Σημαντική διοργάνωση για την ενημέρωση των ελληνικών startup που θέλουν να δουν πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την επιχειρηματική δραστηριότητα που στοχεύει στην καινοτομία, αλλά και το πώς θα μπορούσαν να ωφεληθούν από αυτήν...


Αυτή την Πέμπτη, 22 Μαϊου, λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στη χώρα μας το «Building European Success Stories for Rising Greek Startups». Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση μεταξύ Metavallon και Trento RISE, του ιταλικού οργανισμού που προωθεί την καινοτομία και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Ευρωπαίων.

«Χτίζοντας επιτυχίες στην Ευρώπη για ανερχόμενες ελληνικές startup» είναι ο ελληνικός τίτλος μιας διοργάνωσης που γίνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας EIT ICT Labs (του Eυρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας). Η διοργάνωση αυτή είναι σημαντική για την ενημέρωση των ελληνικών startup που θέλουν να δουν πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την επιχειρηματική δραστηριότητα που στοχεύει στην καινοτομία, αλλά και το πώς θα μπορούσαν να ωφεληθούν από αυτήν.

Οι ελληνικές τεχνολογικές (ΙCT) startup που θα λάβουν μέρος στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους (pitch) μπροστά σε ελληνικό και διεθνές κοινό από έμπειρους επιχειρηματίες και ειδικούς από τους οποίους θα λάβουν αναλυτικό feedback. Επίσης, θα τους δοθεί και η ευκαιρία για εξατομικευμένα Skype calls με τον Fabio Carati, Strategic Business Developer των ΕΙΤ ICT Labs. Ακόμη, ειναι υποψήφιες για να ταξιδέψουν τον Ιούνιο στο Trento της Ιταλίας (στο startup accelerator TechPeaks - The People Accelerator), προκειμένου να πάρουν μέρος σε μια μοναδική επιμορφωτική εμπειρία με αντικείμενο την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και με σημαντικές δυνατότητες δικτύωσης με ευρωπαίους ιδρυτές startups. Τέλος, τα ελληνικά startup θα μάθουν τις δυνατότητες που τους δίνονται μέσα από το πρόγραμμα EIT ICT Labs να διακριθούν αναπτύσσοντας συγκεκριμένη επιχειρηματική προσέγγιση, με έμφαση στην καινοτομία και στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Ευρωπαίων.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 22 Μαΐου σε χώρο που παραχωρεί ευγενικά το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της Metavallon.