Η προκήρυξη απευθύνεται σε πτυχιούχους, όχι αποκλειστικά γλωσσικού κλάδου


Αναρτήθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη μεταφραστών ελληνικής γλώσσας στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (EPSO), http://europa.eu/epso/index_el.htm

 

Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλλονται από την 3η Ιουλίου και η προθεσμία λήγει στις 5 Αυγούστου 2014, ώρα 12.00 (ώρα Βρυξελλών).

 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι υπήκοοι της ΕΕ, να γνωρίζουν άριστα τη μητρική γλώσσα και να έχουν πολύ καλή γνώση δύο ακόμη επίσημων γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μία εκ των οποίων να είναι Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά. 

 

Οι γλωσσικές γνώσεις πιστοποιούνται με γλωσσική εξέταση. Η προκήρυξη απευθύνεται σε πτυχιούχους, όχι αποκλειστικά γλωσσικού κλάδου.

 

Ενόψει του διαγωνισμού, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώσουν στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε παρουσίαση για το επάγγελμα του μεταφραστή στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

 

Εφόσον υπάρξει ικανός αριθμός συμμετεχόντων, το Γραφείο Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα προγραμματίσει σχετική παρουσίαση τον Ιούνιο 2014.