Μια συνδιοργάνωση της ελληνικής εταιρείας Metavallon.


60 ευρωπαϊκές startup εταιρείες τεχνολογίας, σπουδαίοι ομιλητές και επαγγελματίες επενδυτές από όλο τον κόσμο επισκεφτήκαν την Αθήνα 1-3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 2ου FIWARE Startup Bootcamp που συνδιοργάνωσε η ελληνική εταιρεία Metavallon.
 
Στο 3ήμερο bootcamp οι ευρωπαϊκές startups είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε στοχευμένα εργαστήρια, να παρουσιάσουν τις εταιρείες τους σε επενδυτές, να λάβουν feedback από ειδικούς, να παρακολουθήσουν ομιλίες και να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους.
Οι ομιλίες και τα ειδικά εργαστήρια ήταν εστιασμένα σε θέματα και ζητήματα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης.
Ενδεικτικά:
• Tεχνικές βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης.
•  Ανάπτυξη προϊόντος.
•  Εύρεση και διαχείριση οικονομικών πόρων.
•  Δημιουργία ομάδας και ανεύρεση ταλέντων.
•  Digital Marketing.
•  Επιχειρηματικά μοντέλα και στρατηγική.
•  Τεχνικές εταιρικής παρουσίασης.
•   Νομικά ζητήματα.
•   Έρευνα αγοράς.

 Metavallon1.jpg

Οι startup εταιρείες τεχνολογίας που κλήθηκαν να λάβουν μέρος δραστηριοποιούνται ήδη στους εξής τομείς: Υγεία, Μεταφορές, Ενέργεια και Περιβάλλον, Αγροτική ανάπτυξη, Μέσα Επικοινωνίας και Περιεχομένου, Κατασκευές και Μεταφορές, Κοινωνικής υποστήριξης και Εκμάθησης, Βιώσιμες λύσεις για αστικά κέντρα.

 

Metavallon2.jpg

 
Στο πλαίσιο της 3ήμερης εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και ένας ενδιαφέρον διαγωνισμός. Οι ανερχόμενοι επιχειρηματίες, οι ομιλητές και οι επενδυτές που συμμετείχαν κλήθηκαν να ψηφίσουν τη startup πoυ ξεχώρισαν.
Με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, η ελληνική εταιρεία BeeΖοn αναδείχθηκε ως «The Startups Startup». Ψηφίστηκε δηλαδή από τις υπόλοιπες νέες εταιρείες τεχνολογίας ως πραγματικά ξεχωριστή και ελπιδοφόρα.
Προερχόμενες από το εξωτερικό, οι εταιρείες parcelLab και Px Healthcare ξεχώρισαν στις υπόλοιπες δύο κατηγορίες του διαγωνισμού: «The Experts Startup» και «The Investors Startup» αντίστοιχα.
Πρόκειται για σημαντική διάκριση της ΒeeZon που με τον τρόπο αυτό εξασφάλισε και την παρουσία της, ως προεπιλεγμένη εταιρεία, στο Investment Forum που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη στις 16 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του EBAN Winter University.

 

Metavallon3.jpg


Η Metavallon (Μεταβάλλον) αποτελεί μία πρότυπη κοινωνική εταιρεία που ενδυναμώνει και επιταχύνει νέες επιχειρήσεις ταχειας ανάπτυξης (startups) στα πρώτα στάδια της ζωής τους. Η αποστολή της είναι να καλλιεργεί δραστήρια επιχειρηματικά πνεύματα και να ενισχύει το ισχυρό επιχειρηματικό κίνημα στη χώρα αλλά και παγκοσμίως. Στην κατεύθυνση αυτή, από το 2012, η Metavallon έχει ενδυναμώσει πάνω από 150 επιχειρηματίες. Οι δραστηριότητες της εταιρείας αυτή την περίοδο εστιάζονται στο The Accelerator, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης και επένδυσης για επιλεγμένες startups που επιθυμούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά στις παγκόσμιες αγορές.

http://metavallon.org