συστατικά ενός καλλυντικού ή ενός τροφίμου και θα λαμβάνει την πληροφορία για το αν τα συγκεκριμένα συστατικά είναι ασφαλή ή τοξικά/αλλεργιογόνα και αν είναι φυσικής προέλευσης, σύμφωνα με τις υπάρχουσες βάσεις χημικών δεδομένων.  

Vitroherbs
Η Vitroherbs είναι μια νέα καινοτόμος επιχείρηση στον τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ). Συνδυάζει την εγκατάσταση εργαστηρίου μικροπολλαπλασιασμού (in vitro), την εγκατάσταση καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής (καλλιέργεια, επεξεργασία, τυποποίηση) ΑΦΦ, καθώς και τη δημιουργία ομάδας παραγωγών εναλλακτικής γεωργίας.  

Woof Club
Η εταιρεία Woof Club δραστηριοποιείται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών και στοχεύει στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας όσων ταξιδεύουν με τα κατοικίδια τους

Work it
To work it είναι η μοναδική πλατφόρμα δικτύωσης και επιβράβευσης του προσωπικού σε cafe, bar, εστιατόρια και ξενοδοχεία.  .

Ανάδοχος Εργοδότης
Ο Ανάδοχος Εργοδότης είναι το νέο καινοτόμο εργαλείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Βασίζεται στην ιδέα της Αναδοχής, θέτοντας στο επίκεντρο το κοινωνικό όφελος, και έχει ως στόχο να συνδέσει αποτελεσματικά την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, προωθώντας την επαγγελματική ένταξη και/ή επανένταξη ατόμων με αναπηρία.  

Μουτράκια
Τα “Μουτράκια” φέρνουν την επανάσταση στο παιχνίδι, την αγαπημένη ασχολία των παιδιών, δημιουργώντας ένα νέο είδος το “θεματικό πολυπαιχνίδι”.  

Πάρκο Ισότητας
Το Πάρκο Ισότητας είναι ένας πρωτοποριακός πολυχώρος αναψυχής και επιμόρφωσης για παιδιά και ενήλικες. Σκοπός του είναι η δημιουργία μίας νέας φιλοσοφίας γύρω από την ευπαθή ομάδα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και τη μείωση της κοινωνικής προκατάληψης στη σύγχρονη Ελλάδα.

Σύστημα Επικοινωνίας & Εντοπισμού Οχημάτων χωρίς χρήση GPS/3G/4G για Περιαγωγή Δεδομένων
Το Σύστημα Επικοινωνίας & Εντοπισμού Οχημάτων χωρίς χρήση GPRS/3G/4G για Περιαγωγή Δεδομένων βρίσκει εφαρμογή, στη νηπιακή φάση του προϊόντος σε οχήματα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης

Το «egg - enter•grow•go» είναι μια πρωτοβουλία Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης της Eurobank την οποία σχεδίασε και υλοποιεί με το Corallia με στόχο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τόνωση της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «egg - enter•grow•go», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν εδώ