Πρωτιά στον πανευρωπαϊκό επιχειρηματικό διαγωνισμό 


 

Πρωτιά στον πανευρωπαϊκό επιχειρηματικό διαγωνισμό 

 

Την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό επιχειρηματικό διαγωνισμό StartupBus, με βάση τον οποίο καταλλήλως διαμορφωμένα λεωφορεία ξεκινούν από διάφορες πόλεις και καταλήγουν στην Βιέννη με τελικό προορισμό το Pioneers Festival, "πιστώθηκε" το ελληνικό λεωφορείο (StartupBus Greece), στην πρώτη του συμμετοχή στο διαγωνισμό.

 

Η νίκη, πάντως, δεν "πήγε" σε κάποιον από τους Έλληνες συμμετέχοντες, αλλά στην διεθνή ομάδα που σχηματίστηκε μέσα στο ελληνικό λεωφορείο από δύο Αμερικανούς, έναν Καναδό και έναν Τούρκο.

 

Η ομάδα Zumo δούλεψε πάνω σε μία ιδέα που επιτρέπει σε επιχειρήσεις να αναπτύσσουν περισσότερο στενές σχέσεις με πιθανούς πελάτες τους, εγκαθιστώντας στις ιστοσελίδες τους μία πλατφόρμα άμεσης επικοινωνίας μέσω βιντεοκλήσεων, φωνητικών κλήσεων ή γραπτών μηνυμάτων. Η αφοσίωση των Χάντερ Μέφφορντ, Άλεξ Τάντον, Γκρεγκ Νίλσεν και Μεχμέτ Ακυόλ καθ' όλη τη διάρκεια του hackathon τους επέτρεψε να αναπτύξουν ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο τόσο για desktop όσο και για mobile περιβάλλοντα και δικαίως να θεωρηθούν η καλύτερη ομάδα του διαγωνισμού πανευρωπαϊκός.

 

 

Ας πάρουμε όμως στα πράγματα από την μέση: Στην προηγούμενη αναφορά μας για το ταξίδι του StartupBus Greece (το Startupper.gr ως χορηγός επικοινωνίας είχε την ευκαιρία να συνοδεύσει την ελληνική αποστολή), το ελληνικό λεωφορείο είχε φθάσει το βράδυ της Κυριακής 26ης Οκτωβρίου στην Τιμισοάρα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας, όπου και κατέλυσε το βράδυ μετά από μία επίσκεψη στο Startup Hub Timisoara.