Η Metavallon και η Ericsson Συνεργάζονται στο Πλαίσιο του The Accelerator με Στόχο να Φέρουν τις Startup Πιο Κοντά στην Παγκόσμια Αγορά!


Η Metavallon ανακοινώνει τη στρατηγική συνεργασία της με την Ericsson στο πλαίσιο του The Accelerator 2016. Ο στόχος της σύμπραξης είναι να διευκολύνει την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά για τις startup που θα συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης.

Σε έναν κόσμο όπου οι ταλαντούχες και πρωτοποριακές startup παλεύουν για πρόσβαση στην αγορά, η Metavallon και η Ericsson ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο του The Accelerator 2016 για μια μεγάλη αποστολή. Ο απώτερος σκοπός τους: να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της αγοράς και των startup και να προετοιμάσουν αφοσιωμένους επιχειρηματίες για αποφασιστική είσοδο και επιτυχία στην αγορά.

Η συνεργασία ανάμεσα στη δραστήρια κοινωνική επιχείρηση και την πρωτοπόρο στην καινοτομία Ericsson, στοχεύει να μεταμορφώσει τις πολλά υποσχόμενες startup που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης The Accelerator της Metavallon.  Μέσα από την κοινή δράση τους, οι δύο ισχυροί “σύμμαχοι” θα συνεργαστούν ώστε να λειτουργήσουν ως ένθερμοι υποστηρικτές μιας πιο αποτελεσματικής, ενεργής και ουσιαστικής σχέσης ανάμεσα στις νεοφυείς επιχειρήσεις και την αγορά.

Η επιχειρηματική επιτάχυνση ξεκινά εδώ!

Το The Accelerator της Metavallon προσφέρει σε επιλεγμένες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές startup πρώιμων σταδίων μια εντατική 4-μήνη διαδικασία επιχειρηματικής επιτάχυνσης για αποτελεσματική και ταχεία ανάπτυξη. Ο στόχος του: να δώσει σε καινοτόμες εταιρείες την ώθηση που χρειάζονται ώστε να αναπτύξουν και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στο παγκόσμιο επιχειρηματικό στερέωμα μέσα από ένα διεθνές δίκτυο συνεργατών, επενδυτών και επιχειρηματιών.

Το The Accelerator 2016 βάζει τις επιλεγμένες startup σε μια εντατική και ταχεία διαδικασία επαγγελματικής ανάπτυξης ώστε να ενδυναμώσουν τις επιχειρήσεις τους σε παγκόσμιο επίπεδο και να προσελκύσουν ποιοτικές επενδύσεις. Με στόχο τη δυναμική εισαγωγή τους στην Ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά, το The Accelerator 2016 θα παρέχει σε επιλεγμένες εταιρείες τα κατάλληλα όπλα για να μεγαλώσουν γρήγορα κι αποτελεσματικά.

Τι περιλαμβάνει το φετινό πακέτο του προγράμματος για τις startup; 22.000€ με τη μορφή επένδυσης ως κεφάλαιο εκκίνησης, πάνω από 200.000$ σε δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα για να στηρίξουν τα πρώτα βήματά τους στην αγορά, και την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Silicon Valley και να συναντηθούν με έμπειρους επιχειρηματίες και διεθνείς επενδυτές.

Η φετινή ανατρεπτική συνεργασία ανάμεσα στην Ericsson και την Metavallon αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη δέσμευση και των δύο εταιρειών για συνεχή εξέλιξη και πρωτοπορία. Τα πιο “ανήσυχα”, δραστήρια και ταλαντούχα πνεύματα στην Ευρώπη θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συνεργαστούν με την πρωτοπόρο Ericsson για να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν τις καινοτόμες λύσεις τους στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών.

Δημιουργώντας λαμπρές ευκαιρίες για τις Ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις

Με φρέσκες και πρωτοποριακές ιδέες στο τραπέζι του The Accelerator, τη μοναδική δυνατότητα να ισχυροποιήσουν τη θέση τους ως ένθερμοι υποστηρικτές του startup οικοσυστήματος και την ευκαιρία να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή επιρροή και τον αντίκτυπό τους, η Ericsson και η Metavallon θα οδηγήσουν τους συμμετέχοντες στο The Accelerator σε γόνιμα επιχειρηματικά μονοπάτια και σε ένα λαμπρότερο μέλλον. Με ποιον τρόπο;

“Η Metavallon προσπαθεί να μεταμορφώσει την κοινωνία παρέχοντας σε επιχειρηματίες την απαραίτητη υποδομή ώστε να ξεκινήσουν τις δικές τους υψηλού-αντικτύπου εταιρείες, να δημιουργήσουν επαγγελματικές ευκαιρίες και να μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους.  Ο τελικός σκοπός μας είναι η Πρόοδος. Αυτό που επιθυμούμε είναι να ενισχύσουμε την επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, να τονώσουμε την τοπική οικονομία και, τέλος, να προάγουμε συνολικά την κοινωνική ευημερία”, δηλώνει η Αλεξάνδρα Χολή, Ιδρύτρια και Διοικητική Διαχειριστής της Metavallon.

Από την άλλη πλευρά, η Marie Large, Επικεφαλής της Ericsson στη Νοτιοανατολική Ευρώπη τονίζει: “Η συνεργασία με τη Metavallon στο πλαίσιο της διαδικασίας επιτάχυνσης Ευρωπαϊκών startup και της ευρύτερης ενδυνάμωσης του καινοτόμου Ευρωπαϊκού οικοσυστήματος αποτελεί έναν πραγματικά υπέροχο τρόπο για να γιορτάσουμε τα 140 χρόνια από την ίδρυση της Ericsson! Τόσο η Καινοτομία όσο και η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελούν βασικές αρχές και δεσμεύσεις της Ericsson. Προς αυτόν το σκοπό, συμπράττουμε με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας αλλά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και δομές ώστε να επιφέρουμε θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες. Σε αυτό το πλαίσιο, με χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την συνεργασία μας με τη Metavallon, μια ελληνική κοινωνική εταιρεία με διεθνή απήχηση.”

Κατά τη διάρκεια του The Accelerator 2016, η Ericsson θα υποστηρίξει τη δράση της Metavallon και θα ενδυναμώσει τις επιλεγμένες startup με την κορυφαία τεχνογνωσία της, τον παγκόσμιο χαρακτήρα της και τους έμπειρους ειδικούς της. Με τη Metavallon μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές κι αξίες - αυτές της καινοτομίας, της επιμονής και του επαγγελματισμού. Μέσα από τη συνεργασία μας, βλέπουμε μια μοναδική ευκαιρία να συνεχίσουμε την εκστρατεία μας για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου, διατηρώντας τον ηγετικό ρόλο μας στην ψηφιακή μεταμόρφωση της καθημερινότητας και της κοινωνίας μας.”

H συμβολή της Ericsson στο The Accelerator

Τα τελευταία χρόνια η Ericsson ενδυναμώνει συστηματικά συναρπαστικές εταιρείες, υποστηρίζει τα τοπικά startup οικοσυστήματα και μετατρέπει σπουδαίες ιδέες σε διεθνείς επιχειρηματικές πραγματικότητες.

Ως συνεργάτης της Metavallon για το The Accelerator 2016, η Ericsson θα προσφέρει στους συμμετέχοντες του προγράμματος:

- Κορυφαία Τεχνογνωσία. Μέσα από τη στοχευμένη καθοδήγηση, οι ειδικοί της Ericsson θα μοιραστούν τα καινοτόμα και πολύτιμα μυστικά της τέχνης τους με τις πολλά υποσχόμενες startup που θα συμμετέχουν στο The Accelerator.
- Πρόσβαση στην Αγορά. Χάρη στη ανάμειξη της Ericsson, οι επιλεγμένες startup θα έχουν απίστευτες δυνατότητες δικτύωσης στην αγορά κατά τη διάρκεια του The Accelerator.
- Proof of Concept. Η Ericsson θα δουλέψει στενά με επιλεγμένες startup για να φέρει το προϊόν ή/και την υπηρεσία τους στην αγορά.
- Πρωτοποριακή Τεχνολογία. Η πρωτοπόρος Ericsson θα εισάγει τις startup του The Accelerator στις καινοτόμες πρωτοβουλίες της, όπως το IoT Cloud Lab, με απώτερο σκοπό να της βοηθήσει να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν ακόμα πιο γρήγορα.
- Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις του The Accelerator θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε επιλεγμένα κι αποκλειστικά εταιρικά event της Ericsson.
- Απαράμιλλη Προβολή. Οι επιλεγμένες εταιρείες θα τύχουν ευρείας προβολής χάρη στον παγκόσμιο χαρακτήρα της Ericsson.

Η Metavallon και η Ericsson ανατρέπουν τα επιχειρηματικά δεδομένα

H συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει ασυναγώνιστες ευκαιρίες στην αγορά για τις startup και θα επαναπροσδιορίσει τη δυναμική του Ευρωπαϊκού οικοσυστήματος. Θέτοντας την καινοτομία και την κοινωνική ανάπτυξη στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας και δουλεύοντας με μικρά και σταθερά βήματα προς ένα μεγάλο και επιδραστικό όραμα, η Metavallon και η Ericsson σκοπεύουν να ανατρέψουν τα επιχειρηματικά δεδομένα και να φέρουν αέρα αλλαγής στο Ευρωπαϊκό στερέωμα.

- Ενδυναμώνοντας επιχειρήσεις. Πέρα από δυνατότητες επένδυσης και δικτύωσης, η ισχυρή συνεργασία θα εστιάσει στην ουσία της επιχειρηματικής δραστηριότητας: τη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων με ουσιαστική αξία για την αγορά.
- Καθοδηγώντας την καινοτομία. Δουλεύοντας στενά με τις startup του The Accelerator, η Metavallon και η Ericsson θα παίξουν καίριο ρόλο στην ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών.
- Επαναπροσδιορίζοντας τα σύνορα της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Από τη σκέψη στην πράξη, το πρόγραμμα επιτάχυνσης θα υπερβεί τα όρια που υπάρχουν ανάμεσα στα τοπικά οικοσυστήματα, μέσα από δραστηριότητες με πανευρωπαϊκή και παγκόσμια απήχηση.
- Προωθώντας την Κοινωνική Αλλαγή. Το The Accelerator 2016 υποστηρίζει μια ξεχωριστή πρόταση αξίας καθώς αναπτύσσει έναν κύκλο ευκαιρίας, δημιουργίας και ανάπτυξης που ενδυναμώνει τους επίδοξους επιχειρηματίες να διαμορφώσουν και να χτίσουν το δικό τους μέλλον.

Ο δρόμος της επιτυχίας ξεκινά από το The Accelerator 2016

Η πρωτοβουλία του The Accelerator είναι μια μοναδική ευκαιρία για όσους οραματίζονται τολμηρά και δημιουργούν δραστικά. Αν είστε έτοιμοι να κατακτήσετε τον κόσμο και επιθυμείτε να αδράξετε την απίστευτη ευκαιρία που δημιουργεί η συνεργασία ανάμεσα στη Metavallon και την Ericsson, συμπληρώστε την αίτηση σας μέχρι τις 27 Απριλίου 2016!

Για να μάθετε περισσότερα για το φετινό κύκλο του The Accelerator, κάντε κλικ εδώ.