Διαβάστε ότι χρειάζεται να ξέρετε


Διαβάστε ότι χρειάζεται να ξέρετε

Η Πράξη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), έχοντας ως αποστολή την καλλιέργεια του καινοτομικού πνεύματος και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας των φοιτητών, των αποφοίτων, του προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της ακαδημαϊκής κοινότητας ευρύτερα, προχωρά στη διενέργεια του Επιχειρηματικού Διαγωνισμού «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες».

Ο επιχειρηματικός διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές/φοιτήτριες και απόφοιτους/απόφοιτες των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΕΑΠ. Τα υπό κατάθεση και αξιολόγηση επιχειρηματικά σχέδια, θα πρέπει να διέπονται από το καινοτομικό και πρωτότυπο πνεύμα σύλληψης και σχεδίασης και να ακολουθούν τους επιχειρηματικούς άξονες:

α) της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας,
β) της εφαρμογής τεχνολογικών καινοτομιών στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη και γ) της εφαρμογής της τεχνολογικής καινοτομίας στον πολιτισμό.

Με βάση τους παραπάνω άξονες καλύπτονται πλήρως τα επιστημονικά αντικείμενα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και των φοιτητών/φοιτητριών και αποφοίτων του και δίνεται μία άριστη ευκαιρία ανάδειξης και ενίσχυσης της επιχειρηματικής τους επινοητικότητας και κουλτούρας.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε σύνδεση με το διαγωνισμό Ι-ΒΑΝΚ Καινοτομίας και Τεχνολογίας https://www.nbg.gr/el/i-bank/i-bank-competition.

Η συγκεκριμένη συνεργασία της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΑΠ με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, προσφέρει στους δύο μελλοντικούς επιτυχόντες του επιχειρηματικού διαγωνισμού «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες» την είσοδό τους στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού I-BANK Καινοτομία και Τεχνολογία, δίνοντας μια ευκαιρία να αναδείξουν και να στηρίξουν το επιχειρηματικό τους βήμα.

Ο χρονικός ορίζοντας διεξαγωγής και κατάθεσης επιχειρηματικών σχεδίων του διαγωνισμού ορίζεται από 19/6/2015 έως και 19/7/2015 και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 21/09/2015.

Η υποβολή των υπό αξιολόγηση επιχειρηματικών σχεδίων (business plans) πραγματοποιείται μέσω της αποστολής τους και συνοδείας των απαραίτητων εγγράφων μόνο σε έντυπη μορφή και σε σύνολο 4 αντιτύπων με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο-Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας , Πάροδος Αριστοτέλους 18, Τ.Κ. 26335, με την ένδειξη «1ος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΚΕ –ΕΑΠ «ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ». Έγκυρη συμμετοχή θεωρείτε η με εντός χρονικού πλαισίου σφραγίδα ταχυδρομείου.

Το επιχειρηματικό σχέδιο θα πρέπει να συνταχθεί μέσα από την εφαρμογή σύνταξης επιχειρηματικού σχεδίου του Πληροφοριακού Συστήματος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου http://businessmke.eap.gr/login.php. Η επιτροπή αξιολόγησης, η οποία αποτελείται από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, θα λάβει υπόψη της, κατά την αξιολόγηση, συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια όπως :

-Σαφήνεια επιχειρηματικού σχεδίου και ιδέας
-Χρήση και σκοπό της επιχειρηματικής ιδέας
-Τεχνικές προδιαγραφές, αρτιότητα εκτέλεσης του επιχειρηματικού σχεδίου
-Βιωσιμότητα και προοπτικές ανάπτυξης της επιχειρηματικής ιδέας
-Πρωτοτυπία και καινοτομία επιχειρηματικής ιδέας
-Συμβολή στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της αγοράς εργασίας.

Οι οδηγίες και προδιαγραφές του διαγωνισμού βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας http://mke.eap.gr

Πληροφορίες : Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΕΑΠ
Τηλ.: 2610 367611 - fax: 2610 367616 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες επικοινωνίας : 09:00-15:00 εργάσιμες μέρες.