Μάθετε τις λεπτομέρειες


Μάθετε τις λεπτομέρειες



Εντός του έτους θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός κατάταξης Λιμενοφυλάκων καθώς επίσης και η κατάταξη των επιλαχόντων διαγωνισμών Α/Ξ και Υ/Ξ έτους 2014. Αυτό δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας σε συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ΠΕΑΛΣ.

Στον Υπουργό τέθηκαν ακόμα τα θέματα των μεταθέσεων, των συντηρήσεων πλωτών και εναερίων μέσων, του ΤΑΛΣ και της ενεργοποίησης του νόμου περί Επικουρικής Ακτοφυλακής.

Για τις μεταθέσεις, επαναβεβαιώθηκε η δέσμευση του Υπουργού για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας περί της υπαγωγής των 283 περίπου μετατιθέμενων στην ευεργετική διάταξη περί 24μηνου (Ν. 4310/2014 αρ. 56), καθώς της δυνατότητας επιλογής των 830 μετατιθέμενων προς θετική κατεύθυνση.

Για το μεγάλο ποσοστό των ακινητοποιημένων επιχειρησιακών μέσων, πλωτών και εναερίων, ο Υπουργός αναγνωρίζοντας το χρονίζον πρόβλημα, δεσμεύθηκε για την επανεξέταση του όλου πλαισίου στην κατεύθυνση των προτάσεών μας (διαδικασίες, χρηματοδότηση, στελέχωση των επισκευαστικών βάσεων κλπ).
Για το ΤΑΛΣ και σε ότι αφορά την πρόταση της ΠΕΑΛΣ περί διατήρησης του status του Ταμείου που αποτελεί τον "κουμπαρά" των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την εξεύρεση δίκαιης λύσης, έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΠΕΑΛΣ για την πραγματοποίηση σύσκεψης, που ήδη προγραμματίστηκε για την προσεχή Παρασκευή 23-10-2015, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κατρούγκαλου.

Για την ενεργοποίηση του νόμου περί Επικουρικής Ακτοφυλακής, ο Υπουργός μας δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος στη λογική της Επικουρικής Ακτοφυλακής, όμως πρέπει να επανεξεταστούν κάποιες πτυχές των ρυθμίσεων του νόμου.
Επίσης έγινε γνωστό ότι δόθηκε εντολή συγκρότησης επιτροπής και με τη συμμετοχή της ΠΕΑΛΣ, για την επεξεργασία και προώθηση προεδρικού διατάγματος περί μεταθέσεων, η οποία σε καθορισμένο, σύντομο χρόνο θα παραδώσει τα αποτελέσματα των εργασιών της. Περαιτέρω θα ακολουθήσουν τα προεδρικά διατάγματα περί οδοιπορικών εξόδων, κρίσεων και προαγωγών, κατόπιν βεβαίως και της αναγκαίας διαβούλευσης.