Τί; Δεν υπάρχουν άγγελοι; Αυτούς, πάντως, ψάχνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας...


Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας ψάχνει «Πράσινους Επιχειρηματικούς Αγγέλους», προκειμένου να ενταχθούν στη βάση δεδομένων του έργου «Think Green» και να παρέχουν δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με έδρα σε υποβαθμισμένες αστικές περιοχές της περιφέρειας Αττικής, αναφορικά με περιβαλλοντικά θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΒΕΑ έχει φτιάξει το δίκτυο «Πράσινων Επιχειρηματικών Αγγέλων» που έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο (portal) του εν λόγω Έργου (http://ermis.acci.gr/green/) και θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως τις 30 Απριλίου 2016.

Οι Επιχειρηματικοί Άγγελοι είναι συνήθως μέτοχοι ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, διευθυντικά στελέχη εταιριών, σύμβουλοι επιχειρηματικού σχεδιασμού αλλά και συνταξιούχοι πρώην σύμβουλοι επιχειρήσεων, οι οποίοι παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις αλλά μπορεί να λειτουργήσουν και ως δυνητικοί επενδυτές σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης. Το ΕΒΕΑ καλεί δυνητικούς «Πράσινους Επιχειρηματικούς Αγγέλους» (όχι αυτούς που «δεν υπάρχουν») να συμπληρώσουν την ανάλογη φόρμα, να αξιολογηθούν και να παρέχουν δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Το έργο έχει ως κύριο στόχο την αντιμετώπιση, όσο αυτό είναι δυνατό, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ρύπανση κ.α.) της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της οικολογικής νοοτροπίας στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με έμφαση στους κλάδους: Χονδρικό - Λιανικό Εμπόριο, και κατασκευές, που έχουν έδρα σε υποβαθμισμένες αστικές περιοχές της περιφέρειας Αττικής.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό EOX (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος αποτελούμενος από Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) 2004-2009 σε ποσοστό 50% και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε ποσοστό 50%.