Ό,τι θες να μάθεις για επιχειρηματικότητα και καινοτομία...


Οι Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC) διοργανώνουν το Disrupt Startup ScaleUP, κορυφαία διοργάνωση για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, ανοίγοντας από την Αθήνα την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας!
Για δύο ημέρες, στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών το Disrupt Startup ScaleUP, Startups από την Ελλάδα και 30 ακόμα χώρες, διεθνείς ομιλητές, καταξιωμένοι μέντορες, επενδυτές, funds και angel investors, φοιτητές, εθελοντές και ευρύ κοινό, συναντώνται για να συνομιλήσουν, να παρουσιάσουν, να δικτυωθούν, να δοκιμάσουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες, να συμμετέχουν σε ζωντανούς διαγωνισμούς, να ‘pich-άρουν‘ την ιδέα τους και να γιορτάσουν μαζί μας τα πρώτα βήματα της επιχειρηματικής τους πορείας. Το youthplatform βρήκε την ευκαιρία και μίλησε με τον Στάγκο Μιχάλη, συν-ιδρυτή των Ιndustry Disruptors – Game Changers (ID-GC) και Curator του Disrupt 2014, σχετικά με τις προσδοκίες του, τους ομιλητές που θα συμμετέχουν, καθώς και τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας που είναι πίσω από ένα start-up. Διαβάστε όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.


Tο φετινό Dirsupt υπόσχεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Φέτος ανοίγουμε την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, με την συμμετοχή του Προέδρου του Θεσμού κ. Jonathan Ortmans. To event θα έχει και πρωτοφανή online συμμετοχή, καθώς θα είναι livestreamed σε 150 χώρες (πέρυσι φτάσαμε τα 1 εκ. livestream hits). Με 100 ομιλητές, 50 startups και 30 workshops, η νεανική επιχειρηματικότητα πάει σε άλλο level. Οι προσδοκίες μας συμπυκνώνονται στο να γίνουν εκείνες οι ζυμώσεις στο χώρο των ιδεών, της επικοινωνίας και του networking, που θα ξεκλειδώσουν συνεργασίες και συνέργειες ενισχύοντας την δημιουργικότητα.Το Dirsupt είναι λόγω της φύσης του αλλά και της δομής του μία εκδήλωση θετικής ενέργειας, που “γεμίζει” τους συμμετέχοντες μεγιστοποιώντας την αίσθηση της παραγωγικότητας και της έμπνευσης. Έτσι, μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω μία, ή ορισμένες στιγμές. Το Dirsupt είναι μια συνολική εμπειρία. Σε κάθε περίπτωση η τελετή έναρξης και λήξης είχαν και θα έχουν κάτι το μοναδικό.


Τα κριτήρια που διαλέξαμε τους φετινούς ομιλητές είναι, καταρχήν, να έχουν επιχειρήσει. Να έχουν πετύχει ή αποτύχει, και να μπορούν να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν δίνοντας πρακτικές συμβουλές. Πρέπει σιγά-σιγά να ξεφεύγουμε από τις παραδοσιακές μορφές «επιχειρηματικότητάς» όπως εστίαση, cafe κτλ. Πρέπει να καταστεί σαφές πως, αν δεν υπάρξει διαφοροποίηση παρεχομένων υπηρεσιών, αυξάνεται το ρίσκο επιτυχίας και βιωσιμότητας της επιχείρησης, ενώ τα όποια περιθώρια κέρδους περιορίζονται δραματικά. Ταυτόχρονα, πρέπει να υπάρξει μια νέα δυναμική, βασισμένη σε μερικά λαμπρά παραδείγματα-έμπνευση (Success Stories) αλλά και καθοδήγηση που ξεκινά φυσικά με κίνητρα από το κράτος και τους επίσημους φορείς, αλλά συμπεριλαμβάνει όλο και περισσότερο ιδιωτικές πρωτοβουλίες και events της κλίμακας των ID-GC και του Dirsupt που ξεχωρίζουν και έχουν αποδεδειγμένα υψηλότατο impact.

Η ιδέα / ιδέες είναι σίγουρα η αρχή, διότι startups χωρίς κεφάλαια έχουν υπάρξει, ενώ μια StartUp χωρίς γερή κεντρική ιδέα είναι καταδικασμένη. Η ομάδα είναι επίσης κλειδί. Μια καλή ιδέα, πρωοθούμενη από μια καλή ομάδα έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες να 'σηκώσει' κεφάλαια και να πετύχει. Η ομάδα και η καλή εσωτερική λειτουργία μιας StartUp όπως και κάθε επιχείρησης είναι σημαντικοί παράγοντες και για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Και υπό μία έννοια σε μια StartUp πολύ περισσότερο καθώς όλα είναι κάπως πιο εύθραυστα.  

Η δημιουργία των ΙΚΕ σίγουρα απλοποίησε και βοήθησε στην έναρξη μιας νέας επιχείρησης. Από κει και πέρα, υπάρχουν μια σειρά από θέματα τα οποία απαιτούν άμεσα την παρέμβαση του κράτους προκειμένου οι Ελληνικές startup να παραμείνουν ελληνικές και να τύχουν χρηματοδότησης.Υπάρχουν προσπάθειες αυτή τη στιγμή όπως η θεσμική ομάδα παρέμβασης της ΟΕΣYΝΕ, το GreekStartUpManifesto και άλλες, που είναι σε καλή κατεύθυνση και εάν υιοθετηθούν μπορούν να δώσουν λύσεις.

Υπάρχουν πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού που πρέπει και μπορεί μια πρωτεύουσα (Αθήνα) να προωθήσει. Μια από τις μορφές είναι ο «συνεδριακός τουρισμός» και αυτό προσδοκούμε να κάνουμε με το Dirsupt, καθώς φέτος έρχονται startups, επενδυτές, ομιλητές και συμμετέχοντες από πάνω από 50 χώρες. Με μια τέτοια δυναμική, το Dirsupt θέλουμε να γίνει η μεγαλύτερη πλατφόρμα για την επιχειρηματικότητα και καινοτομία στην ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη και Μεσόγειο. Είναι σημαντικό τόσο για την Πρωτεύουσα όσο και για τον τόπο.

Η κρίση είναι de facto αρνητική για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Το αρνητικό υφεσιακό σπιράλ σαφώς πλήτει το επιχειρείν. Είναι όμως αλήθεια, πως υπό μία έννοια κινητοποιεί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, της επιβίωσης, επιβάλλοντας αλλαγές, προσαρμογές και δύναται να ενισχύσει και την δημιουργικότητα. Κάθε κρίση κρύβει πάντα ευκαιρίες.

Για το 2015 έχουμε πολλές ιδέες και σχέδια. Για παράδειγμα, ξεκινάει το Founder Institute με τη νέα χρονιά και πολλά άλλα για τα οποία θα μάθει κανείς περισσότερα αν έρθει στο Dirsupt!


Disrupt Startup ScaleUP

ΠΟΤΕ
Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014
& Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ώρες: 11.00 με 20.00

ΠΟΥ
ΜΕΓΑΡΟ - ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
- Γενική είσοδος: 60€
- Κάτοχοι κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε ΜΜΜ: 30€
- Φοιτητικό: 25€
- Κάρτα ανεργίας: 15€


http://2014.industrydisruptors.org/

 

disrupt_1.jpg