Μπορείς να γραφτείς ως τις 12 Φεβρουαρίου 


 

Μπορείς να γραφτείς ως τις 12 Φεβρουαρίου 

 

Ξεκίνησαν στις 16 Δεκεμβρίου οι εγγραφές για το BUSINESS TALENTS 2015, που αποτελεί καινοτόμο διαγωνισμό με χρήση “επιχειρηματικού προσομοιωτή” και που απευθύνεται σε πάνω από 450.000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και αποφοίτους (ως 1 χρόνο) ΑΕΙ, ΤΕΙ και ιδιωτικών κολεγίων της χώρας, και παρέχεται δωρεάν.

 

Η διοργάνωση BUSINESS TALENTS, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, ενώ αποτιμήθηκε από τους ίδιους τους φοιτητές, αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα, ως “ένα μοναδικό εργαλείο βιωματικής μάθησης και απόκτησης δεξιοτήτων στη διοίκηση και επιχειρηματικότητα, που φέρνει τους νέους πιο κοντά στο σύγχρονο κόσμο των εταιριών”.

 

Σημειώνεται ότι το 2014 συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2.220 φοιτητές από περίπου 60 εκπαιδευτικά ιδρύματα, σχηματίζοντας 654 ομάδες - εταιρίες και εκπροσωπώντας ουσιαστικά όλα τα Πανεπιστήμια (21) και ΤΕΙ (16) της χώρας, καθώς και 13 ιδιωτικά κολέγια και 7 ΙΕΚ.

 

Εκτιμάται ότι φέτος η συμμετοχή θα είναι ακόμη πιο πολυπληθής, αφού ήδη με τη λήξη του περσινού διαγωνισμού, οι φοιτητές άρχισαν να προετοιμάζουν τις ομάδες τους για τη φετινή διοργάνωση.

 

Το BUSINESS TALENTS 2015 υλοποιείται χάρη στη χορηγία της BIC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε., η οποία στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της για την παροχή απλών, καινοτόμων και αξιόπιστων προϊόντων για όλους, υποστηρίζει και επιβραβεύει καινοτόμες ενέργειες που κάνουν προσιτή τη γνώση και ανάπτυξη των νέων ανθρώπων.

 

Επίσης, το ίδρυμα νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) αγκάλιασε και φέτος το BUSINESS TALENTS, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του προγράμματος στην απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσει κάποιος στη ζωή του.

 

Η διαδικασία

 

Μέσω του διαγωνισμού χιλιάδες φοιτητές, θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν χωρίς οικονομική ή άλλη υποχρέωση έναν εξελιγμένο “επιχειρηματικό προσομοιωτή” 3ης γενιάς, ο οποίος έχει αναπτυχθεί από την PRAXISMMT, που αποτελεί διεθνή εταιρία με ηγετική θέση και 20ετή εξειδίκευση, στην ανάπτυξη προσομοιωτών (simulators) και στη διενέργεια φοιτητικών διαγωνισμών.

 

Στο διάστημα των 4 μηνών που διαρκεί ο διαγωνισμός, οι συμμετέχοντες θα συντάξουν 9 επιχειρηματικά σχέδια λαμβάνοντας αποφάσεις στο marketing, την παραγωγή, τα χρηματοοικονομικά, το ανθρώπινο δυναμικό. Θα σχεδιάσουν ολιστική στρατηγική, θα ζήσουν την αλληλεπίδραση με τον ανταγωνισμό και θα αναπτύξουν απαραίτητες δεξιότητες με ένα τρόπο διασκεδαστικό και απόλυτα διαδραστικό.

 

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού εξελίσσεται online στο διαδίκτυο έως τις αρχές Μαΐου, και οι 75 επικρατέστερες ομάδες από όλη την Ελλάδα, θα παίξουν 3 ακόμα “εταιρικά έτη” στον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου 2015 στην Αθήνα, με φυσική παρουσία των ομάδων.

 

Οι ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό, εκτός από την εμπειρία που θα αποκομίσουν, θα διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία και υποτροφίες, ενώ όλοι θα λάβουν δίπλωμα.

 

Η έναρξη του BUSINESS TALENTS 2015 είναι στις 10 Φεβρουαρίου 2015, ενώ οι εγγραφές μπορούν να γίνουν στην ιστοσελίδα www.businesstalents.com έως τις 12 Φεβρουαρίου και οι φοιτητές, καθώς και απόφοιτοι έως 1 έτος, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σχηματίζοντας ομάδες 3 ή 4 ατόμων από την ίδια ή διαφορετικές σχολές και ειδικότητες.