Για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις


 

Για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις

 

Τη διάθεση σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις από την Ελλάδα των υπηρεσιών διαδικτυακής τραπεζικής που έχει αναπτύξει, ανακοίνωσε η Holvi, η startup που δημιουργήθηκε στην Φινλανδία και που είχε παρουσιάσει παλαιότερα το Startupper.gr.

 

Η εταιρεία έχει λάβει άδεια ως Ίδρυμα Πληρωμών για να λειτουργήσει στις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (είναι η αντίστοιχη άδεια με βάση την οποία η ελληνική Viva Payments αναπτύσσει το ηλεκτρονικό "πορτοφόλι" πληρωμών και σχεδιάζει την επέκτασή της σε χώρες του εξωτερικού) και οι υπηρεσίες της περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός «κλασσικού» τρεχούμενου λογαριασμού, την παροχή εργαλείων διαχείρισης των οικονομικών μίας μικρής εταιρείας (δημιουργία ηλεκτρονικών τιμολογίων, βιβλία εσόδων-εξόδων κλπα.) και τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος. Έχοντας εντοπίσει ότι οι πελάτες των παραδοσιακών τραπεζικών ιδρυμάτων που υποεξυπηρετούνται κυρίως είναι οι μικροί επιχειρηματίες, οι οποίοι όμως αποτελούν την μεγάλη πλειονότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η Holvi "στοχεύει" τις υπηρεσίες της κυρίως σε αυτούς.

 

Ξεκινώντας τη διεθνή της επέκταση το καλοκαίρι του 2014, έχει ήδη δεχθεί τους πρώτους "πιλοτικούς" της πελάτες σε 11 ευρωπαϊκές χώρες. Από τον Αύγουστο οι Έλληνες μπορούσαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να γίνουν χρήστες της υπηρεσίας, ενώ από το τέλος Νοεμβρίου η Holvi υποδέχεται πλέον πλήρως τους πρώτους "πιλοτικούς" της πελάτες και από την αγορά της Ελλάδος.