Δες με ποιούς τρόπους


Δες με ποιούς τρόπους



Το seed4business είναι μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί να βοηθήσει δωρεάν όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα. Οργανώνεται με πρωτοβουλία του ΙΕΠΑΣ για την υποστήριξη της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο σε διαδοχικούς δίμηνους κύκλους.

Μέσω των παραπάνω κύκλων, το πρόγραμμα αποβλέπει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων που χρειάζονται για να ξεκινήσει κάποιος σωστά μια επιχείρηση και να προχωρήσει πατώντας σε γερές βάσεις. Στόχος του seed4business είναι να βοηθήσει στη δημιουργία νέων βιώσιμων επιχειρήσεων, που είναι απαραίτητες τόσο για την αύξηση του εθνικού πλούτου, όσο και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κατ' αρχήν σε όσους έχουν ήδη μια επιχειρηματική ιδέα και θέλουν να την υλοποιήσουν. Είναι όμως ανοιχτό και χρήσιμο και σε εκείνους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν σε μια σύγχρονη, υγιή επιχείρηση, ανεξάρτητα από την ειδικότητά τους: η καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος και των ικανοτήτων που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία μιας επιχείρησης είναι ουσιαστικά προσόντα, που διευκολύνουν καίρια την επαγγελματική αποκατάσταση στο σύγχρονο κόσμο.

 

Σιντ.jpg


Λίγα λόγια σχετικά με τους κύκλους του seed4business

Μερικοί κύκλοι προβλέπεται να είναι γενικοί ενώ κάποιοι θα αναφέρονται σε συγκεκριμένους κλάδους επιχειρηματικότητας. Ενδεικτικοί τομείς είναι η πληροφορική, ο τουρισμός, η e-επιχειρηματικότητα, η πράσινη ανάπτυξη, είδη & υπηρεσίες περιποίησης και ομορφιάς, η εστίαση, η γυναικεία επιχειρηματικότητα, η κοινωνική επιχειρηματικότητα και άλλα.

Σε κάθε κύκλο 20-25 συμμετέχοντες εκπαιδεύονται και υποστηρίζονται ώστε να παρουσιάσουν ρεαλιστικά business plans, βασισμένα σε ιδέες που φέρνουν μαζί τους ή που αναπτύσσουν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος. Με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου, γίνεται ανάδειξη των ομάδων που λειτούργησαν αποτελεσματικότερα και παρουσίασαν τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια.


Τη στιγμή αυτή, βρίσκεται σε εξέλιξη ο Β' κύκλος, ενώ η διάρκεια του 3ου κύκλου του προγράμματος ορίζεται στο χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2015-Μαρτίου 2015. Αιτήσεις συμμετοχής για τον επόμενο κύκλο γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά από 26.1.2015 έως και 9.2.2015 μέχρι τις 23:00.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας και με την ευγενική χορηγία της ΔΕΠΑ η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να κατευθυνθείτε στο site του ή στη σελίδα που διατηρεί στο facebook.

Η Διεύθυνση διεξαγωγής του προγράμματος είναι η


Πατριάρχου Ιωακείμ 27-29,

Αθήνα 10675, Κολωνάκι,

τηλ. 211 2152585