Το Noodio δίνει την δυνατότητα στους ακροατές του να ακούσουν καλή μουσική, που οι ίδιοι αναδεικνύουν.


Την πρώτη φορά που «γνωρίσαμε» την startup Noodio , ήταν με αφορμή την συνέντευξη τους στο platform.gr πριν από 1 χρόνο. Από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα η Noodio έχει προχωρήσει ,και πρόσφατα  κατέκτησε την 1η θέση στον διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Ennovation που διοργάνωσαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.


Με αφορμή την νίκη τους στον διαγωνισμό, ας ξαναδούμε ορισμένα πράγματα για startup Noodio και αναμένουμε και από άλλες startup που τους έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν, να μας στέλνουν τα νέα τους, τις διακρίσεις τους και τις επιτυχίες τους.
 
Το Νoodio ξεκίνησε ως μία διπλωματική εργασία το 2010 των φοιτητών Χριστόφορου Βαρακλιώτη, Χριστόφορου Δημητριάδη και Αργύρη Στεργίου, στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την επίβλεψη του Νικόλαου Νανά, που βασίστηκε σε πολύ καλή γνώση του παγκόσμιου ιστού, του αντίκτυπου που αυτός είχε στη μουσική βιομηχανία, αλλά και των αλγορίθμων ψηφοφοριών και πληροφοριακών συστάσεων που χρησιμοποιούνται για να αναδείξουν και να προβάλουν τις πιο σημαντικές πληροφορίες στα πλαίσια μίας κοινότητας χρηστών. Χρειάστηκαν ωστόσο τρία χρόνια για να ωριμάσει η ιδέα, ο σχεδιασμός και οι τεχνολογίες που συνθέτουν το Noodio.fm

 
Το όνομα “Noodio" είναι αποτέλεσμα της σύνθεσης των λέξεων “Νους” και “Radio”. Το Noodio μαθαίνει τις συλλογικές προτιμήσεις των ακροατών του και προσαρμόζει αναλόγως και συνεχώς τόσο το τι ακούνε όσο το τι βλέπουν οι επισκέπτες του.

 

%CE%9Doodio1.jpg



Το Νoodio δεν είναι παγκοσμιοποιημένο αλλά τοπικό εσκεμμένα και αυτό το διαφοροποιεί σημαντικά σε σχέση με τα περισσότερα μουσικά sites και υπηρεσίες. Μπορεί μέσω του Noowit οι καλλιτέχνες να μην εκτίθενται (ακόμη) στο παγκόσμιο κοινό, αλλά δεν συναγωνίζονται και με τις αναρίθμητες μπάντες σε όλο τον κόσμο και τα μεγάλα ονόματα που προσελκύουν την πληθώρα των ακροατών και των εσόδων. Χρησιμοποιεί εσκεμμένα έναν αλγόριθμό ψηφοφορίας και όχι εξατομικευμένων συστάσεων για να συνδέσει τους μουσικούς με το εγχώριο κοινό με τρόπο δημοκρατικό και αξιοκρατικό. Στόχος του είναι να βοηθήσει τελικά την συνεύρεση των συγκροτημάτων και των fans τους στα πλαίσια μίας συναυλίας. 

 

Tο noodio.fm είναι δωρεάν για όλους, ακροατές και καλλιτέχνες. Φυσικά θα πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε σύντομα έσοδα για ευνόητους λόγους και δεδομένης της έλλειψης χρηματοδότησης, ειδικά για τα startups της επαρχίας. Το πλάνο μας είναι να προσφέρουμε μία σειρά από υπηρεσίες προώθησης στα συγκροτήματά μας, όπως χαρτογράφηση των fans κάθε συγκροτήματος, απευθείας προώθηση κάθε συναυλίας στους fans της πόλης όπου διεξάγεται και όχι μόνο. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε στο να προσεγγίσουμε τα συγκροτήματα της χώρας και κατ’ επέκταση ακροατές, με αρχικό στόχο να έχουμε έσοδα από διαφημίσεις τόσο στα πλαίσια του μουσικού stream, όσο και μέσα στην ίδια την εφαρμογή.

 
Είμαστε ακόμη στην αρχή. Θα πρέπει πρώτα από όλα να μάθουμε από τα σχόλια των πρώτων ακροατών και συγκροτημάτων μας. Ήδη έχουμε πολλές προσθήκες στα σκαριά. Θέλουμε πραγματικά να δημιουργήσουμε ένα νέο hub για την ανεξάρτητη μουσική σκηνή και να δώσουμε την ευκαιρία στους πραγματικά αξιόλογους μουσικούς και τις φανταστικές μπάντες της χώρας μας να έρθουν σε επαφή με το κοινό τους.

 

Το Noodio δίνει την δυνατότητα στους ακροατές του να ακούσουν καλή μουσική, που οι ίδιοι αναδεικνύουν. Τους δίνει επίσης την δυνατότητα να πλοηγηθούν στην Ελληνική μουσική σκηνή, να ανακαλύψουν και να μάθουν για συγκροτήματα της διπλανής πόρτας που πραγματικά το αξίζουν. Στους καλλιτέχνες το Noodio προσφέρει ένα νέο κανάλι για να ακουστούν, αλλά και να “αξιολογηθούν” αξιοκρατικά. Τους προσφέρει επίσης μία πλατφόρμα για να “εντοπίσουν” το κοινό τους και να το προσεγγίσουν παίζοντας ζωντανά και όχι μόνο.  

www.noodio.fm
 
 

%CE%9Doodio2.jpg