Στόχος του συνεδρίου ήταν να εμπνεύσει, να διασυνδέσει, να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει την ελληνική τεχνολογική επιχειρηματική κοινότητα.


Συμπληρώνοντας το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του στην Ελλάδα, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΜΙΤ Enterprise Forum Greece διοργάνωσε το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, στο American College of Greece to ολοήμερο συνέδριο StartSmart Greece. Στόχος του συνεδρίου ήταν να εμπνεύσει, να διασυνδέσει, να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει την ελληνική τεχνολογική επιχειρηματική κοινότητα προκειμένου να συμβάλει άμεσα και ουσιαστικά στην ανάπτυξής της. Οι ομιλίες και τα διαδραστικά εργαστήρια επικεντρώθηκαν στα εμπειρικά διδάγματα, τις συνιστώμενες μεθοδολογίες δράσης καθώς και σε άλλα συστατικά, καθοριστικά της επιδιωκόμενης επιτυχίας.
Στην εκδήλωση φιλοξενήθηκαν ομιλητές με σημαντική διεθνή ερευνητική και επιχειρηματική δραστηριότητα: η Chris Shipley, Executive Producer SOLVE, MIT Technology Review, η Φωτεινή Αγραφιώτη, Chief Innovation Officer, Architech& Founder, Architech Labs, o Steve Papa, Founder & CEO, Parallel Wireless; Cazena, Technology Ventures, o Alfonso (AJ) Perez, CEO, NVBOTS και η Antoinette Matthews, Executive Director, MITEF Global.

 

StartSmart%20Greece2.jpg



Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 4 διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, που ανέλυσαν διεξοδικά ζητήματα όπως:

α) Στρατηγικές μετάβασης από την έρευνα στον επιχειρηματικό στίβο,

β) Οι πρακτικές της παγκόσμιας αγοράς μέσα από την ιστορία της εταιρίας Endeca,

γ) Πως πρέπει να σκέφτεται ένας 3D designer: ένας πρακτικός οδηγός,

δ) Κατανόηση της νέας πρωτοβουλίας του ΜΙΤ, SOLVE μέσω διαδραστικού εργαστηρίου.

 

StartSmart%20Greece1.jpg

Στη συνέχεια οι 3 νικητές του περσινού διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition (RTsafe, reportbrain Limited και TomoTECH) είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εξελίσσουν. Επιπλέον οι ομάδες του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition (CareAcross, eLearning Industries Ltd. – MyeTutor.org, Eventora Connect, joincargo, ismood, reportbrain Limited, RTsafe, MuseRobotics και TomoTECH) έλαβαν μέρος στην Startup Expo, προκειμένου να προσελκύσουν συνεργάτες και να δικτυωθούν με τους επενδυτές και την τεχνολογική κοινότητα γενικότερα.


Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο του συνεδρίου ανακοίνωσε το διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition που θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στη χώρα μας και ο οποίος απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες και ομάδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας. Οι εγγραφές στο διαγωνισμό ξεκινούν στις 28 Οκτωβρίου, 2015 και λήγουν 20 Δεκεμβρίου 2015 ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν ήδη περισσότερες πληροφορίες μέσα από στον ακόλουθο ιστότοπο: MITEF Greece Startup Competition 2016.

StartSmart%20Greece3.jpg