Στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020


Στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020

 

Νέα πρόσκληση για τη δράση «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Η πρόσκληση αφορά στον σχεδιασμό προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, την παροχή της σχετικής κατάρτισης και την πιστοποίηση των γνώσεων που αποκτήθηκαν και έχει ως στόχο να δώσει στους εργαζομένους πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες επί του επαγγέλματός τους, με άμεση και θετική επίπτωση στην επαγγελματική τους ικανότητα.

 

Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ και η εμβέλεια της εφαρμογής της αφορά στο σύνολο των περιφερειών της χώρας. Οι ωφελούμενοι είναι εργαζόμενοι που προέρχονται κατά προτεραιότητα από τους εννέα στρατηγικούς τομείς του νέου ΕΣΠΑ: αγροδιατροφή-βιομηχανία τροφίμων, ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, πολιτιστικές & δημιουργικές βιομηχανίες, περιβάλλον, τουρισμός, τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών, υλικά-κατασκευές, υγεία.

 

Οι Δυνητικοί Δικαιούχοι των Πράξεων θα πρέπει απαραίτητα να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: i. Να είναι εθνικής εμβέλειας, ii. Να τεκμηριώνουν τη διοικητική και επιχειρησιακή ικανότητα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πράξης, για την οποία υποβάλλουν αίτηση. iii. Στην περίπτωση που η υλοποίηση των ενεργειών κατάρτισης πραγματοποιηθεί και με ίδια μέσα, ο δυνητικός δικαιούχος εκτός των ανωτέρω i. και ii. σημείων θα πρέπει κατά τα τελευταία πέντε (5) έτη να έχει εκτελέσει και ολοκληρώσει επιτυχώς συγχρηματοδοτούμενες ή και αυτοχρηματοδοτούμενες ενέργειες κατάρτισης αντίστοιχου φυσικού και οικονομικού αντικειμένου με την διαδικασία των ιδίων μέσων.

 

Οι ωφελούμενοι από τις πράξεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης δεν μπορεί να είναι αυτοαπασχολούμενοι. Η πιστοποίηση θα παρέχεται με βάση τυποποιημένες διαδικασίες που είναι ελεγμένες από τους αρμόδιους φορείς διαπίστευσης ή τον ΕΟΠΠΕΠ. Οι Δυνητικοί Δικαιούχοι σε κάθε σχέδιο δράσης θα πρέπει να ακολουθούν τη χρηματοδοτική κλείδα ανά Τύπο Περιφέρειας, ήτοι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ/ Π/Υ%: Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα: 60,3% Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα: 21,7% Αττική, Νότιο Αιγαίο: 18%.

 

Περισσότερες πληροφορίες: Σ. Σπηλιοπούλου, Τηλ.: 2107450852, Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.